Tja wat zal ik zeggen. Laten we 2015 maar redelijk ontspannen en vooral niet al te inspannend beginnen. Misschien ben je nog steeds niet helemaal verlost van het fenomeen kater, zit je hoofd nog vol watten en heb je sowieso niet echt trek om je te verdiepen in allerlei serieuze zaken, zo één dag voor het weekend. Dus tijd voor een waar klikfestijn!

Photoshop terwijl u zingt

Een zangeres waar ik overigens nog nooit van gehoord heb, laat zich al zingend in haar videoclip photoshoppen. Zodat je kunt zien wat het verschil is tussen echt en niet meer zo echt.

  1. cabla.nl/video/6149/een-photoshop-make-over-tijdens-het-zingen
Digitaal water

Persoonlijk hou ik wel van dit soort dingen. Een totaal nutteloze animatie van een doorsnede van een zwembad gevuld met water, met een bal erin. Wat moet je ermee, zou je dan zeggen. Nou eigenlijk niks, behalve dan dat je de bal kunt bewegen en dat de bewegingen van het water wel héél erg echt lijken. Gewoon erg knap gemaakt dus!

  1. madebyevan.com/webgl-water/
20 Questions

Neem iets in gedachten en laat het raden. Het is verbazingwekkend hoe snel de computer aan de hand van 20 vragen kan raden wat je in gedachten had. Het klopt meestal echt!

  1. 20q.net
Impasse

Online spelletjes blijven leuk, ook al worden ze inmiddels wel overschaduwd door het enorme aanbod aan games voor je smartphone. Impasse is een belachelijk eenvoudig maar toch stiekem wel erg verslavend spelletje waarbij je goed moet nadenken!

  1. bartbonte.com/portal/impasse.html

3D op A4

Een serie van heel bijzondere 3D tekeningen op een vel papier. Het zijn dus écht tekeningen, al word je hierbij wel flink voor de gek gehouden omdat ze wel héél echt lijken.

  1. cabla.nl/artikel/9066/3d-op-a4
Tumbleweed tango

Ik heb echt een enorme zwak voor animatiefilmpjes. Ik vind ze vaak zo ontzettend mooi gemaakt en er zit vaak toch een leuk verhaal in verwerkt. Deze korte animatiefilm over twee ballondieren is ook erg leuk om even te bekijken!

  1. fubiz.net/en/2013/08/06/tumbleweed-tango-animation/
Waarom panda’s zwart met wit zijn

Heb je je dat weleens afgevraagd? Waarom pandaberen altijd zwart met wit zijn? In deze grappige animatievideo wordt dat op een leuke manier uitgelegd.

  1. kuriositas.com/2011/05/why-panda-is-black-and-white.html
Achtbaan voor bangeriken

Durf jij in een achtbaan? Ik dus niet echt. Ik ben één keer in de python in de Efteling geweest en heb daar zo’n beetje de longen uit mijn lijf gekrijst. Dat is wel héél lang geleden, maar het trekt me gewoon totaal niet. Als jij ook niet zo’n held bent, is dit misschien wel een leuke achtbaan, namelijk één waar je gewoon op kunt lopen!

  1. cabla.nl/artikel/6299/de-achtbaan-voor-mensen-die-niet-van-achtbanen-houden