Afgelopen week ben ik flink sportief geweest. Uiteraard wandelde ik weer de nodige kilometers, maar ook heb ik het fietsen alweer aardig opgepakt, ondanks dat mijn fietsseizoen meestal pas in het voorjaar start.

Verder maakte ik diverse mooie foto’s met m’n iPhone en had ik helaas ook weer meer last van onrustige gevoelens en angst. Laat ik zeggen dat ik blij zal zijn als het weer donderdag is. De twee weken ervoor waren aanzienlijk beter.

zondag 1 februari

Zoals ik in de Weekly Snaps van vorige week al aangaf, stond ik op het punt om naar oma te gaan en verwachtte ik nog wel wat foto’s te maken. Dat was inderdaad het geval. Tijdens het bezoekje maakte ik foto’s van Bas en de roze gerbera’s.

‘s Avonds wandelde ik nog een keer met Bas en schoot daarbij een zonsondergang foto die ik zelf ontzettend gaaf vind. Je kunt deze trouwens op deze link op Instagram in een wat groter formaat bekijken.

maandag 2 februari

Een wat wisselvallige dag qua weer, en trouwens ook qua hoofd. :-) Zoals meestal, is maandag bij mij postdag en bracht ik wat brievenbuspakjes en pakketten weg. Bij de brievenbus viel m’n oog op de tekst over je selfie op een postzegel.

De Lingehaven heb ik al zó vaak gekiekt, maar blijft mooi. ‘s Middags boodschappen gedaan bij ALDI en met een kar vol weer huiswaarts gekeerd. ‘s Avonds had ik ontzettend veel zin in een lekkere uitsmijter!

dinsdag 3 februari

Weer een eind gewandeld en dit keer deels met een missie: Een paar weken terug schreef ik nog enthousiast over m’n nieuwe steekkarretje van € 20, maar hij beviel eigenlijk niet zo goed want hij was te laag en ik bleef er steeds met m’n voet achter haken. Ik had ‘m dus toch maar teruggebracht. Bij Praxis kocht ik een andere. Deze is een stuk degelijker en daar kan ik ook normaal mee lopen, zonder m’n nek te breken of krom te hoeven lopen.

De overige foto’s maakte ik tijdens het wandelen, vooral de molen met omkadering van takken vind ik erg geslaagd. En ook de andere molenfoto met de reflectie in het water. De laatste lijkt ‘s avonds genomen, maar ik heb er een filter overheen gegooid.

woensdag 4 februari

Onverwachts een heerlijke dag! Eerst gewandeld met Bas, waarbij ik de kanonnen vastlegde. Vervolgens op de fiets gestapt om een eind te rijden. Hierover schreef ik afgelopen week al en plaatste daarbij ook foto’s.

Toch een aantal plaatjes gekozen voor deze blogpost. De kerktoren zette ik op de foto in Giessenburg. Een half uur na thuiskomst hing er een inktzwarte lucht boven de stad en vervolgens was het binnen vijf minuten wit. Ik was precies op tijd binnen!

donderdag 5 februari

En toen lag er opeens weer sneeuw. Ongelofelijk dat het vierentwintig uur eerder nog prachtig weer was. Ik deed Bas z’n gele hesje aan, omdat hij bijna onzichtbaar wordt in de sneeuw en door fietsers en automobilisten gemakkelijk over het hoofd te zien is.

Ik moet er niet aan denken dat ie overreden wordt! Vervolgens een foto van mij, toen ik op bed lag. Niet de meest charmante, maar het is een goede oefening om ook wat mindere foto’s te durven plaatsen.

vrijdag 6 februari

Vrijdag weer lekker gefietst, ook al was het nu rond het vriespunt en daardoor kouder dan een paar dagen eerder. Maar met thermokleding kom je een heel eind! Ik stak over met de pont en fietste vervolgens naar Almkerk, om oma weer een bezoekje te brengen. Ik nam een bosje roosjes voor haar mee, die ik natuurlijk ook even op de foto wilde zetten!

De witte roosjes spotte ik overigens elders in het gebouw. Op de terugweg had ik geen zin om weer over te varen en ben ik met een enorme omweg (lees: toeristische route) gewoon via de Merwedebrug naar huis gefietst. Extra kilometers maken en intussen ook wat sfeerplaatjes schieten. Vooral de foto van het huisje bij de ondergaande zon vind ik heel gaaf!

zaterdag 7 februari

Onverwachts naar Sliedrecht met Bas. Om te wandelen en omdat ik bij Kruidvat wilde kijken of ze daar de ring hadden die hier uitverkocht was in de juiste maat. Helaas hadden ze ‘m daar ook niet, maar we hebben wel lekker gelopen.

Eenmaal thuis had ik er ruim 10 km op zitten! Onderweg ook wat plaatjes geschoten. Bas die blij zit te wezen in de trein, een mooi huis, de haven, een mooi paadje langs het kanaal, wederom Bas die braaf aan m’n voeten ligt, terwijl ik op m’n bestelde broodje zit te wachten bij een eettentje en tot slot een vette limousine!

zondag 8 februari

Ook deze week weer een vroege Weekly Snaps. Dit keer sta ik op het punt om naar m’n moeder te gaan om haar te helpen met wat technische dingen. Omdat ik niet weet hoe laat ik thuis ben, kan ik ‘m maar beter nu alvast online zetten. Desondanks toch alweer twee foto’s gemaakt die ik beiden best geslaagd vind, vooral de eerste.

De Haarstraat met het mooie torentje van de voormalige Waterstaatkerk. Ik heb dit deel van deze straat al zó vaak op de foto gezet dat ik het nu eens anders aanpakte en gewoon midden op straat op m’n hurken ging zitten. Op zondag kan dat wel, zonder het risico dat ik platgereden word. :-) Ernaast een foto van molen Nooit Volmaakt, met de zon net achter de wieken.

Ben jij ook veel buiten geweest deze week?