Nog niet zo heel lang geleden, schreef ik een blogpost waarin ik de recentelijk doorgevoerde veranderingen in mijn woonkamer liet zien, aan de hand van een aantal foto’s. Ondanks dat ik mezelf niet bestempel als een interieurjunkie die regelmatig tijdschriften als VT Wonen, Landleven en Seasons doorspit, begin ik interieur en styling wel steeds leuker te vinden.

Het is sowieso best opvallend, dat wanneer ik bijvoorbeeld terugkijk naar oude foto’s, er duidelijk verandering zichtbaar is in m’n interieur en gevoel voor aankleding en afwerking. In eerste instantie gaf ik er niet om hoe iets eruit zag en of het bij elkaar paste. Als het maar functioneel was en niet al te duur. Ik heb nog steeds geen echt dure spullen (op m’n rood leren hoekbank na), maar vind ‘t juist een sport om leuke items te vinden voor een kleiner budget.

Foto’s van interieurs vind ik vaak ook erg leuk om te zien. Ik ga er overigens nooit naar op zoek op sites als bijvoorbeeld Pinterest, WeHeartIt en Instagram, maar als ik iets tegenkom, kan ik daar echt een goed gevoel van krijgen! Al valt het me wel op dat je tegenwoordig veel dezelfde soort foto’s ziet: Met veel lichte meubels en accessoires. Persoonlijk ben ik niet echt dol op zo’n ietwat klinische uitstraling, maar het levert vaak wel erg stijlvolle beelden op.

Muurdecoratie in mijn woonkamer

Overigens kijk ik meestal meer vanuit fotografisch oogpunt naar zo’n foto en niet zozeer of ik het inhoudelijk ook mooi vind. Zo kan ik stiekem best blij worden van een sfeervolle foto waarop bijvoorbeeld een huiskamer te zien is met glazen tafels, een hoekbank in een lief pasteltintje en een knuffelig vloerkleed zoals bij Otto.

Ik zou de spullen zelf nooit kopen, maar het gaat bij interieur uiteindelijk om het totaalplaatje. Is het bijvoorbeeld weleens opgevallen dat je een bepaald interieur mooi vond, terwijl je de afzonderlijke spullen zelf nooit gekozen zou hebben?

Dat is dus precies wat ik door de jaren heen ook heb ontdekt en heb doorgevoerd in m’n eigen woning. Je kunt nog zulke prachtige, exclusieve of kostbare spullen bezitten, als ze niet bij elkaar passen, sla je de plank eigenlijk nog mis. Interieur is in mijn ogen naast een leefvorm en een plek om je terug te trekken, namelijk ook een vorm van inspiratie!

Wat geeft jou inspiratie op het gebied van interieur?