Jaren geleden bezat ik niet alleen een aanzienlijke verzameling horloges, maar lagen mijn kasten ook nog eens vol met tassen in alle soorten en maten. Een tassen-tic? Ja, daar kon je wel van spreken. Vervolgens bleef het jarenlang rustig, kocht ik hooguit één tas in de zoveel tijd. Maar in het afgelopen halfjaar heb ik toch opeens weer drie tassen gekocht!

Tassen en vrouwen, een gegarandeerde succescombinatie. Want tassen heb je nooit genoeg. Tassen passen altijd. Tassen zijn er voor elke portemonnee (zowel letterlijk als figuurlijk dus).

Tassen kun je kopen in alle kleuren van de regenboog en tassen zijn vooral ook handig om van alles in mee te zeulen. Ik ken zelfs iemand die er niet van houdt om een tas aan haar schouder te hebben hangen, maar er toch wel een paar in de kast heeft, voor ‘noodgevallen’. Kortom, wij vrouwen kúnnen gewoon niet zonder! (plastic tassen van de supermarkt niet meegerekend).

De webshop van Marington speelt in op de eeuwige drang om uit te kijken naar een nieuwe tas. Eén die nog mooier, nog kleurrijker (of nog zwarter, net wat je wilt) is. Eén die nóg meer vakjes bevat of van nóg betere kwaliteit gemaakt is. Of gewoon een tas omdat je dat gave model op die ene blog zag en nu echt móet hebben (herkenbaar?) of omdat je toe bent aan wat anders.

Om een beetje inspiratie op te doen (we zitten midden in de cadeautjesmaand, right?) of gewoon om hebberig van te worden, heb ik een collage gemaakt met een paar damestassen die ik zelf leuk vind. Ondanks dat ik altijd steevast voor zwart ga, is een keer afwisselen ook weleens aardig tenslotte. Vooral de meest rechtse van de twee rode tassen vind ik héél erg gaaf!

Welke tas zou jij kiezen?