Zoals je weet ben ik dol op tags en invullen van vragenlijstjes. Waar die voorliefde vandaan komt, weet ik nog steeds niet, maar ik ben blijkbaar niet de enige blogger die het leuk vindt om op die manier wat meer over zichzelf te vertellen. Onlangs vond ik weer een nieuwe tag op deze blog en je raadt het al: Die wilde ik ook wel doen! De bedoeling is dus, zoals de titel al zegt: Om zinnen af te maken.

De wereld zou een betere plek zijn, als

Mensen aardiger voor elkaar zouden zijn. Verdraagzaam, tolerant en begripvol. Minder korte lontjes, meer lange gesprekken. Minder gesodemieter over geloof, meer eensgezindheid.

Ik ben geen idealist die denkt dat de wereld een mooi sprookje wordt als we allemaal eens wat meer voor een ander overhebben, maar zoals het nu is, daar word ik af en toe serieus een beetje bang van. Doet me opeens denken aan een uitspraak van als ik me niet vergis Youp van ‘t Hek: “Als geweld het antwoord is, wat is dan de vraag?”.

Iets wat mij altijd blij kan maken is

Het eerste wat in me opkomt? R. Ik heb hem inmiddels al een half jaar niet meer gezien, maar herinner me nog altijd hoe intens blij ik kon worden als ik hem weer zag. Die mooie glimlach, zijn stemgeluid horen.

Ik mis hem nog altijd, dat gaat echt niet zomaar over. Andere dingen waar ik altijd blij van kan worden: Warme chocolademelk, nieuwe muziek ontdekken, spontane uitjes, filmpjes van Simon’s Cat, nieuwe H&M-bestelling, natuurwandelingen en meer!

Als ik een miljoen zou hebben, dan zou ik

Nu ik het toch over H&M had: Ik denk dat ik de halve webshop zou opkopen om te beginnen. Verder zou ik een deel sparen, die groothoeklens die ik graag wil gelijk gaan kopen en in elk geval de eerste tijd leven als God in Frankrijk.

Als je zoals ik moet leven van een uitkering, is het een ongekende luxe om gewoon eens ruim te kunnen leven! iets als een huis of één of andere grote reis zou ik geen geld aan uitgeven, dat zijn dingen die me totaal niet interesseren.

Nieuwe aankopen

Als ik volgende week zou overlijden, dan zou ik deze week

Wat een heftige vraag. Ik vind het moeilijk om aan dat soort dingen te denken, ook al denk ik er gezien mijn ziektevrees juist weer te veel over na. Ik weet niet goed wat ik zou doen. Ik geloof eigenlijk niet dat ik opeens heel uitbundig allerlei bucketlist-achtige dingen zou gaan doen.

Ik zou ervoor zorgen dat ik veel in het gezelschap zou zijn van mensen waar ik van houd, alles eet wat ik lekker vind zonder dat ik me zorgen hoef te maken om calorieën en verder gewoon alles uit het leven halen wat er nog in zit, maar niet op een heel overdreven manier.

Als ik 1 ding aan mezelf kon veranderen, dan zou dat zijn

Lastige vraag! Ik zou zoveel aan mezelf willen veranderen en het eerste wat dan in me opkomt, zijn allerlei dingen aan m’n uiterlijk. Een mooier gezicht, een beter figuur, betere ogen. Maar ik denk dat het mooiste zou zijn als ik mezelf kon accepteren zoals ik ben. Dat lukt nog altijd niet (ook niet eens een klein beetje) en dus zou het wel een zegen zijn als ik dat zou kunnen. Dus ja, als ik iets aan mezelf kon veranderen, zou ik toch daarvoor kiezen!

Iets waarover ik nooit een blog maak is

Politiek. Het interesseert me niet en er zijn al genoeg mensen die over politiek zeuren op bijvoorbeeld social media. Vaak ook mensen die de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt.

Naar mijn idee ontstaan daar juist de meeste ruzies door, van mensen die maar wat roepen omdat ze willen laten zien dat ze ook een mening hebben. Ik laat politiek dus liever aan anderen over. Ik heb er geen verstand van en ook niet de wens om erover te bloggen.

Vuurtoren op Texel

Als ik overal heen zou kunnen, dan zou ik gaan naar

Ik ben niet zo’n reislustig type, dus ik zou het eigenlijk niet weten. Oké, een ruimtereisje zou ik best weleens willen maken, maar er zijn op onze eigen planeet eigenlijk niet echt plekken waar ik echt héél graag nog eens naartoe wil. Oké: Ierland en Barcelona, maar daar kan ik nu ook heen als ik zou willen (en er geld voor had). Ik heb dus geen idee. Ik ben nu eenmaal een huismus.

Als ik een dier zou zijn, dan was ik het liefst een

Ik denk een kat. Lekker de hele dag doen waar je zelf zin in hebt, naar niemand hoeven luisteren, je nergens wat van aantrekken. Al wordt dat op een gegeven moment misschien ook wel saai. Alhoewel ik bij mijn bejaarde katten nog geen trekjes van verveling heb kunnen opmerken.

De droombaan die ik altijd wilde hebben, is

Géén idee. Als kind wilde ik kapster worden, ik geloof dat ik zelfs een periode heb gehad dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden (yeah right, met mijn ogen) en ik heb een tijd gedacht dat ik dacht dat redactioneel werk helemaal mijn ding was, maar inmiddels weet ik het niet meer.

Als ik nu een baan zou moeten kiezen die bij me past, tast ik in het duister. Ik vind webdesign nog altijd wel leuk en grafische vormgeving ook, maar dat heb ik iets te vaak in opdracht gedaan en dan vind ik het gewoon niet leuk meer. Dat soort dingen moeten echt hobby blijven.

Mijn idee van een perfecte dag is

Goed in m’n vel zitten, alleen maar dingen doen die ik leuk vind, R. terugzien, iets lekkers eten, iets leuks kopen, knuffelen met Bas, naar lekkere muziek luisteren, een eind wandelen in een mooi gebied. Dat soort dingen.