Ik heb inmiddels al een paar tags met zeer uiteenlopende vragen beantwoord (25 en 55 random questions) en stiekem vind ik dat zelf juist de leukste, omdat de vragen vaak toch net even wat anders zijn dan bij de meeste tags. Vandaag één met twintig vragen. Lees je mee?

Heb je jezelf eens op een heel domme/gekke manier verwond?

Als kind was ik nogal een ongeluksvogel. Ik viel elke week wel een keer en op de gekste manieren. Het mag een wonder heten dat ik op m’n 39e pas voor het eerst een hersenschudding opliep, want ik ben al ‘ns van een schommel gevallen met m’n hoofd op een steen en ook een keer vanaf de bagagedrager van een fiets.

Echt domme of gekke manieren kan ik me zo snel niet bedenken, maar ik ging echt overal door op m’n snufferd, dus dom genoeg. Ik heb speciaal op judo gezeten om te leren valbreken, dat is wel aardig gelukt want sindsdien viel ik bijna nooit meer.

Als je wilt trouwen, welke leeftijd zou dan ideaal zijn?

What did you say? Trouwen? Dat vind ik een vies woord. Nee serieus. Zelfs toen ik nog een andere Ester was (lees: erg goedgelovig en naïef), geloof ik niet dat ik ooit de wens heb gehad om mezelf in een enorme witte jurk te hijsen en welke man dan ook mijn jawoord te verkopen. Sinds ik ben veranderd en meer onafhankelijk ben geworden en dus ook geen vent nodig heb om me gelukkig te maken, heb ik ronduit een hekel gekregen aan het instituut huwelijk.

Waarom precies? Omdat het negen van de tien keer toch fout gaat of mensen ongelukkig worden en het eeuwig zonde is om zoveel geld over de balk te smijten voor één zogenaamde ‘mooiste dag van je leven’. Sowieso ben ik gewoon veel te nuchter voor dat soort dingen. Gelukkig zijn met iemand heeft geen zwart op wit bevestiging nodig in mijn ogen. Als ik ooit nog een vriend krijg waarmee ik gelukkig word, ben ik zeker niet van plan daarmee te gaan trouwen.

Mooie roze roos

Hoe heet je moeder?

Agnes

Heb je het idee dat iemand een oogje op je heeft?

Er is wel iemand die een oogje op me heeft, al een jaar of wat. Hij windt daar ook bepaald geen doekjes om, dus vandaar dat ik het weet. Ik heb geen interesse. Of er nog andere heren zijn die ook een oogje op me hebben zou ik niet weten, ik hou me niet zo bezig met dat soort dingen. Meestal poeier ik iemand gelijk af als ik merk dat hij iets van me wil. Opzouten!

Wat is het meest beschamende dat je ooit in een winkel deed?

Ik doe nooit zulke beschamende dingen. Ik vind al dat ik voor lul sta als iemand het gordijn van het pashokje opendoet als ik net in m’n ondergoed sta of wanneer ik dat zelf doe. Wat ik wel heel beschamend vond, was dat ik een keer beschuldigd werd van diefstal. Ik was in de eerste plaats vooral enorm boos dat zo’n vrouw mij voor dief aanziet alleen omdat ik een riem in de paskamer wilde passen (zo gek is dat toch niet?).

Daarnaast voelde ik ook wel iets van schaamte. Het eerste wat ik, eeuwig negatief over mezelf, dan denk is “Zie ik zo onbetrouwbaar uit?”. Ik heb uiteindelijk overigens wel een pittige klacht ingediend en de desbetreffende winkelmedewerker is daarover stevig aan de tand gevoeld. De winkel in kwestie ben ik nooit meer in geweest.

Zou je je haar afscheren om te schenken aan een goed doel?

Never nooit niet! Ik ben erg zuinig op m’n haar en goede doelen geloof ik nooit zo in.

Heb je weleens iets stuk laten vallen in een winkel?

Volgens mij niet, ik ben altijd erg voorzichtig. Erg zuinig op m’n eigen spullen, maar zeker ook met die van een ander of spullen in een winkel.

Waar was je voordat je achter de computer ging zitten?

Gewoon thuis natuurlijk! Ik heb geen laptop of tablet die ik overal mee naartoe zeul. Aangezien ik deze post al dagen van tevoren heb geschreven, is het sowieso wat lastig om in de toekomst te kijken waar ik was voordat ik achter de PC kroop.

fMaar aangezien mijn ochtendritueel praktisch elke dag hetzelfde is, zal ik waarschijnlijk ergens buiten rondgelopen hebben met Bas. Eerst wandelen, daarna eten en daarna achter de computer. Als ik tenminste geen andere bezigheden of afspraken heb natuurlijk.

Mijn telefoontafeltje

Wie heeft je als laatste gebeld?

Dat zal ongetwijfeld mijn moeder geweest zijn.

Heb je weleens een date gehad met een jonger iemand?

Ik doe nooit aan daten, maar heb begin vorig jaar een soort date gehad met iemand die ik kende van Tinder en die jonger was dan ik. Die app had ik eigenlijk alleen uit nieuwsgierigheid op m’n telefoon gezet en ik had de pech dat ik met alle twee de heren die ik aangevinkt had als leuk, gelijk een match had. Dat was niet de bedoeling! Ik wilde gewoon wat rondkijken. Met één van de twee heb ik uiteindelijk zelfs afgesproken.

Iets wat ik normaal nóóit zou doen, maar ik vond dat ik nu maar eens een keer gewoon spontaan moest zijn. Ik zag het zelf meer als een vriendschappelijk contact ontwikkelen, maar hij bleek ergens anders op uit te zijn. Nadat ik liet merken dat ik daar niet voor in was, hoorde ik daarna ook niks meer. Ik miste er overigens weinig aan, want ondanks dat hij erg leuk was om te zien, was het sowieso niet echt iemand waar ik goed mee klikte.

Wat heb je vanmorgen gegeten als ontbijt?

Hetzelfde als vrijwel alle andere ochtenden: Magere yoghurt met muesli en fruit. En een halve liter water uit mijn geliefde rode Dopper fles.

Hoe kom je aan het shirt dat je nu draagt?

Ik draag een wijnrode sweater met opdruk en een licht vale optiek (dat hoort zo). Ik heb ‘m begin vorig jaar gekocht bij ONLY, hij is van de Jacqueline de Yong collectie en ik had ‘m volgens mij ook gekocht toen ie afgeprijsd was. Ik draag deze trui vaak.

Welke muziek maakt je helemaal hyper?

Ierse folk! Ik ben absoluut geen ADHD type (eerder het tegenovergestelde), maar als ik naar dat soort muziek luister, word ik echt helemaal hyper! Het liefst zou ik dan in de kamer gaan staan te springen haha. Ik word er ontzettend vrolijk van en het ritme van zulke muziek is gewoon heel opzwepend. Heerlijk!

Wanneer ben je voor ‘t laatst uit eten geweest en waar?

Dat moet met kerst geweest zijn. Op eerste Kerstdag ben ik met familie bij De Hoofdwacht in Gorinchem wezen eten. Verder ga ik niet zo vaak uit eten, al eet ik weleens ergens een broodje, maar dat vind ik niet echt onder ‘uit eten’ vallen.

Ik vind het overigens niet voor lul om ergens in m’n eentje te eten, dat interesseert me dus echt niet. Als ik in een andere stad ben, vind ik het juist leuk om ergens te lunchen en ik voel absoluut geen gêne om alleen te zitten. Ik ben bijna altijd alleen, dus dat zou betekenen dat ik mezelf moest verstoppen of zo? Geen denken aan!

Slaap je met de deur open of dicht?

Een beetje er tussenin. Ik hou er niet van als ik tegen een wijd open deur aan moet kijken, maar helemaal dicht vind ik ook niet prettig. De slaapkamerdeur staat altijd op een kiertje.

Lach je altijd op foto’s?

Nee, ik kijk meestal eerder wat serieus of een flauw glimlachje. Echt lachen dat je m’n tanden ziet doe ik sowieso nooit, daar heb ik een ontzettende hekel aan.

Lees je weleens stripverhalen? Zo ja, welke?

Niet meer. Vroeger verslond ik heel wat stripboeken. Onder meer Donald Duck en nog een aantal in diezelfde categorie. Ik weet al die namen niet meer inmiddels. Ik vond niet alle strips leuk en kon ze ook niet allemaal lezen, omdat de teksten van sommige stripverhalen voor mij nauwelijks te lezen waren. Als volwassene heb ik geen stripboek meer aangeraakt.

Mannen die roze dragen. Mooi of niet?

Absoluut niet! Ik hou gewoon niet van roze. Niet bij vrouwen en ook niet bij mannen.

Word je snel boos in het verkeer?

Niet echt Als iemand iets doet wat echt niet kan of mij in gevaar brengt, kan ik best even foeteren, maar ik ben niet zo’n gifkikker die met opgeheven vuist op iemand af stapt om hem of haar ‘ns flink de waarheid te zeggen.

Ik kan juist altijd wel lachen om mensen die zo opgefokt doen in het verkeer. Het is gewoon zo zonde van je tijd en sowieso zijn agressievelingen vaak zelf de grootste brokkenpiloten. Gewoon rustig blijven, daar kom je het verst mee, in dit geval dus ook letterlijk!

Neem je shampoos en zeepjes uit hotels mee naar huis?

Nee. Als kind deed ik dat weleens, maar dat was dan meer als aandenken dan dat ik ze echt ging gebruiken. Sowieso reageert mijn haar altijd erg slecht op hotelshampoo, dus laat ik die liever links liggen dan dat ik ze gebruik. De laatste keer dat ik in een hotel ben geweest is inmiddels sowieso héél lang geleden (acht jaar).