Ik vind het zelf altijd erg leuk om terug te kijken op het jaar, ook al gaat er wel heel veel werk in zitten om door mijn fotoarchieven, blogposts en updates op social media te spitten. Voorheen bestond één van de terugblikken uit het jaar in tweets, maar omdat Twitter bij mij eigenlijk niet echt meer een prominente plaats inneemt, besloot ik terug te blikken op 2014 als blogjaar.

Om te beginnen vind ik het leuk om te kunnen vertellen dat er nog altijd een stijgende lijn in de bezoekersaantallen zit. Ondanks dat ik het stadium dat van dergelijke getalletjes enorm belangrijk vinden allang gepasseerd ben, blijft ‘t leuk om te merken dat er in een jaar tijd toch weer nieuwe mensen de weg naar mijn blog hebben gevonden en ook zijn blijven hangen. En ook dat er door diezelfde blog uiteindelijk ook mooie vriendschappen zijn ontstaan.

Ik heb ook weer diverse leuke samenwerkingen met bedrijven en webshops mogen doen en zelfs mijn allereerste event bijgewoond. Ik organiseerde ook weer een aantal leuke winacties, waarbij je onder meer shoptegoed en een telefoonhoesje kon winnen. Ondanks dat ik onlangs schreef dat ik de zogenaamde gesponsorde blogposts beperkt wil houden, vind ik wel leuk om, al is het maar voor de afwisseling, zo nu en dan zoiets tussendoor te kunnen publiceren. Ik ben benieuwd wat 2015 zal brengen op dat gebied.

Ook kwamen er het afgelopen jaar de nodige persoonlijke verhalen voorbij. Ik vind informatief schrijven en mensen tips meegeven erg leuk, maar mijn blog is ook nog altijd deels een manier om dingen van me af te schrijven. Zo schreef ik in februari voor ‘t eerst openhartig over mijn ziektefobie, vertelde ik over het motorongeluk waarbij ik afgelopen zomer betrokken raakte, deelde ik mijn verdriet over het vertrek van R. in een haast poëtisch verwoorde blogpost en schreef ik begin december over de moeilijke periode die ik momenteel doormaak.

Verder hield ik een bezoekers-enquête, ontwierp ik een nieuw logo en werd er hier en daar nog meer opgefrist en aangepast op de site, ik heb, op een paar dagen na, elke dag een blogpost online gegooid, vierde het 12.5 jarig jubileum van mijn blog, schreef praktisch over alles wat los en vast zat en publiceerde onlangs ook mijn allereerste streetstyle post. De meest populaire blogberichten van afgelopen jaar zijn onder meer mijn tips voor Instagram, pet profiles, een uitgebreid verslag over het ongeluk en een lijstje met twintig feitjes over mezelf.

Natuurlijk kan ik schrijven en blogposts publiceren zoveel ik wil, maar mijn blog kan eigenlijk niet bestaan zonder mijn bezoekers. Technisch gezien wel, maar wat heb je aan een blog als niemand leest wat je schrijft. Dus wil ik jou als bezoeker, eenmalig of trouwe volger, ook graag bedanken voor je support. Je bezoekjes, reacties en het feit dat je er bent. Bedankt!