Er is geen betere dag om een nieuw lijstje met leuke momenten te publiceren dan wanneer het buiten stormt en zeikt van de regen en de donkere wolken zich ook nog altijd in mijn eigen hoofd samenpakken.

Ik heb al vaker gezegd dat ik het belangrijk vind om stil te staan bij kleine en leuke, mooie of bijzondere dingen en momenten en ondanks dat het niet altijd lukt en ik me er soms ook gewoon niet bewust van ben en iets vergeet, vind ik het altijd weer heerlijk om zo’n lijstje online te zetten en het zelf ook weer te lezen. Van die “Oh ja!” momentjes krijg je dan.

Bij gebrek aan een beter idee een ingelijste foto van mezelf aan oma geven voor Sinterklaas (ze heeft alleen maar héél oude foto’s van mij op haar secretaire staan). Ondanks dat ik niet wist of ze de foto in kwestie wel leuk zou vinden (dezelfde die je in de sidebar ziet), reageerde ze met de legendarische woorden “Je lijkt wel een filmster!”.

Minstens twee uur lang door Intratuin Kolbach struinen en praktisch alles wat los en vast zit op de kerstafdeling met mijn iPhone fotograferen. Dat dat best leuke foto’s op kan leveren, heb je inmiddels hier al kunnen zien.

Onverwachts twee keer visite in één week tijd. Vorige week donderdag kwam Martin langs en gingen we samen winkels kijken op koopavond, twee dagen later kwam mijn goede vriend uit het Westland een middag en avond op bezoek, wat ook supergezellig was!

Diezelfde vriend (met overduidelijk Westlands accent) aanleren houdoe te zeggen. Hilarisch!

Ondanks dat ik de laatste vijf jaar elke keer weer de twijfel ken of ik wel een kerstboom neer wil zetten, dit jaar toch overstag gegaan. Nadat ik mijn kunstboom vorig jaar de deur uit heb gedaan, moest dat dus een echte worden. Uiteindelijk voor een mooi boompje geslaagd bij Ranzijn, met hulp van m’n moeder. Hij staat nu alleen nog buiten in de druipende regen…

Naar een foto van R. kijken en ondanks dat ik me bang, verdrietig of alleen voel, toch weer even dat sprankje blijdschap voelen en vervolgens een glimlach op mijn gezicht ontdekken.

Met de fiets een boodschap doen en bij terugkomst twee jongens uit de categorie “populair gastje” met een scooter naast m’n fiets aantreffen. Eén van de twee kijkt eens goed naar mijn fiets en zegt vervolgens met een licht jaloerse ondertoon tegen z’n maat: “Die fiets heeft volgens mij meer gekost dan die scooter van jou!”.

Compliment van de huisarts over het feit dat mijn huis-tuin-en-keuken psychologie en regels in een week tijd al vruchten hebben afgeworpen en dat ze het knap vindt dat ik zulke vorderingen heb gemaakt in zo’n korte tijd en keihard knok tegen mijn angst.

Goedziende mensen die zeggen dat ze nog heel wat van me zouden kunnen leren op fotografie-gebied. Zulke opmerkingen vind ik eigenlijk nog toffer dan een compliment over een foto. 🙂

In een verveel-bui oud-klasgenootjes opzoeken op Facebook.

Voor het eerst een waxmelt van Yankee Candle gebrand, Eén met een heerlijke herfstige kaneelgeur. Ik begrijp nu waar iedereen zo lyrisch over is!

Dicht in de buurt komen van de 1000 volgers op Instagram. Ondanks dat ik niet veel waarde hecht aan aantallen, vind ik het stiekem toch wel erg stoer en ik doe er dus écht geen moeite voor om meer volgers te krijgen en spam-accounts blokkeer ik altijd gelijk.