Terwijl ik het laatste stuk van m’n Turkse pizza weg zit te werken (recente ontdekking: Superlekker, goedkoop en volgens mij ook nog redelijk gezond), bedacht ik me dat ik vooruit wilde bloggen, om te voorkomen dat ik morgen in de stress schiet, omdat er niks op m’n kalender staat. Dit keer de vraag wat ik doe als ik alleen thuis ben.

Aangezien ik vrijwel altijd alleen thuis ben, kan dit of een heel kort, of een heel lang antwoord worden. Ik denk dat ik het er tussenin houd. Omdat ik alleen woon en ook niet dagelijks of wekelijks visite heb, betekent dat ik mezelf moet zien te vermaken.

Waar ik overigens nooit problemen mee heb. Ik ben al van kind af aan best op mezelf en kan me dus prima in m’n eentje vermaken. Activiteiten zoals winkelen, fotograferen of fietsen doe ik zelfs liever alleen dan met iemand, omdat ik dat gewoon fijner vind.

Wat ik doe als ik alleen ben en dus dagelijks? Geen dag is bij mij hetzelfde. Wel heb ik een vast ritueel in de vorm van de dagelijkse lange wandeling met Bas. Op dagen dat ‘t flink regent zoals gisteren, wordt deze drastisch ingekort. Maar meestal halen we de vijf kilometer wel. Verder ben ik altijd wel met wat dingen op de computer bezig en daarnaast maar net wat er moet gebeuren of waar ik zin in heb.

Op maandag breng ik bijna altijd post weg, ik ga op bezoek bij oma, zo nu en dan een afspraak bij de huisarts en verder alles wat op m’n pad komt. Ik plan nooit veel, tenzij het om iets gaat waarvoor ik een afspraak heb of wat ik samen met iemand ga doen, zoals bijvoorbeeld naar de Motorbeurs afgelopen zaterdag of lekker uit eten.

Wat doe jij als je alleen thuis bent?