Weet je dat ‘t me opvalt dat ik 2015 nog niet één keer verkeerd geschreven heb? Normaal heb ik minimaal een maand nodig om aan het nieuwe jaartal te wennen, maar het ging nu in één keer goed.

Noem me bijgelovig, maar ik noem dat een goed teken! Over goed gesproken: De afgelopen week was ook behoorlijk goed! De medicijnen lijken eindelijk te gaan werken (mag onderhand na een maand) en ondanks dat ik er nog lang niet ben, is het in elk geval een begin,

Verder vierde ik mijn veertigste verjaardag niet één, maar twee dagen en wandelde ik weer zo’n 50 kilometer bij elkaar met Bas. Op eigen grondgebied, maar ook in Hardinxveld en Leerdam. Ik genoot van het mooie winterweer, maakte ruim 120 foto’s met m’n iPhone in één week tijd, keek minimaal zes films, luisterde uren naar Spotify, ontdekte nieuwe blogs en dronk liters thee. Oh ja: Alle collages met kleine fotootjes (3 naast elkaar) kun je trouwens vergroten.

zondag 11 januari

Ondanks dat je vorige week natuurlijk al foto’s van zondag hebt kunnen zien, maakte ik er later nog één die ik toch wel leuk vond om nog te vermelden, dus dan maar een week later. Deze foto maakte ik volgens mij eind van de middag, nadat de eerste visite weg was en er ‘s avonds nog mensen zouden komen. Ik zie aan mezelf echt dat ik weer rustiger word, zelfs de dokter zei donderdag dat ze het aan me zag.

Selfie met rode trui

maandag 12 januari

Mijn verjaardag! Daar kon je afgelopen maandag én dinsdag dus al over lezen (zie links in intro). Omdat ik m’n verjaardag de dag ervoor al had gevierd met visite, verwachtte ik een maandag zoals alle andere, dat liep dus even anders! De mooie metallic ballonnen hangen nog steeds in huis, ik vind het zonde ze kapot te prikken.

Bijna alle overige foto’s maakte ik tijdens de wandeling bij Slot Loevestein met m’n moeder. ‘s Middags scoorde ik met mijn VIP-kaart nog een gratis gebakje bij La Place en ‘s avonds ging ik onverwachts nog even naar m’n moeder, om haar te helpen met een technisch probleem. Daar spotte ik de quote op de laatste foto in een boekje.

dinsdag 13 januari

Ik draag m’n haar de laatste tijd vaak in een hoge paardenstaart. Ik vind ‘t leuk en sowieso is het makkelijk, vooral als het hard waait is dit zo’n beetje het enige kapsel wat redelijk wind-proof is. Dinsdag was verder ook wel een prima dag.

Ik heb niet zoveel bijzonders gedaan omdat het rotweer was en ik na vier drukke dagen wel even rust verdiend had. Bas bleek de latte macchiato ijskoffie van de Aldi ook erg lekker te vinden. Normale koffie trekt ie z’n neus voor op.

woensdag 14 januari

Het zonnetje scheen weer volop en dat vraagt om een lekker wandeling! In dit geval zelfs twee. ‘s Middags kriebelde het namelijk om nog maar een keer te gaan lopen, waarbij ik ook aardig wat foto’s maakte.

Ik ging vervolgens ook nog even op de fiets om de zonsondergang vast te leggen. Echt heel spectaculair was ie niet deze dag, maar de pasteltinten waren toch ook wel erg mooi. Zelf vind ik vooral de silhouet-foto van mijn fiets wel erg geslaagd!

donderdag 15 januari

Donderdag was de slechtste dag. Het was weer grijs buiten en in m’n hoofd was het ook bewolkt, ondanks dat ik ‘s morgens nog mijn wekelijkse afspraak bij de huisarts had gehad. Gelukkig trok het in de loop van de dagen wel weer bij zoals ik inmiddels gewend ben. Ik denk maar zo:

Eerst had ik af en toe een goede dag en nu is het omgekeerd. Alle dagen die goed of op z’n minst redelijk zijn, pakt niemand me af! Deze foto maakte ik tijdens het wandelen, ik wilde iets doen met de reflectie. Het resultaat is een beetje rommelig, maar toch ook wel grappig.

Met Bas aan de wankel

vrijdag 16 januari

Vrijdag maakte ik echt belachelijk veel foto’s, nog meer dan je in deze collage ziet, het was nog lastig om te schiften welke ik wel of niet zou plaatsen. ‘s Morgens wandelde ik met Bas op het terrein achter de Dalempoort, waar hij ook even heeft mogen rennen. Ondanks dat het meeste hoge water inmiddels wel was gezakt, leverde dat toch nog wel mooie plaatjes op. ‘s Middags had ik zin om te varen en ging ik met de veerpont naar Hardinxveld.

Niet omdat ik daar moest zijn, maar gewoon omdat ik zin had om met de pont te gaan. Een beetje de omgekeerde wereld dus. :-) Grappig is dat ik tegenwoordig zelfs bij naam word aangesproken door het personeel. Tja, vaste klant he!

Ik heb zowel op de heen- als de terugweg buiten op het achterdek gezeten en genoot van het opspuitende water. Ondanks dat de wind niet meer zo sterk was als de voorgaande dagen, was het toch nog wat te merken,

Dat leverde me dan ook wel een nat pak op, maar daar moest ik alleen maar hard om lachen. Ik hou wel van een beetje actie op het water! In Hardinxveld was geen drol te beleven, het deel waar ook winkels zitten bleek aan de overkant van de snelweg te zitten en een eind lopen. Na een rondje door het dorp dus weer terug naar Gorkum. Veertig minuten varen op een snelle boot maken een saai dorp ruimschoots goed!

zaterdag 17 januari

Deze dag wederom op pad, nu met de trein. Even naar Leerdam om daar wat rond te wandelen. Ik kocht een lekkere kluif voor Bas en een broodje bij Bakker Bart voor mezelf en zoals inmiddels een beetje traditie is geworden daar in Leerdam, lunchten we op een bankje aan het haventje, vlakbij het Glasmuseum. Heerlijk om half januari gewoon buiten te kunnen eten! Genieten met een hoofdletter G dus. Ik kan echt zo blij worden van dat soort momenten!

Het stenen hondje spotte ik ergens onderweg en natuurlijk moest Bas daar even bij zitten. Ondanks dat hij normaal altijd heel gewillig is om te poseren, had hij er nu niet zoveel zin in, ik denk dat hij het geen leuke hond vond. :-)

Ondanks dat we uiteindelijk 10 kilometer hadden gelopen, had ik nog een hoop energie over en trok ik er nog even met de fiets op uit, waarbij ik de laatste foto maakte, alweer van die mooie pastelkleurtjes in de lucht!

zondag 18 januari

Het mooie weer leek weer over en dus liep ik met Bas een half uur door de regen. Ondanks dat ik niet vies ben van een beetje nattigheid, is het ook niet echt leuk om zo een eind te wandelen, dus keerden we weer huiswaarts. Mijn vorige week gekochte jack houdt het water in elk geval goed tegen! Ik kon nu in elk geval eens lekker vroeg aan de Weekly Snaps beginnen!