De Momentopname is zo’n blogpost waarvan ik steeds denk dat ik er vorige maand nog één online gezet heb en steevast valt dat dan weer een beetje tegen. De laatste dateert inmiddels van september 2014, dus hoog tijd voor een verse lading muziek!

Andy Grammer – Back home

Ik begin met een lekker vrolijk nummer van ene Andy Grammer. Ik moet eerlijk bekennen dat de naam me niks zegt, maar de hedendaagse muziek lijkt soms zo vluchtig. Er komen tegenwoordig meer namen voorbij die ik niet ken, dan wel. Meer eendagsvliegen misschien? In elk geval is het een leuk nummer waar je spontaan vrolijk van wordt!

Kensington – War

Ik vind Kensington een ontzettend goede band. Ik moet trouwens eerlijk bekennen dat ik pas sinds een maandje of wat weet dat het ook een Nederlandse band is, zo klinkt het namelijk helemaal niet! Ik vind ze een beetje een Ierse sound hebben op de één of andere manier.

Matt Simons – Catch & release

Deze heb je ook al kunnen horen in de blogpost Mijn December, maar ik vind het zo’n supermooi nummer, dat hij in dit lijstje toch ook echt niet mag ontbreken. Gewoon lekker relaxed nummer, mooie melodie, hou ik van! Mooie tekst ook trouwens.

Olly Murs – Wrapped up

Stiekem ben ik heel erg gek op dit nummer, ondanks dat je zo’n über poppy nummer misschien niet in mijn lijstje zou verwachten. Ik vind zijn liedjes over het algemeen sowieso wel leuk. Lekker vrolijk en fijn om luidkeels mee te blèren!

Taylor Swift – Shake it off

Ik ben normaal gesproken niet zo’n Taylor Swift liefhebber, maar dit liedje vind ik gewoon leuk. Ook weer behoorlijk poppy, maar gewoon leuk om naar te luisteren. Verder valt er weinig bijzonders over te zeggen, geen diepgaande teksten of dramatische melodieën waar je in verzuipt, maar gewoon luchtige leuke muziek.

Tom Odell – Real love

Van het ene uiterste in het andere. Over gevoelige nummers gesproken. Erg mooi dit! Kan ik uren naar luisteren. Ik vind de sound ervan ook wat ‘oud’ aandoen, ik zou haast denken dat de beste Tom zich een beetje heeft laten inspireren door The Beatles.

Walk the Moon – Shut up and dance

Oh wat vind ik dit een leuk nummer! Zo lekker vrolijk en uptempo. Het is een supernummer om op m’n iPod te hebben als ik een lekkere wandeling aan het maken, ga ik spontaan harder van lopen! Ben benieuwd of deze, mij onbekende band, nog meer van dit soort leuke songs heeft!\

Christina Perri – The words

Tot slot een nummer wat me erg raakt. Sowieso een mooie melodie, maar die tekst. Die kon echt voor mij geschreven zijn. And I know the scariest part is letting go. Cause love is a ghost you can’t control, één van de zinnetjes uit de lyrics. Ik heb dit nummer nog niet zo lang geleden ontdekt en het is zo’n liedje waarbij ik gelijk aan R. moet denken en aan wat ik nog altijd voor hem voel.

Wat is jouw huidige favoriete nummer?