Inmiddels is alweer de laatste dag aangebroken van hét feest van Brabant, namelijk Carnaval. Hier in Gorinchem doen ze er ook ‘iets’ aan en traditioneel is er op de eerste dag een optocht met een aantal praalwagens en diverse groepen met aparte kostuums.

Ondanks dat ik diverse jaren de jaarlijkse optocht heb gefotografeerd voor Stichting Gorcums Carnaval, ben ik daar alweer een hele tijd geleden mee gestopt en heb ik de optocht sindsdien nooit meer een blik waardig gekeurd. Tot afgelopen zaterdag dus. Ik had niet eerder foto’s van carnaval met m’n spiegelreflex gemaakt en toch niks te doen, dus de stad in. Ik vond het eigenlijk nogal tegenvallen.

Ik lijk misschien iets minder volbloed Brabander, omdat ik niet van dit uitbundige feest houd. Op Instagram zag ik bijvoorbeeld al talloze foto’s voorbij komen van hossende menigten en daar krijg ik spontaan de kriebels van! Maar als je ervan houdt, is het natuurlijk leuk.

Omdat er niet één foto was die er echt uit sprong, heb ik besloten er een drieluik van te maken. Ik heb betere foto’s gemaakt, maar het waren ook niet echt ideale omstandigheden. Veel drukte, continue afgeleid worden door fietsen, mensen die voor je voeten lopen en de herrie.

Ik heb me voornamelijk geconcentreerd op detailshots, omdat ik weet dat ik overzichtsfoto’s met zoveel drukt,e toch linea recta de prullenbak in kieper. Desondanks toch een Photo of the Day, gewoon omdat ‘t alweer even geleden is.

Verkleed als Farao

Allemaal in het geel!

Spiderman!

Wat vind jij van carnaval?