De eerste maand van 2015 loopt inmiddels op z’n eind en de eerste vier weken zijn een feit. Afgelopen week heb ik echt een heel goede week gehad! Sowieso ook best veel gedaan. Op de fiets naar oma, een middag door de griend struinen en fotograferen met een vriendin, véél wandelen en heel wat uurtjes onderhoudswerkzaamheden aan m’n blog verrichten. Het begint er echt op te lijken dat 2015 inderdaad mijn jaar gaat worden als het zo doorgaat!

maandag 19 januari

Maandag was Blue Monday. Daar heb ik zelf geen last van gehad (geloof me, ik heb de afgelopen maanden al genoeg blue days gehad), maar het weer deed lekker mee en het was de hele dag mistig. Ik ging met Bas op pad om wat post weg te brengen en voor de dagelijkse wandeling.

We pasten goed bij elkaar qua kleur! Als je goed kijkt naar de tweede foto, zie je in de verte eendjes zwemmen. Je kunt deze foto hier trouwens groter bekijken (ik doe in blogposts tegenwoordig zo min mogelijk aan linken van afbeeldingen).

Verder nog een foto van één van de pontjes van de vloot van Riveer die net aan komt varen, mijn stoere Bas met z’n trui aan op een meerpaal (die hond kan echt geweldig poseren), een make-up-loze foto van mij waarop je goed kunt zien dat m’n haar echt al aardig lang wordt en tot slot de muesli-repen die ik had gemaakt nadat ik daarvoor een receptje had gevonden.

dinsdag 20 januari

Dinsdag fietste ik naar Almkerk om oma weer eens een bezoekje te brengen. Ze zit voorlopig nog wel in dat verzorgingstehuis om te revalideren en ondanks dat ik het voor haar vervelend vind dat ze niet gewoon thuis kan zijn, is het voor mij veel makkelijker om haar te bezoeken, omdat het dichterbij is. Ik zette daar de roos op de foto.

Thuis maakte ik de foto van Molly, die weer eens in knuffelstemming was. Ik sta er zelf niet zo leuk op, maar het is wel een schattige foto. Molly is inmiddels vijftien en ‘t grootste deel van haar leven bepaald niet zo dol op knuffelen geweest, maar sinds een jaar of wat doet ze niets liever!

donderdag 22 januari

Een flink stuk gewandeld in de vrieskou en dus had ik wel een warme chocolademelk verdiend, die ik op de terugweg samen met Bas ging scoren bij La Place. Bas ook weer blij, kon ie weer ‘ns een rondje roltrap doen. Het is me nog steeds een raadsel waarom die hond daar zo gek op is. ‘s Avonds had ik opeens zin om een make-up look uit te proberen.

Gek genoeg heb ik dat soort dingen altijd ‘s avonds en nooit ‘s morgens, als ik er nog wat aan heb om mooi opgemaakt rond te lopen. Ik gebruik verder nog nauwelijks make-up, heb er gewoon meestal geen zin in om aan het schilderen te gaan. 🙂 Ik probeerde zo’n mooie glowy look met smokey eyes en dat is goed gelukt!

vrijdag 23 januari

Zoals elke dag weer op pad, het had een klein beetje gesneeuwd, waardoor het net leek alsof de wereld was voorzien van een laagje poedersuiker, vooral op het gras zag dat er apart uit. De combinatie van m’n witte hond met z’n grijze jasje op dat witte gras vond ik wel apart. Het is geen mooie foto, maar de tinten pasten zo mooi bij elkaar. Ernaast nog een foto van een stukje van het Heerenlaantje, met op de achtergrond het torentje van de voormalige Waterstaatkerk.

zaterdag 24 januari

Zaterdag was een super toffe dag en ik heb belachelijk veel foto’s gemaakt. het had opnieuw gesneeuwd en ondanks dat er geen dik pak lag zoals eind december, was het best mooi, dus liep ik met Bas door de stad en klikte wat winterse plaatjes bij elkaar.

Vervolgens vroeg een vriendin of ik zin had om in de griend te fotograferen en zo gezegd, zo gedaan. Dat werd een erg gezellige middag, waarbij ik ook de nodige mooie plaatjes maakte Ik denk dat ik van de week wel een aantal van de foto’s laat zien die ik met de Canon maakte.

In de tweede collage zie je één van de koeien die rondliepen. Ik ben geloof ik een kwartier bezig geweest om er één te aaien, maar ze waren bang. Deze vond ik het leukst, die keek telkens zo mooi in de lens! Later heb ik wel wilde paarden kunnen aaien, die waren gelukkig niet zo bang!

Het papegaaitje zette ik op de foto bij die vriendin. Op weg naar de pont, maakte ik nog wat foto’s in Woudrichem bij de ondergaande zon en op de boot terug naar huis was het echt genieten met zo’n mooie lucht. Zeker vanaf mijn favoriete plekje helemaal voorop de boeg. ‘s Avonds lag ik veel te laat op bed, maar ik kon met een heel goed gevoel gaan slapen!

Tot zover weer een gevarieerde serie foto’s van afgelopen week! Als laatste een vraag aan jou: Zoals ik bij de tekst van maandag schreef, probeer ik tegenwoordig zo min mogelijk foto’s te linken, maar in collages waar er drie naast elkaar staan, worden de foto’s natuurlijk best klein.

Omdat ik merk dat andere bloggers juist steeds vaker voor grote foto’s kiezen, vraag ik me af wat mijn bezoekers prettiger vinden. Omdat ik veel foto’s plaats, vind ik een post te log worden wanneer ik veel foto’s onder elkaar zet, maar ik vraag me af of de collages überhaupt aangeklikt worden of dat het huidige formaat prima te bekijken is, ook met drie naast elkaar. Ik hoor graag wat jouw mening hierover is!