Het gebeurt gelukkig niet al te vaak dat ik echt een gebrek aan inspiratie heb voor een nieuwe blogpost, maar soms heb je weleens van die momenten. Gisteravond was er daar één van. Het was inmiddels al half 12 geweest en ondanks dat ik het kraken van m’n hersens bijna kon horen, kwam er maar niets uit. Dus besloot ik het over een andere boeg te gooien.

Dit is geen Momentopname, gewoon een muziek-post tussendoor, waarin ik graag twee liedjes met je wil delen die ik momenteel erg mooi vind. Twee heel verschillende liedjes ook, maar dat tegenstrijdige is juist wel leuk. Ook de songtekst van beide nummers spreekt me erg aan.

Paolo Nutini – Iron sky

Een indrukwekkend nummer, met een tekst die eigenlijk nog veel indrukwekkender is. Gevat, pijnlijk actueel. Misschien een beetje cryptisch, maar toch duidelijk genoeg om te begrijpen waarover gezongen wordt. Mooie muziek met een krachtige boodschap.

We are proud individuals
Living for the city
But the flames
Couldn’t go much higher

We find God and religions
To bait us with salvation
But no one, no nobody
Can give you the power

Anouk & Douwe Bob – Hold me

Een liedje wat me raakt. Door de melodie, maar ook door de tekst. Ondanks dat het geen liedje is wat me exact op het lijf is geschreven, pakt het me toch. Ik heb sowieso een aantal van die liedjes waarbij ik spontaan aan R. moet denken, wanneer ik ze hoor. Dit is daar één van. Mooie ballad, sowieso vind ik Douwe Bob goed. Z’n nummer Stone into the river heb ik aardig ‘grijs gedraaid’.

And if I could have it my way,
I’d tell you to stay here always
I will be waiting for you
I’ll be waiting, and there’s nothing else
I can do. You’re taking me over

So just hold me now.
I’ll stay here all night ’cause
I don’t feel so alone when you are
Holding me tight, love.

Welk liedje vind jij momenteel erg mooi?