Ik bedacht me dat ik eerdaags ook weer aan de gang moet met de jaaroverzichten van 2014. Het is altijd een beetje traditie om terug te kijken op het afgelopen jaar in de vorm van de leukste tweets, de mooiste foto’s en een algemene terugblik per maand, van mijn afgelopen jaar. Eerdaags maar vast een beginnetje maken.

Mijn afgelopen week was eigenlijk best goed en je kunt je niet voorstellen hoe blij ik daarmee ben! Ondanks dat ik het per dag aankijk, kan ik in grote lijnen wel zeggen dat het een stuk beter is dan een week of twee geleden, zelfs ook beter dan vorige week, wat op zich ook geen heel slechte week was. Ik heb ook genoeg gedaan. High tea in Den Bosch, koffie drinken bij Hugo en IJssalon Baks, acht keer met de veerpont gevaren en thuis genoten van een gezellige kerstsfeer.

maandag 15 december

Maandag moest ik even naar Woudrichem om het houten tekst kerstboompje wat ik de zaterdag ervoor had gescoord, te ruilen voor één die niet kapot was. Overgevaren met de pont en daar de foto van de schuimende golven gemaakt.

Thuis aan de gang met de kerstlampjes en het nieuwe boompje, Bas wilde ook wel meehelpen. Nadat ik eerst de lampjes door het boompje heen had gevlochten om er vervolgens achter te komen dat ik dat te druk vond, heb ik ze bij elkaar gebonden en is het nu een soort backlight geworden, ook gaaf!

‘s Middags kwam m’n moeder langs omdat ze voor een bril wilde kijken bij de opticien en nadat deze missie geslaagd was, hebben we afgesloten met zalige kaneelkoffie bij Espressobar Hugo. Tot slot een zoekplaatje van Bas onder de deken en een foto van mij. Ik vroeg me af hoe een pony me zou staan en het antwoord is absoluut niet. Sowieso niet de charmantste foto (ook zonder een spoortje make-up), maar ik vond ‘m ergens wel grappig.

dinsdag 16 december

Weer op pad. Dit keer naar Kruidvat in Werkendam voor oogschaduw en lipstick uit de ViennArt limited edition van Catrice. Ik koop nog maar weinig make-up, maar als ik ergens m’n zinnen op gezet heb, dan móet ik het hebben. Helaas waren beide producten in alle andere filialen waar ik geweest en naar gebeld had uitverkocht, in Werkendam hadden ze ze nog.

Meteen een tochtje met de snelle veerboot, genieten! De eerste drie foto’s maakte ik onderweg. ‘s Avonds zocht ik een plekje voor de houten harten die ik met Sinterklaas had gekregen en het lijstje met citaat die ik van een vriendin van m’n moeder kreeg. Ik vind het leuk staan zo!

woensdag 17 december

‘s Morgens naar de Kno-arts in het ziekenhuis en daar een uitgebreide gehoortest gekregen. Ik blijk toch wat gehoorbeschadiging te hebben opgelopen door het ongeluk van afgelopen zomer. Gelukkig heb ik niet echt het gevoel dat ik slechter ben gaan horen, maar omdat een goed gehoor toch wel heel erg belangrijk voor mij is, valt het toch tegen. Ik had het namelijk niet verwacht. Aan zowel het suizen als de beschadiging is niets te doen.

In het ziekenhuis stond ook al een grote kerstboom en bij thuiskomst lag er een leuke attentie van Hosting2Go (waar ik m’n site al 10 jaar host) in de brievenbus. Ook de originele PTT-postzak die ik via Marktplaats had gescoord, werd die dag bezorgd.

‘s Middags voor een boodschap naar het Piazza Center, waar ik enorme witte rendieren spotte en een kerstboom met een gat erin, waar ook weer zo’n beest doorheen piepte. Grappig gedaan. Tot slot een selfie van mij in zachte kleurtjes en ik ging ‘s avonds op visite bij Martin, waar ik een foto van het verlichte kerstboompje maakte wat bij hem aan de muur hing.

vrijdag 19 december

Alweer een selfie, deze heb ik ook als profielfoto op social media en je ziet ‘m ook rechts. Ik draag niet vaak rode lipstick, maar als ik een periode heb dat ik net wat meer zelfverzekerd ben, durf ik het wel. Ik krijg er altijd heel veel complimentjes over, dus het staat me blijkbaar wel. ‘s Middags ging ik met m’n vader high tea doen bij Pilkington’s in Den Bosch.

Ik voer naar Woudrichem en vervolgens reden we met de auto naar mijn favoriete stad, waar ik de rest van de foto’s maakte. Ik kon niet kiezen welke ik het leukst vond, dus heb ze allemaal, maar in de collage verwerkt. Het was heerlijk om er te zijn!

zaterdag 20 december

Alweer op pad. Dit keer met Martin afgesproken om wat te gaan drinken bij onze favoriete stek in Woudrichem, namelijk de ijssalon. Een latte gedronken, weer wat bijgepraat en ook een foto gemaakt van de sneeuwende kerstboom die ze binnen hebben staan. De eerste en derde foto maakte ik in de vesting. ‘s Avonds mijn postzak gevuld met van dat verpakkingsplastic wat ik nog had liggen.

zondag 21 december

Een lui dagje met veel bank hangen, film kijken en warme chocolademelk drinken met een paar kerstkransjes. Ook nog even de stad in gelopen waar een kleine kerstmarkt te zien was, niet heel bijzonder. Zoals je kunt zien waren de beesten vandaag net zo lui als ik. Op foto twee Bas samen met Micky in de mand bij de kerstboom, op foto drie ligt meneer samen met Molly bij mij op schoot. Ondanks dat ik vandaag wel wat onrustiger was in m’n hoofd, zeker geen slechte dag.

Wat is het leukste wat jij de afgelopen week hebt gedaan?