Begin deze maand publiceerde ik nog een blogpost met site-updates, waarin ik al liet weten dat ik een beetje met de fotogalerij in m’n maag zat. Ik wilde het anders, meer intuïtief en vooral ook iets wat meer van deze tijd is.

Rubriekjes en aanklikbare thumbnails zijn zó jaren negentig! Het punt was alleen dat ik niet wist hoe ik dit moest aanpakken en, eerlijk is eerlijk, echt veel zin had ik meestal ook niet om daar vele uren in te steken.

Totdat ik gister opeens vond dat er nu iets moest gebeuren en enkele uren later was de nieuwe fotogalerij een feit! De rubrieken zijn verdwenen, het aantal foto’s is nog wat verder uitgedund, zodat de galerij een combinatie is van fotoalbum en portfolio en er is ook nieuw materiaal toegevoegd.

Dit laatste zal vanaf nu ook makkelijker gaan, omdat ik geen rekening meer hoef te houden met mappen, tags en andere dingen waardoor ik ‘t uploaden van nieuw materiaal steeds maar voor me uit bleef schuiven.

De galerij op mijn blog

Hierboven zie je een voorbeeld van zoals het er nu uitziet. Het is de magazine-style die je op steeds meer fotosites terugziet, bijvoorbeeld Flickr en Pinterest. Je hebt nu in één oogopslag een serie foto’s voor je, die je kunt bekijken en desgewenst aanklikken om te vergroten. Na elke dertig foto’s worden er automatisch nieuwe bij geladen, dus geen onnodig geklik meer!

Ook betekent het schrappen van rubrieken, dat foto’s gemaakt met de iPhone en mijn camera gewoon dwars door elkaar staan. Maar ik wilde echt van die mappen af en vind de nieuwe stijl veel beter bij de site passen en een stuk gebruiksvriendelijker! Sowieso is de fotopagina nu ook beeldvullend (zonder sidebar), wat inhoudt dat de foto’s de volle aandacht krijgen, waar zo’n galerij tenslotte voor bedoeld is!

Overigens kun je de vernieuwde galerij nu ook via de mobiele site bekijken. Eerder had ik dit uitgeschakeld, omdat het oude systeem niet gebruiksvriendelijk was op je mobiel, maar de nieuwe is volledig responsive, dus ook op je smartphone kun je nu door de foto’s bladeren!

Ik ben erg benieuwd wat jij van de volledig vernieuwde galerij vindt! Klik bovenin het menu op ‘Galerij’ of, als je te lui bent om je muispijl een stukje omhoog te schuiven, op deze link. 🙂