Het begint erop te lijken dat de zaterdagen inmiddels gereserveerd zijn voor de Reads of the Week en Glimlachmomentjes. De laatste tijd wisselen ze elkaar om de week af, maar dat is eigenlijk niet bewust zo gepland. Wat mij betreft, hoeft het niet allemaal zo strak geregeld te zijn en laat ik ook graag dingen aan het toeval over. Deze keer weer een lijstje positiviteit!

Vijfentwintig

Toen ik onlangs bij een mevrouw was, die ik regelmatig zal gaan bezoeken als vrijwilliger van de Zonnebloem, schatte ze me drieëntwintig. Ik lachte, zei dat ze eens goed van dichtbij moest kijken. Waarop ze letterlijk voor m’n neus ging staan, mijn gezicht bestudeerde en vervolgens de legendarische woorden sprak: “Nou vooruit, vijfentwintig dan!”

Kilometervreter

Ondanks dat het nog hartje winter is en de laatste dagen ook behoorlijk koud, hebben mijn fiets en ik elkaar weer helemaal gevonden. Woensdag fietste ik 42 km aan één stuk en gisteren heb ik er ook weer bijna 25 op de teller gezet. Moe word ik er niet van, genieten doe ik des te meer. Op kou kun je je sowieso beter kleden dan op warmte.

In shape

Afgelopen week had ik het intakegesprek voor de therapie die ik zal gaan volgen om de strijd tegen m’n angsten aan te gaan. De vrouw waarmee ik praatte, stelde verschillende vragen om een juist beeld van mij te krijgen en daarbij kwamen ook andere onderwerpen aan bod.

Op een gegeven moment vroeg ze iets over m’n dagbesteding en of ik ook aan sport doe. Ze vroeg zich vervolgens hardop af hoe ik zo in shape kon blijven. Als ik iets van mezelf niet vind, is het dat wel, maar om het van een ander (nota ben een vrouw) te horen, is toch wel gaaf!

Houdoe he!

De papegaai van een vriendin kan houdoe zeggen. Briljant toch?

Gammaaaa!

Dat Bas een beetje gek is, is al vaker gebleken. Onlangs bedacht ik halverwege de dagelijkse wandeling dat ik bij GAMMA wilde kijken voor een ander steekkarretje. Ondanks dat we niet eens echt in de buurt waren, zei ik tegen Bas: “We gaan naar GAMMA!”. Hij zet het op een lopen en racet rechtstreeks de winkel in, om daar vervolgens met blije huppelsprongetjes rond te dartelen. Geweldig om te zien hoe dat hondje zo enthousiast kan worden van een bouwmarkt!

Eindelijk klaar

Een grote onderhoudsklus aan m’n blog waar ik ongeveer twee maanden geleden aan ben begonnen, heb ik begin vorige week eindelijk af kunnen ronden. Het was zo vreselijk veel werk, dat ik me serieus afvroeg of ik het ooit wel af zou krijgen, dus je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was toen het me nog gelukt was ook!

Wearing you

Mijn lichtgrijze sweater met een grote rode R erop dragen en daardoor de hele dag aan die andere R. denken. I’m wearing you, my love…

Complimenten

De afgelopen weken heb ik heel wat complimentjes over m’n haar mogen ontvangen. Dat het al zo lang is, de kleur zo mooi is (vind ik zelf ook wel) en dat ik zulk mooi dik haar heb. Ondanks dat ik zelf inmiddels ook behoorlijk tevreden ben met m’n blonde lokken (dat is weleens anders geweest), blijft het leuk om te horen. Zeker omdat ik mezelf nooit bepaald beschouwd heb als iemand met ‘mooi haar’.

Schouderkat

Bloggen of achter de computer bezig zijn, terwijl Molly op m’n schouder zit.

Music, baby!

Een cover van Simon & Garfunkel, door Mumford & Sons. Héérlijk!