Ik werd onlangs getagd door Sammie om een tag in te vullen die ze onlangs ook op haar blog heeft gepubliceerd. Aangezien ik nog altijd dol ben op tags en vragenlijstjes en deze tag sowieso ook bijzonder leuk vond, besloot ik er gelijk maar werk van te maken en ‘m uit te werken voor vandaag. Het thema van deze vragen is zoals je in de titel al kunt zien: bloggen. Veel leesplezier!

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Windows Live Writer (ik heb echt een ontzettende hekel aan de webeditor van WP), mijn camera en natuurlijk WordPress zelf, al is deze lange tijd niet onmisbaar geweest. Ik begon in 2002 al met bloggen, maar ben pas in 2010 overgestapt op WP.

Voor die tijd maakte ik gebruik van een grotendeels zelf gebouwd blogplatform. Het voordeel daarvan was dat ik over elke letter code controle had, het nadeel was nauwelijks integratiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld social media of plug-ins om functionaliteit toe te voegen.

Mijn Canon EOS 700D

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Een duidelijke indeling, een prettig leesbaar lettertype en persoonlijkheid!

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Fotografie (daaronder vallen dus ook blogpost zoals bijvoorbeeld de Weekly Snaps), persoonlijke teksten en last but not least tags en andere vragenlijstjes!

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Fabels en feiten over zilvershampoo (79.410 keer gelezen), een inspiratiepost over tattoos (6.127 keer gelezen) en mijn review Tangle Teezer haarborstel review (4.754 keer gelezen)

Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

Ik wil persoonlijkheid uitstralen. Ik vind het belangrijk om iets van mezelf te laten zien. Of dat nu is via een foto in de sidebar, of door me zo nu en dan kwetsbaar op te stellen in een heel persoonlijke tekst.

Verder wil ik graag laten zien dat blogs en commercie niet altijd hand in hand hoeven te gaan, onlangs las je mijn mening al over dat thema. Tot slot wil ik graag dat de persoon die ik ben, terug te zien is in mijn blog. Niet alleen qua dingen waar ik over schrijf, maar ook het uiterlijk van de site. Mijn blog is een soort digitale kopie van mij.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Bloglovin’ (al vind ik dat niet echt social media), de EstrellaWeb Facebookpagina en Twitter, al tweet ik op persoonlijke titel, maar nieuwe blogposts worden daar ook vermeld. Bloglovin’ heb ik overigens alleen omdat ik mensen de mogelijkheid wil geven mijn blog via dit populaire platform te volgen. Zelf maak ik er geen gebruik van, ik zweer al jaren bij RSS-feeds. Via de ronde icoontjes in de sidebar kun je overigens nog wat volgopties kiezen.

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Voordelen: Mezelf kunnen uiten, ook al bewaar ik het echte van me afschrijven voor WhatsApp-sessies met mijn beste vriend of m’n digitale dagboek. Creatief bezig kunnen zijn met fotografie, tekst, graphics en webdesign, interactie met bezoekers en volgers. Ik ken maar weinig bloggers in het echt, maar het contact via social media en m’n blog zelf is erg leuk!

Nadelen: Soms geen inspiratie kunnen vinden voor nieuwe posts, als er bepaalde dingen niet werken of foutjes in de code zitten waardoor ik tot diep in de nacht met m’n neus in de code moet zitten (al vind ik die uitdagingsfactor dan wel weer heel erg leuk) en tot slot ‘s avonds als ik net lekker een filmpje zit te kijken bedenken dat ik nog aan het bloggen moet voor de volgende dag. Meestal vind ik bloggen leuk en ontspannend, maar ik heb er niet altijd zin in!

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Ik kan helaas nergens terugvinden wie de meeste reacties achterlaat. Het verschilt ook wel per periode dus daar heb ik niet echt een eenduidig antwoord op.

Metalen pennen

Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Mijn favoriete blogs van andere bloggers? Gaat dat dan over de blog zelf of over de blogposts? Ik volg aardig wat blogs, maar welke ik het leukst vind, verschilt ook per periode. Ik volg de blog van Vera Camilla bijvoorbeeld al héél lang, maar de laatste tijd heb ik nog niet een kwart van de artikelen gelezen omdat het vaak over make-up ging. Wat maakt een blog favoriet of niet, het is niet alleen de blogposts. Ik vind het dus moeilijk om antwoord te geven op deze vraag. Zeker omdat ik eigenlijk geen favorieten heb die echt met kop en schouders boven de rest uit steken.

Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Shoplogs, outfits en foto-overzichtjes vind ik altijd erg leuk om te zien!

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Blijf bij jezelf en wees je eigen unieke ik. Probeer niet al te veel af te kijken bij andere bloggers. Natuurlijk kun je een tag of een artikelidee overnemen, maar als iemand een lay-out in een bepaalde stijl heeft of duidelijk succesvoller is dan jij, probeer niet om datzelfde na te streven puur omdat een ander het ook heeft en het goed wordt ontvangen. Eigenlijk sluit dat ook weer aan op puntje één. Tot slot de meest cliché tip: Blog omdat je het leuk vindt.