Afgelopen week was wat je noemt een turbulente week. Ik heb veel last gehad van angst, inclusief paniekaanvallen, maar heb aan de andere kant ook leuke dingen gedaan. Vroeg m’n bed uit om de zonsopgang te fotograferen, bezoekje aan m’n moeder, 2 uur fietsen om de zonsondergang in de polder vast te leggen, wandelingen en de vernieuwde stijl van mijn woonkamer afgemaakt.

Deze keer de Weekly Snaps overigens een keer op maandag (om acht uur ‘s morgens zelfs) omdat ik gister ten eerste bepaald niet in de stemming was om te bloggen en daarnaast ook de hele middag en een groot deel van de avond van huis ben geweest. Afleiding zoeken.

maandag 24 november

Het zou een mooie en heldere dag worden, dus besloot ik mijn wekker eens vroeg te zetten en de zonsopgang te fotograferen. Normaal ben ik meestal pas rond negen uur wakker, dus om de wekker om kwart over zeven te zetten, viel eigenlijk best wel tegen. Vervolgens met Bas en m’n camera gaan lopen, wat uiteindelijk goed was voor een wandeling van bijna 8 kilometer.

Ik had helemaal niet het idee dat we zover waren geweest! De foto’s die ik met m’n spiegelreflex heb gemaakt zijn gelukkig wel een stuk beter gelukt. De zon was kort na zonsopkomst zó fel, dat ie uitbeet op de foto. Op de terugweg spotte ik dit enorme huisnummer op een piepklein huisje. Slechtziende postbezorger soms in die wijk? 🙂

dinsdag 25 november

Een foto gemaakt vanaf de Havendijk en vervolgens een zogenaamde ‘from where I stand’ outfit-foto. Ik heb eigenlijk een enorme hekel aan dit soort foto’s, omdat niets tot zijn recht komt en er van normale lichaamsverhoudingen geen sprake meer is, maar het ging vooral om mijn geweldige zebraprint-sjaal, die ik een week eerder bij de DA Drogist op Gorkum Oost had gescoord. Ik heb ‘m bijna elke dag gedragen!

Verder met een foto van de Lingehaven en de rest maakte ik tijdens een fietstochtje van bijna twee uur door de polder. Ik wilde de zon eigenlijk weleens ergens anders onder zien gaan dan altijd maar hier thuis in Gorinchem. En ik werd niet teleurgesteld!

woensdag 26 november

Een foto van m’nnieuwe tekst-decoratie op de muur die sfeervol zou zijn geweest, als ik tenminste die krant en hamer eerst had opgeruimd. Ach ja, kleinigheidje. Je zag de decoratie al voorbij komen in de blogpost van een paar dagen geleden, daar hing ie nog op een andere plek, maar ik vind dat hij hier beter tot z’n recht komt.

Als tweede een foto van Bas en mij samen. Ik kijk nogal moe uit m’n ogen maar dat was ik dan ook. Geloof me: Angst, onrust en paniekaanvallen eisen op een gegeven moment hun tol. Uitgeput raak je ervan.

donderdag 27 november

Donderdag weer eens een langer stuk gelopen, de paar dagen ervoor was dat er niet echt van gekomen. Het was grijs, maar wel droog. Deze keer over Gorkum Oost gelopen, wat ik eigenlijk een snertwijk vind, maar rondjes blijven lopen door de binnenstad om aan m’n kilometers te komen is ook weer zo wat.

Dit leuke plantenstalletje spotte ik bij het kleine winkelcentrum wat in die wijk zit, het doorkijkje met vliet en de felgekleurde bladeren met het meerkoetje in het water spotte ik ergens onderweg. ‘s Avonds had ik niks in huis om te koken, dus maar iets besteld bij Domino’s, waarvan ik de pizza-tracker op hun site altijd zo grappig vind. Het klopt nog redelijk ook, behalve dan dat ik geen pizza had besteld.

vrijdag 28 november

Weer lekker aan de wandel, dit keer een hele andere kant op, namelijk richting de Gildewijk. In elk geval met de bedoeling om een bezoekje aan de Kinderboerderij te brengen. Onderweg deze best strakke foto van de Piazzaflat gemaakt.

De oranje blaadjes spotte ik in het stadspark en waar ik die beesten tegenkwam, dat spreekt voor zich. Al was het dit keer wel wat saai op de kinderboerderij omdat alle vogels weg waren vanwege vogelgriep en veel dieren binnen stonden vanwege kou.

De foto’s van de twee fotolijstjes maakte ik thuis. Mijn fotobestelling bij Profotonet was binnen en de foto van een nevelig Loevestein die ik een paar dagen eerder maakte, staat erg mooi in het ruw houten lijstje wat ik weer ergens had opgediept.

Het andere lijstje met de sterretjes erop heb ik wel nieuw gekocht en staat heel lief bij het fotootje van mijn opa en oma die ik in deze blogpost al eens heb laten zien en die daar mooi in past.

zaterdag 29 november

Tot slot twee foto’s van zaterdag. Van zondag heb ik helemaal geen foto’s. De felrode besjes van een vuurdoorn-struik die bij mij in de buurt staat en toen Martin ‘s middags op de koffie kwam, zijn we samen even bij ‘t Ware Pakhuis gaan kijken.

Een pop-up store van meerdere ondernemers die twee dagen lang duurt. Leuk om eens te kijken en genoten van een stukje frambozen-cheesecake met witte chocolade. Zéér ongezond, maar ik vond dat ik wel iets lekkers had verdiend omdat ik steeds zo slecht in m’n vel zit.

Hoe was jouw week?