De kerstdagen staan voor de deur. De tijd van het jaar waarin de kledingwinkels volhangen met veel zwarte kledingstukken in luxe stoffen zoals satijn, ragfijne zijde en fluweel. Allemaal mooi en feestelijk natuurlijk, maar als je thuis één of meerdere huisdieren hebt, is dat niet altijd even praktisch: Je wilt tenslotte niet aan het kerstdiner verschijnen met een jasje vol haren!

Zelf ken ik dat probleem dus ook, met twee zwarte katten en een witte hond. Ik draag sowieso veel zwart en donkere kleuren en het is zelfs al zo erg dat ik bij het kopen van bijvoorbeeld een zwarte broek of jas, altijd goed let op de stof. Trekt het makkelijk haren aan? Dan laat ik het meestal hangen. Gelukkig bestaan er ook oplossingen voor dat soort problemen, er zijn namelijk kledingrollers te verkrijgen om haartjes en pluisjes van kleding of meubels te verwijderen.

Ik gebruik ze zelf al jaren. Bij sommige kledingwinkels en ook ketens zoals HEMA of Blokker, kun je meestal rollers kopen die werken met een soort papieren laagjes met een plakkend gedeelte.

Zit de plaklaag vol? Dan trek je er een velletje vanaf. Leuk bedacht en ook goedkoop, maar je hebt er een hoop afval van, plus dat je om de zoveel tijd ook weer een nieuwe roller moet kopen omdat de papiertjes niet oneindig zijn. Dat kan dus beter!

De roller die dit probleem oplost, is de RollCare. Een handzaam product waarvan het rol-gedeelte bekleed is met plakkend rubber. Zodra de roller vol is en dus niet meer plakt, was je hem gewoon af en vervolgens plakt ie weer!

Geen afval meer, je doet langer (zo niet oneindig) met een RollCare roller en dus een heel duurzaam product! Ze zijn er overigens in twee varianten: Een kleine en een grote. De kleine is vooral geschikt voor kleding, de grotere is meer bedoeld voor het ‘ontharen’ van stoffering van bijvoorbeeld meubelen.

Ik heb zelf de kleine en ondanks dat het even wennen is met vasthouden, vind ik het een handig ding. Praktisch is ook het kunststof beschermkapje wat je er gemakkelijk op kunt klikken. De RollCare roller is zo compact dat je hem ook mee kunt nemen in je tas, zodat je zelfs buitenshuis je kleding nog even kunt ontdoen van ongewenste pluisjes of haren.

De kledingroller is onder meer te bestellen op de webshop van Huisdierplein. Behalve de kledingrollers kun je er uiteraard nog meer voor dieren vinden. Van hondenjasjes (ik zag al een leuke met 25% korting!) tot vogelvoer en van een katten voerbak tot knaagdierenspeelgoed. Als je voor meer dan € 25 bestelt, betaal je overigens geen verzendkosten. Altijd handig!

Op de twee foto’s hierboven zie je de roller ‘in actie’. Op de bovenste van de twee zit het kapje er nog overheen, op de onderste foto heb ik wat haartjes en pluisjes van mijn Yamaha jasje verwijderd. Dit jasje is grotendeels zwart en van een stof die wat op fleece lijkt. Behalve lekker warm, is ie ook behoorlijk ‘gevoelig’ voor haren. Een paar halen met de roller en weg zijn ze!

Je houdt de roller dus met duim en wijsvinger vast aan de zijkanten. Dit is gemaakt van zacht rubber met een soort ergonomische vorm, waardoor het makkelijk vast te houden is en ook niet uit je vingers glipt. Ondanks dat ik aanvankelijk mijn twijfels had of het wel handig werkt om zo’n ding op zo’n manier vast te houden (degene die ik heb gehad waren altijd met een handvat), merk ik dat je juist heel secuur kunt werken op deze manier.

Gebruik jij ook weleens een kledingroller?