Het is volgens mij alweer even geleden dat ik een blogpost met quote heb geplaatst, dus tijd voor een nieuwe. Een maandje of twee geleden alweer, kwam ik op Instagram een foto tegen van zo’n leuk houten bordje met een citaat erop.

Ik heb verschillende van dit soort dingen in huis hangen, maar besloot ter plekke dat ik ook zo’n bordje wil met die quote erop, omdat het een perfecte reminder is voor mij, omdat ik het met sommige dingen lastig vind dat ik er geen controle over heb. Ik heb zelfs al een adresje gevonden waar ik dat kan laten maken voor niet al te veel geld, dus dat ga ik binnenkort regelen.

Dit is dus de bewuste quote. Dit is overigens weer een andere afbeelding dan die op Instagram, maar het gaat om het idee. Ik vind het leuk gevonden. Normaal zeg je immers eerder “Relax, alles onder controle!”. Maar waar we juist vaak het idee hebben dat we inderdaad alles onder controle hebben of kunnen hebben, blijkt het tegendeel vaak waar te zijn.

Er zijn heel wat dingen waar we geen invloed op uit kunnen oefenen. Dat is soms eng, maar ook wel goed. Stel je eens voor hoe druk we het zouden hebben als we overal controle over zouden kunnen uitoefenen! Daar heb je meer dan een dagtaak aan, dat weet ik zeker! Vandaar dus: Relax, want niets is onder controle. Leg je erbij neer, laat het komen of gaan zoals het is.

Hoe denk jij over het wel of niet hebben van controle?