Gister was het vijf december en ondanks het maandenlange gesteggel over wel of geen Zwarte Piet, heeft dat uiteindelijk gelukkig weinig of geen afbreuk gedaan aan het Sinterklaasgevoel. De winkels lagen vol met strooigoed, er werd weer heel wat af geshopt de afgelopen weken en veel mensen vierden gisteren Sinterklaas, te oordelen aan de foto’s op social media.

Ondanks dat ik zelf aanvankelijk geen plannen had in die richting, vroeg m’n moeder een week of twee geleden of ik het leuk vond om met haar op 5 december bij oma koffie te gaan drinken met iets lekkers erbij en dan gewoon een kleinigheidje voor elkaar te kopen. Niet echt Sinterklaas vieren dus, maar gewoon voor de aardigheid. Dat leek me wel gezellig en oma vond het ook een leuk idee. Dus gistermiddag zat ik in Wijk en Aalburg.

Leuk om te vertellen is dat we vroeger, toen ik dus nog kind was, ook meestal daar Sinterklaas vierden, bij opa en oma. Mijn oom en tante waren er dan ook meestal bij en we hadden een hele wasmand vol cadeaus en ik mocht ze meestal uit de mand pakken, om die vervolgens te geven aan degene wiens naam erop stond.

Surprises deden we zelden of nooit aan, wel waren gedichten vaste prik en die waren soms hilarisch! Het toppunt van genieten was als iemand voor mij een ‘speurtocht’ had uitgezet, waarmee ik mijn cadeautje moest zien te vinden aan de hand van briefjes met aanwijzingen die door het hele huis verspreid lagen.

Inmiddels ben ik alweer heel wat jaartjes ouder, dus echt Sinterklaas vieren zit er niet meer in. Toch was het best gezellig en heb ik er ook van kunnen genieten, ondanks dat ik momenteel slecht in m’n vel zit.

Mijn oom kwam ook onverwachts nog langs en een leuk moment was toen de kinderen van de buren van oma op de deur bonkten en vervolgens een pakje voor haar achterlieten, terwijl ze achter de heg verscholen zaten, heel aandoenlijk. Omdat ik erg blij ben met wat ik zelf heb gekregen, leek het me leuk daarover te schrijven.

Sinterklaas cadeaus

Zoals ik al liet weten, ben ik flink bezig geweest met m’n woonkamer restylen. Er stonden nog altijd wel een paar dingen op mijn lijstje die ik graag wilde en dat was ‘Sinterklaas’ ook niet ontgaan. :-) Ik kreeg twee grijze kussenslopen met een grafische print.

Ik had deze gezien op de HEMA-website en was meteen verliefd. Ik wilde ze om de kussentjes doen waar nu zebraprinthoesjes omheen zitten, maar die blijken een stuk kleiner te zijn, dus heb ik vandaag eerst twee kussentjes in de juiste maat gekocht, mét korting, dus mooi meegenomen!

Yankee Candle

Nog twee andere decoratie-items zijn de opengewerkte hart hangers van hout en het eveneens houten hartje met een tekst erop. Deze laatste had ik al een paar keer bij de DA Drogist naar staan kijken, maar toch niet gekocht omdat ik hem te duur vond. En nu heb ik ‘m alsnog!

Ik had overigens eigenlijk een bakje met houten onderzetters met spreuken erop gekregen, maar ik gebruik nooit onderzetters, dus wilde ik het toch liever ruilen, wat we gelijk nog zijn gaan doen. In plaats van de onderzetters, koos ik dat hartje met tekst, twee Yankee Candle waxmelts en het kaarsje. De eerste keer dat ik iets van dit alom geprezen merk heb, dus erg benieuwd!

Een item waar ik ook heel erg blij mee ben is het bijzondere grijze leren wrap-armbandje wat je op de foto’s hieronder ziet. Er staat een tekst in en dat is niet zomaar een tekst, maar één die door mijzelf is gekozen.

Ik kreeg al de nodige vraagtekens in mijn hoofd toen m’n moeder me een tijdje geleden vroeg wat mijn levensmotto en mijn polsomtrek was. Ik had géén idee war ze dat nu voor nodig had. Hiervoor dus. Het armbandje zelf is van echt leer en de sluiting en het kleine hangertje eraan van echt zilver. Ik vind het echt prachtig!

Armband met inscriptie

Over levensmotto heb ik na moeten denken, maar “Happiness is not a destination, it’s a way of life” past echt bij mij. Omdat ik bij de dag leef en ervan overtuigd ben dat je niet moet wachten op geluk, maar het zelf moet creëren, ernaar leven. Zelfs nu het niet zo goed met me gaat, probeer ik me daar nog altijd aan vast te houden en dat houdt me ook overeind.

Tot slot kon het nodige Sinterklaassnoep natuurlijk ook niet ontbreken. Het is ergens, maar goed dat ik momenteel in een vrij hoog tempo afval vanwege spanning, dus kan ik me iets lekkers best veroorloven zonder schuldgevoel!

Ik kwam thuis met een speculaaspop, een zakje borstplaat en marsepein in de vorm van fruit. De speculaaspop en borstplaat had ik overigens van de week zelf al bij een bakker in Sliedrecht gehaald, dus ik wist al dat ik die ook zou krijgen. :-)

Sinterklaas lekkernijen

Heb jij nog iets aan Sinterklaas gedaan?