Het valt me de laatste tijd op dat ik blijkbaar beroemd (of laten we eerder zeggen berucht) ben vanwege het feit dat ik nogal eens wat via internet koop. Bestelde ik lange tijd het ene na het andere pakketje om vooral R. maar weer snel aan mijn voordeur te krijgen, tegenwoordig is dat weliswaar een stuk minder, maar het virtueel winkelen blijft erg aantrekkelijk!

Zo kreeg ik in één week tijd al van twee verschillende mensen vragen over shoppen op internet en de werkwijze van specifieke webshops. Ook riep de pakketbezorger zaterdag verheugd “Tot dinsdag he!”. Op mijn vraag wat er dinsdag dan te doen was, suggereerde hij dat ik misschien weer wat besteld had. O ja, op die toer. Tja, het zou zomaar kunnen!

Behalve dat ik een aantal vaste adresjes heb waar ik met enige regelmaat even langs surf om wat leuke dingen in m’n digitale winkelmandje te kieperen, ontdek ik zo nu en dan ook weer eens wat nieuws.

De reclame op Facebook is daar overigens ook voor een deel debet aan, want dan zie ik weer zo’n leuk jurkje, een stoer shirt of gave sneakers en ga ik toch kijken! Al weet ik dat ik de eerstvolgende dagen doodgegooid word met het item wat ik toch even aan wilde klikken. Mensen blijven uiteindelijk toch nieuwsgierige wezens, soms tegen beter weten in.

Esprit jurkjes

Soms brengt je dat ook op webshops die je eerder nooit een blik waardig hebt gekeurd. Neem nu Esprit. Er zit een filiaal van deze keten in Gorinchem, maar ik ben er volgens mij nog nooit binnen geweest. Het feit dat de kleding vaak boven mijn budget ligt, houdt me meestal tegen.

Toch kun je op een onbewaakt moment zomaar iets leuks tegenkomen. Bovenstaande jurkjes bijvoorbeeld. Ik zou ze zo aantrekken! Helaas zijn de bijbehorende prijskaartjes voor mij iets te veel van het goede, maar kijken mag!

Vooral van het zwarte jurkje met kant en die felblauwe ben ik erg gecharmeerd en de andere twee jurkjes sluiten weer mooi aan op mijn voorliefde voor sweatshirts, die je regelmatig bent tegengekomen in shoplogs. Ik vrees in elk geval dat mijn ‘expertise’ op het gebied van internetshoppen voorlopig alleen maar zal toenemen!

Wat is jouw favoriete shopstek op internet?