“Heb ik wat gemist? is ze inmiddels al 41 geworden? Is ze soms iets vergeten?” Nee, deze veertiger heeft gewoon niet één, maar twee feestelijke dagen gehad! Waar ik had verwacht een maandag zoals alle anderen tegemoet te zullen gaan, liep dat uiteindelijk toch even iets anders!

Ik was op de ochtend van m’n verjaardag vroeg wakker. En toen ik rond een uur of acht net mijn Instagram even door lag te nemen, begon de telefoon te rinkelen. M’n moeder. Op zich niet zo vreemd, omdat die al m’n hele leven lang elk jaar “Happy birthday” voor me heeft gezongen op de ochtend van mijn verjaardag.

Vroeger aan mijn bed, later via de telefoon. Dat was dit jaar niet anders en vervolgens vroeg ze of ik nu ook nog wel een beetje een jarig gevoel had, ondanks dat ik het de dag ervoor al had gevierd. Ik antwoordde slaperig dat dat geloof ik wel het geval was.

“Misschien wordt het nog meer als je de deur open doet”. Dus schuifel ik in m’n slaapsweater m’n warme bedje uit, ontgrendel de voordeur en zet deze vervolgens op een kiertje open.

Het was nog donker en ik wist écht niet wat ik kon verwachten. Staat daar dus mijn moeder, die ik nog steeds aan de telefoon had, met een ENORME mand vol lekkere dingen en een tros vrolijk gekleurde ballonnen eraan vast. Ik geloof dat mijn mond nog net niet open viel!

Vervolgens stalde ze de boel op tafel uit, inclusief tafelkleedje. Borden en bestek erbij en genieten maar! Ze had broodjes en beleg meegenomen, zelfs van die jammetjes en chocopasta dingetjes zoals je in hotels altijd krijgt.

Verder een soort flute met citroenmousse, een toetje, m’n favoriete kaas, melk, versgeperst sinaasappelsap, eitjes, mandarijntjes, een zingend kaarsje en… champagne! Dus viste ik m’n geliefde kristal uit de kast en klonken we op mijn veertigste verjaardag, nu dus officieel!

Vervolgens hebben we op ons gemak gegeten. Uiteraard ging niet alles op, want het was écht veel! M’n moeder vertelde dat het haar plan was geweest om me ergens mee naartoe te nemen, Maar het was bepaald geen mooi weer en ze had vrijdag een vervelende voedselvergiftiging opgelopen waar ze aardig ziek van was.

Dus hielden we het eenvoudig en gingen we met Bas wandelen op het terrein bij Slot Loevestein. De oren waaiden bijna van onze hoofden, maar het was gezellig en lekker om buiten in de natuur te zijn! Ook Bas had het naar z’n zin en heeft de hele tijd lopen hollen en zelfs met een stokje gespeeld, wat hij normaal echt nóóit doet!

Vervolgens dronken we nog wat op het terrein van het kasteel en zijn we ook nog even langs het verzorgingstehuis gereden waar oma momenteel zit, zodat die me ook nog kon feliciteren op mijn verjaardag zelf. Ze vond het leuk me nog even te zien.

Uiteindelijk was ik rond 13:00 uur weer thuis. Een paar uur later ben ik nog even naar V&D geweest om een gratis gebakje te scoren (dat krijg je als je een La Place Extra kaart hebt of de nieuwere VIP pas) en dat smaakte uitstekend! Ik had een appel-notentaartje en witte chocolademelk. Smullen!

Uiteindelijk heb ik dus eigenlijk twee dagen achter elkaar verjaardag gevierd! Sowieso heb ik ook heel veel leuke en lieve felicitaties mogen ontvangen. Niet alleen op mijn blogpost van gister, maar ook op Facebook, Instagram en een paar via de mail en Twitter. En uiteraard natuurlijk de mooie cadeaus waar ik gisteren al over schreef. Maar het verrassingsontbijt met champagne en ballonnen was toch stiekem wel het hoogtepunt van mijn veertigste verjaardag!