Vandaag is het dan zover. De dag dat ik 40 werd. Of ben geworden. Of gewoon ben. Hoe je het ook wendt of keert, het is toch wel een beetje confronterend. Ik heb nooit een probleem gehad met mijn leeftijd en heb dat nu ook niet, maar jeetje mensen, veertig! Dat is toch wel een beetje in te delen in de categorie ‘van middelbare leeftijd’!

Gelukkig voel ik me geen veertig. Dat bedoel ik niet als dat ik zo iemand ben die alles uit de kast trekt om zich jonger voor te doen, het voelt gewoon niet zo. Blijkbaar straal ik dat ook nog altijd uit, want in al die veertig jaar is het nog nooit iemand gelukt om de juiste leeftijd te schatten.

Misschien dat het verandert nu ik een veertiger ben, maar de laatste keer dat iemand een gok naar mijn leeftijd deed, bleef het ‘ergens in de twintig’ hangen. En ja, dat is nog maar een paar maanden geleden. Meestal word ik tussen eind 20 en begin 30 geschat. Niet verkeerd!

Maar veertig dus, ik moet er nu echt aan geloven. 14610 dagen. Kijk, dat is nog eens een goeie binnenkomer. Hoe oud ben jij? Nou, vandaag precies 14610 dagen. Say what? Dat heb ik overigens niet zelf uitgerekend hoor, het staat in het grappige boekje wat ik van een vriendin van m’n moeder heb gekregen, met allerlei citaten en weetjes voor de eh… veertiger dus.

Verjaardagskaart

Ik hield mijn verjaardag overigens gisteren, op zondag. Dat leek me praktischer. Aanvankelijk had ik iets speciaals willen doen. Veertig is tenslotte een bijzondere verjaardag. Maar nadat ik maanden bezig ben geweest om iets op touw te zetten, werd ik op alle mogelijke manieren tegengewerkt, waardoor ik het idee om iets feestelijks te doen uiteindelijk noodgedwongen heb opgegeven, hoe ontzettend jammer ik het ook vond.

Dus vierde ik mijn verjaardag zoals alle voorgaande jaren gewoon thuis, met een handjevol visite. Het enige verschil met andere jaren was dat ik dit keer op Bossche bollen van Jan de Groot trakteerde.

Omdat ik dus veertig jaar geleden in Den Bosch ter wereld ben gekomen, leek me dat wel symbolisch. Overigens moest ik daar zaterdag wel een flinke regenstorm voor trotseren en keerde ik als een verzopen en verkleumd katje huiswaarts, maar wel met een doos bollen!

Ondanks dat ik dus vandaag pas jarig ben, had ik gister echt een jarig gevoel! Niet in het minst doordat ik behoorlijk verwend ben! Van oma kreeg ik een nieuwe Chi-stijltang met instelbare temperatuur plus zes Yankee Candle waxtarts en van m’n moeder een bon voor een weekendje met haar en Bas naar de Wadden.

Verder kreeg ik geld, een cadeaubon van Xenos en van de ijssalon in Woudrichem, een giftset van The Body shop en een geurkaars, verschillende kaarten, een leuk boekje met citaten en het boekje waar ik al over schreef.

‘s Middags zijn m’n moeder, oma, oom en een vriend geweest en ‘s avonds kwamen er nog drie mensen. Op die manier kon ik tussendoor nog wat dingetjes doen (afwas wegwerken, Weekly Snaps online zetten, Bas uitlaten, eten) en is het ook leuker dan wanneer iedereen tegelijk komt en ik de rest van de dag voor me uit zit te kijken.

Het is een gek idee dat mijn verjaardag nog moest beginnen toen het ‘feest’ al was afgelopen, maar het gaat om het idee. Ondanks dat ik zelfs tot vanmorgen nog wat teleurgesteld was dat van alle plannen die ik in m’n hoofd had niets doorging, heb ik toch een erg leuke en geslaagde dag achter de rug! Met fijne mensen, leuke cadeaus en een Brabants tintje door de Bossche bollen en worstenbroodjes.

Selfie met rode trui

Wat vind jij. Zie ik eruit als een veertiger? :-)