Week 50, wauw! Dat betekent dat ‘t einde van 2014 nu écht heel dichtbij is. Ondanks dat ik inmiddels de kerstboom in huis heb en je in elke winkel kerstliedjes hoort, moet ik elk jaar toch wennen aan het idee dat ‘t jaar bijna voorbij is. Eigenlijk stom, want 1 januari is net zo’n dag als 31 december. Mijn 2014 was niet het meest geweldige jaar, dus eigenlijk zou ik dolblij moeten zijn dat het bijna voorbij is.

De afgelopen week was gelukkig minder heftig dan de week ervoor. Ik heb sinds vorig weekend geen paniekaanvallen meer gehad en ondanks dat ik ook niet kan zeggen dat ik me echt goed voel, is elke vordering die ik maak belangrijk om bij stil te staan en te beseffen dat er in elk geval vooruitgang in zit en geen achteruitgang. Ik ging deze week naar de Action, klussen bij een vriend, kerstversiering spotten bij V&D en warme chocolademelk drinken in Woudrichem.

maandag 8 december

Eigenlijk weet ik van maandag niet meer precies wat ik gedaan heb. In elk geval een bezoekje gebracht aan de nieuwe Spar supermarkt in de binnenstad. Leuke winkel, beetje buurtsuper gevoel. Gelijk een zak bospaddenstoelen-soep gescoord van eigen merk die erg lekker smaakte! Belegd ciabatta-broodje erbij en smullen maar! Dit was trouwens mijn avondeten.

Paddestoelen-soep!

dinsdag 9 december

Dinsdag naar de Action in Arkel geweest, waar ik onder meer een kleurboek voor volwassenen scoorde en nog wat dingetjes. De chagrijnig kijkende Kerstman spotte ik in het winkelcentrum waar de Action zit. De bank waar ie achter staat, zat trouwens wel heel lekker! Ik had ook gelijk de postzakken in de smiezen.

Ik aas al tijden op zo’n ding en ben zelfs gaan vragen of ze te koop waren. Nee dus. Het goede nieuws is dat ik er inmiddels op Marktplaats één op de kop heb getikt voor weinig geld. Die wordt morgen verstuurd. Eenmaal thuis trof ik mijn gang dus zo aan, bijna weer een postvanger kapot. Wat zijn die folderbezorgers toch lomperiken!

woensdag 10 december

Woensdag brak eindelijk de zon weer door, als ik al niet slecht in m’n vel zat, zou dat vanzelf wel gebeuren door al dat grijze en deprimerende weer. Ik ging gelijk weer een lekker eind wandelen met Bas en maakte onderweg de eerste twee foto’s. De tweede is overigens wel met een soort filter bewerkt, ik heb nog nooit in het echt zo’n roze lucht gezien als dit.

‘s Middags ben ik ook weer op pad geweest en eenmaal thuis had ik nog anderhalf uur om iets te eten te maken, want ik zou gaan klussen bij een vriend die op zichzelf gaat wonen. Het eten werd een tartaartje met kastanjechampignons en een halve geschaafde komkommer. ‘s Avonds dus een paar uurtjes aan het klussen geweest. Heerlijk om te doen en gezellig.

donderdag 11 december

Bij de apotheek kreeg ik een kerstcadeautje in de vorm van een leuk blikje met stervormige pepermuntjes. Daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden! De oude jeep spotte ik in de stad. Of het echt een jeep is weet ik niet, maar ik noem vrijwel al dit soort auto’s zo. Apart ding.

Verder met mijn eerste inkleur-sessie in het nieuwe kleurboek (erg leuk om te doen, al word ik van heel priegelige stukjes wel duizelig, omdat mijn ogen daar eigenlijk te slecht voor zijn) en ‘s avonds met Martin de stad in, hij moest een nieuwe bril. Op de terugweg twee foto’s gemaakt van de kerstversieringen aldaar, het witte eekhoorntje vind ik schattig!

vrijdag 12 december

‘s Middags even wezen kijken bij de opening van het Gorcums Winterfestijn. Ik ben niet zo’n schaatsliefhebber (zelf mag ik het ook niet vanwege m’n rug en dat vind ik bepaald niet erg), maar er zou één of andere kunstschaats-club komen en het leek me leuk om daar wat foto’s van te maken, met de camera dus. De twee bovenste zijn de enige die ik met de iPhone maakte.

Ondanks dat ik een heel bataljon glitterpakjes had verwacht met bewegingen zoals je dat op TV ziet, was het toch best aardig om even naar te kijken. Op de terugweg kocht ik twee tijdschriften omdat ik vond dat ik dat verdiend had en ‘s avonds lekker met Bas op de bank. De avonden zijn over het algemeen nog steeds het best.

zaterdag 13 december

‘s Middags overgevaren naar Woudrichem om wat te drinken bij IJssalon Baks. M’n moeder had ook wel zin om even te komen, dus hebben we samen iets gedronken met een broodje erbij. Ook nog bij Action geweest om te kijken of ze bij dit filiaal de houten stervormige theelichthouders hadden die ik zocht, maar dat was niet ‘t geval.

Wel kerstlampjes op batterijen en een leuk houten kerstboompje met tekst gekocht, maar die blijkt kapot te zijn, dus daar moet ik mee terug. Op de pont stond ook al een mooie kerstboom met lampjes te prijken en mijn eigen lampjes prijken inmiddels in de houten ster aan de muur.

zondag 14 december

Een mooie zonovergoten dag. Dat vroeg om een wandeling! Ik heb 8 km gelopen met Bas, waarvan het grootste gedeelte over de dijk. De molen draaide, wat ik altijd een mooi gezicht vind. Verder een foto van de uiterwaarden waarbij je ook de kerktoren van Woudrichem ziet, een houten steigertje bij de vliet in Dalem en één van de houten bruggen in Gorkum Oost.

Bijzonder was dat toen ik niet meer wist welke richting we moesten lopen om thuis te komen zonder hulp van navigatie-app, Bas me vervolgens zonder aarzelen naar huis leidde. Wat een slimme hond is het toch! Ik ga ‘m in het vervolg BasBas noemen! :-)

Hoe was jouw week?