Ploggen laat ik doorgaans aan andere bloggers over. Ik vind plogs (photo-blogs, in dit geval vrij vertaald naar een fotoverslagje van je dag) in de meeste gevallen leuk om te lezen (bekijken), maar om het zelf te doen, dat komt er gewoon nooit van. Ik maak altijd veel foto’s, maar probeer dan wel dingen vast te leggen die een beetje interessant zijn.

Maar toen ik maandagmorgen wakker werd dacht ik: Laat ik weer eens een plog doen. Dus zo geschiedde. Ik heb ook nog m’n best gedaan om er interessante foto’s van te maken. Ik neem je dus mee naar mijn afgelopen maandag. Een dag zoals de meeste maandagen.

Wakker om een uur of negen. Vervolgens nog even lekker in bed blijven liggen om Instagram en Facebook te checken en daarna wassen, aankleden en de rest van m’n ochtendritueel afwerken. Ik droeg mijn favoriete jeans en mijn nog meer favoriete Nike’s. Waar PostNL op maandag plat ligt, is bij mij maandag juist ‘post-dag’. Ik verstuur dan pakketjes van Marktplaats-verkopen, maar had deze keer alleen een doosje van H&M weg te brengen.

Die missie was volbracht, dus verder met de dagelijkse wandeling. Ik had deze keer ontzettend veel zin in koffie, dus haalde ik een cappuccino bij Bakker Bart. Altijd lekker!

Het was nogal een grijze dag en ik had niet veel zin om echt uit te pakken qua wandeling. Dus liepen we zo’n 5km binnen de muren van de binnenstad en een stuk Buiten de Waterpoort. Eenmaal thuis ging ik aan de gang met wat dingen die ik nog in moest vullen en nakijken.

Vervolgens achter de computer geschoven. Ik ben al dagen bezig met het bijwerken van oude blogposts. Eerder verkleinde ik afbeeldingen heel erg en de grotere versie was dan aanklikbaar. Ik vind dat nu vrij rommelig staan plus dat het minder gebruiksvriendelijk is. Hoe minder klikken, hoe beter tenslotte. Maar het is een hoop werk. Terwijl ik bezig was, zat Molly op m’n schouder.

Lunchtijd! Ik at een paar mini-worstenbroodjes en een eierkoek. Even later spotte ik Bas die heel schattig met z’n beertje in de mand lag. Cute-alert!

Voor een paar boodschapjes naar de Spar die sinds begin december in de binnenstad zit. Ik moest een pak melk hebben en nog wat andere dingen. Tegenwoordig neem ik meestal mijn eco-tas mee als ik wat in de stad moet hebben. Ik heb al een hoop plastic tasjes uitgespaard!

Ook Kruidvat kreeg een flitsbezoekje. Ik moest wasmiddel voor de zwarte was hebben en zocht naar een aanbieding. Wasmiddel genoeg, maar niet die ik zocht. Nog maar even afwachten dan. Vervolgens weer achter de computer, wederom bezig met het blog-opschoon-project.

Muziek terwijl u werkt! Sowieso trouwens een lekker nummer: Animals van Maroon 5. ‘s Avonds at ik het restantje pannenkoeken wat over was van de vorige dag. Beetje stroop erop en smullen!

Ook moest mijn haar gestijld worden, dat doe ik steevast maandagavond. Mijn nieuwe Chi-tang werkt zo fijn! Het viel me ook op dat m’n haar inmiddels al behoorlijk lang aan het worden is!

En de haartjes zijn weer mooi steil! Vervolgens een afwasje wegwerken…

Ik heb er wel vaker last van dat ik laat op de avond opeens super actief word en allerlei klusjes wil wegwerken. Mijn bed moest ook nog opgemaakt worden en ik heb m’n armspieren even flink getraind met mijn loodzware winter-dekbed.

Ik had het de laatste tijd hartstikke koud als ik wakker werd, dus was echt toe aan een dikker dekbed! Vervolgens om een uur of half 12 tevreden in mijn schone bedje met een schoon slaapshirt aan. Genieten! Ook al kijk ik een beetje droevig.