Ik ben al een paar dagen druk met het bouwen van een website (niet voor mezelf) en zoals het een echte nerd betaamt, gaan mijn slaap- en eetpatronen dan gelijk naar de haaien. :-) Als ik al eet, is dat achter de PC en de lokale detailhandel is er goed bij. Daardoor kwam ik op ‘t idee een lijstje van mijn favoriete eetgelegenheden te maken!

Ik ben niet iemand die elke week uit eten gaat en bestellen doe ik ook niet wekelijks, maar ik haal weleens een broodje, Turkse pizza en heel soms zit ik te smikkelen in een goed restaurant. De opsomming is overigens in willekeurige volgorde.

‘t Oude Raedthuys

Grappig is dat er in Gorinchem behoorlijk veel eetgelegenheden zijn, toch kom ik daar zelden of nooit. In ‘t Oude Raedthuys in Woudrichem kom ik al lang. Vroeger met m’n ouders, toen ik nog een guppie was.

Nu kom ik er minder vaak, maar niet minder graag! Het is een restaurant waar je wel wat meer betaalt voor je eten, maar de kwaliteit is daar dan ook naar. Als je ooit een sappige biefstuk wilt eten of een heerlijke carpaccio, ben je daar aan het juiste adres!

  1. ouderaedthuys.com/
cafetaria Istanbul

Ik heb de laatste tijd iedereen de oren van z’n kop gekletst over m’n recentelijke ontdekking: Het inmiddels iets minder nieuwe eettentje in de binnenstad. In het artikel wat deze week in de krant stond, was te lezen dat de zaak op 12 januari geopend is. Dat moest een teken zijn geweest, op mijn verjaardag!

Ondanks dat ik normaal niet zo snel enthousiast te krijgen ben voor buitenlands eten, heb ik het hier helemaal gevonden. Turkse pizza? Ja! Baklava? Já! Sowieso zou ik er haast gewoon binnenlopen voor de gezelligheid, Het eetcafé wordt gerund door twee heren die altijd in zijn voor een praatje of grapje en erg gastvrij zijn.

  1. cafetariaistanbulgorinchem.nl/

Turkse pizza

IJs & Spijssalon Baks

Een oude bekende op mijn blog, die de oplettende lezer vaker voorbij heeft zien komen. Deze in Woudrichem gevestigde ijssalon is een klein familiebedrijf, wat gerund wordt door mensen met het hart op de juiste plaats. Ik kom er inmiddels al een aantal jaar voor een ijsje, broodje of latte macchiato en heb aan m’n frequente bezoekjes zelfs een vriendin overgehouden.

Leuk feitje is dat ze sinds enkele dagen een compleet nieuwe website hebben. En ja, die heb ik gebouwd. :-) Allemaal even kijken dus! Er is nu ook een leuke actie op Facebook, waarbij je een liter ijs (en eeuwige roem) kunt winnen, door een pakkende slogan voor de ijssalon te verzinnen.

  1. ijssalonbaks.nl/
McDonald’s

Misschien een vreemde eend in de bijt, maar stiekem toch nog altijd een favoriet, ook al word je regelmatig doodgegooid met ongezonde statistieken over wat er nu weer boven water is gekomen qua ingrediënten. Toch blijft de Mac een guilty pleasure.

Ik gun het mezelf maar heel af en toe, maar dan geniet ik er des te meer van. Ondanks dat er ook een McDonald’s in Gorinchem zit, kom ik daar maar zelden. Discipline! heet dat! :-)

  1. mcdonalds.com
La Place

Bij La Place, het restaurant van V&D, kom ik ook graag. Ik heb er nog nooit uitgebreid gegeten, al heb je daar wel de mogelijkheid voor. Vooral bij de grotere filialen zoals die in Den Bosch. Maar een kop koffie met iets lekkers of een belegd broodje, wip ik regelmatig even voor langs! In Gorinchem kun je zomers ook op het dakterras in de zon zitten. Genieten!

  1. laplace.com

Starbucks beker

Starbucks Den Bosch

Ik was tot voor kort nog een Starbucks-maagd, maar sinds ik ontdekt heb wat voor fantastisch lekkere koffie ze daar verkopen, kan ik Den Bosch sindsdien niet meer verlaten, zonder even een beker dampende latte gehaald te hebben.

De Starbucks in Den Bosch zit op het station en ondanks dat dit ook gelijk het enige filiaal is wat ik ken, vind ik het er gezellig uitzien en als ik nog genoeg tijd heb voordat m’n trein vertrekt, ga ik er even lekker bij zitten.

Delfino

Tja, een pizzeria mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik ben vrij honkvast als het op eten aan komt. Ik neem meestal hetzelfde en als ik iets bij een bepaald restaurant lekker vind, ga ik daar nooit meer weg.

Zo kom ik al zo lang als ik hier woon bij Delfino en bestel ik daar al sinds jaar en dag dezelfde pizza. Voordeel is dat ik bij binnenkomst m’n mond niet eens open hoef te doen, ze weten gelijk wat ‘t wordt. Eigenaar Harun is ook altijd in voor een praatje.

  1. bestellen-pizzadelfino.nl
De Pannenkoekenbakker

De derde favoriet in Woudrichem, al zijn er meerdere restaurants van dit bedrijf in Nederland en zelfs een aantal in België. Maar het restaurant in Woudrichem is toch wel mijn favoriet. Waar maak je het nou mee dat je op een boot zit te eten, leuk toch?

Het personeel is heel vriendelijk en zelfs Bas krijgt altijd een warm onthaal. Over de pannenkoeken hoef ik het eigenlijk niet te hebben: Té lekker voor woorden en ruim 300 soorten om uit te kiezen!

  1. pannekoekenbakker.nl/vestigingen/woudrichem