De laatste tijd rouleren er diverse leuke tags in blogland. Deze tag bevat een aantal vragen die geïnspireerd zijn op citaten. Aangezien ik dol ben op mooie quotes, is dit me dus op het lijf geschreven!

The power of imagination
makes us infinite.

Wat is de vreemdste droom die je ooit hebt gehad?

Ik droom behoorlijk vaak en soms echt heel gedetailleerd. Toch droom ik niet vaak heel bizarre dingen. Het eerste wat in me opkomt is er één van heel lang geleden. Ik was nog kind en ik was ziek, met flinke koorts.

Ik droomde dat er een soort brandstapel op de weg lag en dat daar vrachtwagens overheen moesten springen. Ik heb die droom toen meerdere keren gehad, dus vandaar dat ik ‘m me zo goed herinner. Ik vond het een heel enge droom.

Nothing is worth more than this day.

Wat was je favoriete moment van vandaag?

Aangezien ik deze tekst gisteravond (vrijdag) geschreven heb, kies ik maar een moment van die dag, aangezien ik tenslotte niet in de toekomst kan kijken. Ik heb niet veel gedaan, omdat ik moe was door een slechte nacht,

Eén van m’n favoriete momenten was de af en toe hilarische Facebook-conversatie met een vriendin en het bekijken van de inhoud van m’n bezorgde H&M pakketje. En niet te vergeten later nog de dwaze appsessie met een vriend, waardoor ik een keer of drie de slappe lach kreeg en niet verder kon typen. Favoriet moment van vandaag zal ongetwijfeld het bezoekje aan de Motorbeurs in Utrecht zijn!

Success is often the result of taking
a misstep in the right direction.

Wat is je grootste blunder van de afgelopen tijd?

Eigenlijk ben ik niet zo’n blunderaar. Ik heb dus geen antwoord op deze vraag, al weet ik dat je best zou willen weten wat voor ontzettend gênants ik heb gedaan! Ik vind overigens al snel iets voor lul.

Zo heb ik de gewoonte om soms in mezelf te praten (zachtjes hoor) en doe dat soms ook in een winkel of op straat. Als er dan opeens iemand naast me staat en dat hoort, voel ik me ontzettend stom en ‘betrapt’ en weet ik niet hoe snel ik weg moet komen!

In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life in your years.

Als je een leeftijd mocht kiezen, hoe oud zou je dan zijn?

Ik denk ergens begin dertig, dat is ook een beetje zoals ik me voel. Ik ben onlangs dan wel 40 geworden, maar zo voel ik me helemaal niet! De meeste mensen van mijn leeftijd zijn anders, met heel andere dingen bezig ook. Ik herken mezelf daar totaal niet in. Het is niet dat ik me jonger wil voordoen dan ik ben, maar ik voel me gewoon écht geen veertig.

Fantasy is a way of looking at life through the wrong end of a telescope, and that enables you to laugh at life’s realities.

In welk sprookje zou je mee willen spelen?

Geen enkele. Het echte leven is vaak het tegenovergestelde van een sprookje en ik hou juist van die uitdaging. Zonder regen geen regenboog, dat idee.

If one cannot enjoy reading a book
over and over again, there is no
use in reading it at all.

Welk boek heb je het vaakst herlezen?

Ik herlees boeken nooit. Sowieso heb ik weinig boeken in m’n bezit. Net als met films, wil ik een boek geen tweede keer lezen. De enige boeken die ik vaker dan één keer lees zijn citatenboekjes waarvan ik er diverse in de kast heb staan.

Af en toe gris ik er één van de plank, blader ik wat door en lees wat. Grappig genoeg vind je er dan altijd weer één die precies bij de situatie past waarin je je op dat moment bevindt.

Het leven is een feestje, je moet
alleen zelf de slingers ophangen.

Wat zijn onmisbare ingrediënten voor een feestje?

Ik ben niet zo’n feestganger, maar ik zou zeggen: Gezelligheid, iets te drinken, misschien wat hapjes en een lekker muziekje. Iets dansbaars als het even kan. Ik dans bijna nooit meer, maar als ik de kans krijg en voldoende bier heb gedronken om te durven, ga ik nog altijd graag met de voetjes van de vloer!

Sunset is still my favourite colour,
and rainbow is second.

Wat is je favoriete kleur als je niet uit standaardkleuren mag kiezen?

Burgundy. Geen twijfel mogelijk! Ik heb onlangs zelfs de gok gewaagd om een lipstick in deze kleur aan te schaffen en hij staat me nog best leuk ook!

Fill your paper with the
breathing of your heart.

Op welke blogpost van de afgelopen tijd ben je het meest trots?

Misschien niet voor de hand liggend, maar ‘t eerste wat in me opkomt is de blogpost Dan denk ik alleen aan jou, die ik publiceerde in augustus 2014. Ik kies juist hiervoor, omdat het me nog altijd raakt. Een soort ode aan R. met woorden die zó recht uit m’n hart kwamen, dat ik er nog altijd van versteld sta dat ik dit heb kunnen en durven schrijven. Daar ben ik trots op.

Music in the soul can be
heard by the universe.

Welk liedje heb je als laatst geluisterd?

Zoals je al kon lezen, ben ik pas naar de bioscoop geweest voor Fifty Shades of Grey. De muziek uit die film sprak me ook aan en naast het heerlijke meezing-nummer van Ellie Goulding, vind ik deze hartverscheurende ballad van Skylar Grey ook heel mooi, ik luister daar veel naar de laatste tijd en heb ‘m nu ook als laatste gehoord. Ook de tekst vind ik prachtig trouwens.

One that would have the fruit
must climb the tree.

Voor welk eten mag je ‘s nachts wakker worden gemaakt?

Het ligt voor de hand om te zeggen dat je me ‘s nachts wakker mag maken voor een Milka-reep, zuurkoolschotel met banaan, een lekker ijsje van ijssalon Baks of griesmeelpudding van Mona, maar ik denk dat ik weinig enthousiast zou reageren, als er daadwerkelijk iemand midden in de nacht met één van bovengenoemde etenswaren naast m’n bed zou staan. :-)

You’re never fully dressed without a smile.

Wat maakte je voor het laatst aan het glimlachen?

De onverwachtheid van dingen. Is dat een woord eigenlijk? In een paar dagen tijd heb ik een paar dingen meegemaakt die ik niet voor mogelijk had gehouden. Eigenlijk best leuke dingen, maar ook erg verwarrend en een beetje dubbel, maar toch ook een glimlach waard!

Always do what you’re afraid to do.

Wanneer stapte je voor het laatst uit je comfortzone?

Vorige week, maar daar wijd ik hier liever niet over uit. En ook toen ik een tijd geleden besloot street style fotografie te doen. Het resultaat kon je niet veel later in deze blogpost zien. Ik vond het ontzettend eng om te doen, maar ook heel erg gaaf. Ik besloot gelijk dat ik dit vaker wilde doen, maar dat is er tot nu toe nog steeds niet van gekomen. Het blijft toch best wel eng…

Time you enjoy wasting,
is not wasted time.

Als je nu een extra uur zou krijgen, wat zou je daar dan mee doen?

Zoals ik al eerder liet weten, schreef ik deze tekst gisteravond. Wat ik zou doen met een uur extra? Ik denk niet zoveel bijzonders. Ondanks dat ik de hele dag altijd wel ergens mee bezig ben, gebeurt het gelukkig niet vaak dat ik echt uren tekort kom in een dag. In dit geval zou ik het uurtje extra denk ik gebruiken om te slapen, omdat ik behoorlijk brak was na een slechte nacht. Er is helemaal niks mis met een schoonheidsslaapje!

The world is a book and those who
do not travel, read only one page.

Waar zou je ooit nog graag heen reizen?

Ierland en Barcelona wil ik nog altijd graag zien, al zijn dat geen dingen die ik écht nog gedaan moet hebben. Als de kans zich voordoet en ik er de middelen voor heb, heel graag!

Zo niet is er ook geen man overboord, maar het lijkt me erg mooi. Vooral Ierland trekt me. Verder heb ik geen wensen op reisgebied. Ik zou het niet eens erg vinden als ik nooit meer buiten Nederland zou komen. Hier is ook genoeg moois te zien!