De eerste week van het nieuwe jaar is een feit! En wat ben ik blij dat ik 2014 definitief achter me kan laten! Op nieuwjaarsdag heb ik gelijk de kerstboom het huis uitgegooid en mezelf vervolgens overgegeven aan een enorme aanval van opruim- en schoonmaakwoede. Alle shit van 2014 m’n huis uit en gauw! Lekker opgeruimd!

De afgelopen week was over het algemeen iets beter dan de week ervoor, maar het is allemaal vrij wankel en ik vind het nu echt te lang gaan duren, ik wil me zo graag weer eens normaal en onbezorgd voelen!

maandag 29 december

Twee dagen eerder had het flink gesneeuwd en dat is natuurlijk niet binnen een dag weg. Ik maakte met Bas een rondje over de stadswallen wat nog een aardige inspanning was, omdat het wandelpad veranderd was in één grote ijsbaan. Het is me overigens toch gelukt om zonder botbreuken weer thuis te komen en ik maakte onderweg deze foto.

Sneeuw op de stadswal

dinsdag 30 december

Ik moest ‘s morgens vroeg op pad voor een echo in het ziekenhuis. Gelukkig waren de wegen inmiddels weer goed begaanbaar, waardoor ik met een gerust hart op de fiets kon stappen. Ondanks dat ik aanvankelijk tot vrijdag had moeten wachten op de uitslag, kreeg ik hem onverwachts dezelfde middag al en alles bleek goed te zijn.

Het ging over iets waar ik me twee maanden zorgen om heb gemaakt, helaas kan ik het nog steeds niet helemaal loslaten, maar dat heeft tijd nodig. Vervolgens een foto van Bas die lekker lui bij mij op schoot lag en weer een paar Nike’s in felblauw die ik via Marktplaats had gescoord. Deze kleur wilde ik nog.

woensdag 31 december

Oudejaarsdag! Doordat er pas vanaf 18:00 uur vuurwerk afgestoken mocht worden, kon ik ‘s morgens met een gerust hart wandelen, waarbij ik de eerste foto maakte. ‘s Middags ging ik met m’n moeder naar het ziekenhuis in Tilburg, om oma een bezoekje te brengen. Omdat we te vroeg waren, dronken we eerst nog koffie met iets erbij, in mijn geval een smakelijk worstenbroodje.

De foto’s op het water maakte ik tijdens de overtocht met de veerboot. ‘s Avonds was ik alleen thuis en ik heb bijna de hele tijd met Bas en Micky op de bank gezeten. Ze waren niet echt bang, maar vonden het blijkbaar toch wel een veiliger gevoel als ze dicht bij mij zaten. Verder nog een oliebol en een glaasje bubbels. Mijn kristal mocht voor deze gelegenheid eens uit de kast!

donderdag 1 januari

Op de eerste dag van het nieuwe jaar heb ik eerst lekker gewandeld met Bas en daarna ben ik als een wervelwind door huis gegaan. Micky was al begonnen met de kerstboom aftuigen, dus heb ik zelf de rest maar gedaan. Vervolgens een paar uur in de weer geweest met stofzuigen, afwassen, wassen draaien en wat achterstallige klusjes die al even op me lagen te wachten. Heerlijk om zo opgeruimd bezig te zijn. Geeft ook rust in m’n hoofd.

vrijdag 2 januari

Mezelf een steekkarretje cadeau gedaan. Ik had iets soortgelijks, wat eigenlijk het onderstel was van zo’n boodschappentrolley, maar dat werkte niet zo goed. Dit waarschijnlijk wel en hij was ook lekker goedkoop. Vervolgens nog een gebouw wat hier in de buurt staat. Blijft altijd een mooi gezicht, van die huizen met trapgevels.

zondag 4 januari

Zaterdag heb ik geen foto’s gemaakt. M’n vader kwam even langs en niet veel later kwam ook m’n moeder op bezoek en zijn we de stad in gegaan omdat ze een paar dingen moest hebben. We aten een lekker broodje bij La Place.

Zondagmorgen ging het flink mis in m’n hoofd (angst) en besloot ik ter plekke dat ik met Bas naar het natuurgebied bij Avelingen zou fietsen om te gaan wandelen. Lekker in beweging zijn is altijd goed om m’n gedachten te verzetten. Ondanks dat het één grote blubberzooi was en ik op verschillende plekken ternauwernood overeind kon blijven, heb ik wel flink wat mooie plaatjes geschoten met m’n iPhone. Het was dan ook schitterend weer!

Hoe was jouw week?