Week 2 van 2015 is weer bijna achter de rug, tijd om terug te blikken op de afgelopen dagen. Ik heb belachelijk veel gelopen, bakte koekjes, fietste naar oma en ben naar Den Bosch geweest in de stromende regen. Verder heb ik een vriend op bezoek gehad en vier ik vandaag m’n verjaardag, ondanks dat ik morgen pas jarig ben.

maandag 5 januari

Maandag was qua gevoel by far de beste dag van de week. ‘s Avonds heb ik me zelfs een paar uur redelijk normaal gevoeld en dat was echt heerlijk! ‘s Middags verveelde ik me en besloot het recept voor hondenkoekjes eens uit te gaan proberen wat ik een tijdje geleden in deze Reads of the Week plaatste. Bas is er helemaal wild van! Vervolgens bakte ik ook zandkoekjes, waarvan ik er gelijk één bij de thee at, genieten! Tot slot een foto van Molly die lekker bij me lag.

dinsdag 6 januari

Het was mooi weer (met fotogenieke luchten) en ik wandelde een flink eind met Bas. Eerst over de dijk richting Dalem en vervolgens onderlangs weer terug. De eerste zeven foto’s maakte ik tijdens die wandeling.

We verdwaalden voor de zoveelste keer in Gorkum Oost, maar dat leverde dus wel weer extra kilometers op. ‘s Middags heb ik zo’n 15 kilo kleding opnieuw opgevouwen omdat het niet meer in de daarvoor bestemde kratten paste.

Voor wie nu denkt dat ik geen kledingkast heb dat ik het daarin prop: Dit is van mijn Marktplaats-handeltje. ‘s Middags bracht de post de extension tubes voor m’n camera, die ik gelijk uitprobeerde om tot de conclusie te komen dat het geen succes was. Jammer, want dit was een verjaardagscadeau. Ik heb besloten het geld apart te houden en te sparen voor een groothoeklens. Daar heb ik waarschijnlijk meer aan.

woensdag 7 januari

Weer aan de wandel met wederom mooi weer, dit keer goed voor ruim 8.5km. We liepen onder meer door de Haarwijk en ik maakte bijna alle foto’s onderweg. Je ziet onder meer het stadhuis, de Lange Brug en de Banneweg.

De foto van Bas maakte ik ‘s middags. Hij lag zo leuk in z’n mandje met die postzak erbij. Ik voer ook over met de pont (en maakte daarbij foto twee) en fietste vervolgens naar Almkerk om een bezoekje aan m’n oma te brengen, die daar inmiddels weer in verzorgingstehuis Altenahove zit.

vrijdag 9 januari

Donderdag was het stormachtig, niet echt lekker wandelweer, maar toch uiteindelijk een rondje van zo’n 5 km gelopen. We waren onder meer Buiten de Waterpoort en zijn even op het strandje geweest, waar ik hoopte foto’s te kunnen maken van ruwe golven. Dat viel helaas wat tegen, ik had beter kunnen wachten tot zaterdag.

Verder droeg ik m’n nieuwe zwarte sweater van H&M met een leatherlook legging en kreeg ik een vriend op bezoek en gingen we bij de Kringloop kijken (waar ik gelijk twee grote vuilniszakken met spullen achterliet), waar ik dat grappige bordje spotte die ik natuurlijk even vast moest leggen, zo aan de vooravond van mijn verjaardag.

zaterdag 10 januari

Zaterdag ging ik naar Den Bosch om Bossche bollen te halen. Nadat alle plannen die ik voor m’n veertigste verjaardag had niet door konden gaan, was het enige wat overbleef, om op Bossche bollen te trakteren, dus liep ik in de stromende regen rond in mijn favoriete stad.

Omdat ik niet alleen naar de bakker en gelijk terug wilde, heb ik nog twee uur rondgelopen, om vervolgens doorweekt en verkleumd in de trein naar huis te stappen, toen keek ik dus niet meer zo vrolijk. Ik voelde me sowieso ook ellendig, want ik had deze dag veel last van angst.

Ondanks het donkere weer, maakte ik toch verschillende foto’s en ben ik ook even in de Sint Jan kathedraal wezen kijken, waar ik wat foto’s maakte. Ik lunchte bij La Place en kocht op het station een warme beker koffie en een mueslibar bij Starbucks. Thuis zette ik de bollen in de koelkast en moest ik nog op een boodschap uit, waarbij ik ook de blauwe winterjas scoorde (voor een tientje bij Zeeman, officieel een herenmodel). Tot slot had de post een lief cadeautje van Ilse gebracht!

zondag 11 januari

De laatste dag van de week. Ik ging wandelen met Bas (en haalde daarbij een totaal van 50 km voor afgelopen week), fotografeerde het hoge water en kreeg verjaardagsvisite. De eerste zes foto’s maakte ik tijdens het wandelen, de stoere BMW spotte ik ergens onderweg.

Mooie auto’s blijven favoriet om op de gevoelige plaat te zetten. Van oma kreeg ik een nieuwe Chi-stijltang (die ik gister zelf heb opgehaald) en verder zie je nog een schaal gevulde eitjes en een stukje van de kaart die ik gisteren al had gekregen. Ondanks dat ik nog steeds moet wennen aan het feit dat ik 40 word (morgen), heb ik toch wel een aardig verjaardagsgevoel vandaag!

Hoe was jouw week?