Door Kiki van Kiki’s Kloset werd ik genomineerd voor een Liebster Award. Inmiddels is het al de derde keer dat ik hiervoor ben genomineerd en natuurlijk doe ik ook deze keer weer mee en wil ik met alle liefde en plezier een aantal door Kiki bedachte vragen beantwoorden.

Grappig is trouwens om erbij te vertellen dat we elkaars blog een tijdje geleden zijn gaan volgen door een Marktplaats-verkoop. Ik gebruik altijd een e-mail handtekening waarin mijn blog vermeld is en zij bleek ook een blog te hebben. Zodoende.

Wat is jouw niche?

Ondanks dat iedereen beweert dat het beter is om een niche te hebben (een bepaald thema waar je altijd over schrijft), heb ik dat dus niet. Ik heb er weleens over gedacht, maar het is niks voor mij. Ik zou me binnen de kortste keren een ongeluk vervelen op m’n eigen blog! Ik hou van afwisseling en mijn blog maakt daar nu eenmaal ook deel van uit. Geen dag is hetzelfde en geen blogpost dus ook.

Wat is jouw best bekeken blogpost?

Mijn in januari 2013 geschreven blogpost over zilvershampoo. Nooit gedacht dat uitgerekend dit item zo bizar veel gelezen zou worden, maar dat is dus wel de koploper en hij wordt nog steeds gemiddeld 100 tot 150 keer gelezen per dag. Ondanks dat ie al 3 jaar oud is! De 10.000 reads zijn inmiddels behoorlijk dichtbij…

Wat is jouw favoriete blogpost?

Ik neem aan dat hiermee één van mezelf bedoeld wordt. Dat is een lastige. Ik vind deze tekst, die ik onlangs ook al vermeldde in deze tag, nog steeds heel sterk en het ontroert me nog altijd om mijn eigen woorden daar terug te lezen. Verder zijn er niet echt teksten die er met kop en schouders bovenuit steken. Ik vind het overigens weleens leuk om oudere blogposts terug te lezen en leer daar vaak ook weer van.

Omschrijf jezelf in drie woorden

Onafhankelijk, onbreekbaar en ondoorgrondelijk.

Grappig genoeg alle 3 woorden die met ‘on’ beginnen. Dat ik onafhankelijk ben en wil blijven, zal geen geheim meer zijn. En natuurlijk is niemand onbreekbaar, maar juist in de afgelopen maanden heb ik m’n eigen innerlijke kracht pas echt leren kennen en op waarde leren schatten. Je leert pas om sterk te zijn, als er geen andere optie meer is. En ik sta nog steeds overeind, ik kijk vooruit en ik overwin!

Ondoorgrondelijk ben ik ook. Er zijn slechts één of twee mensen die me echt goed kennen en me kunnen ‘lezen’ zonder dat ik een woord gesproken heb, maar er is niemand die alles weet, er blijft altijd wat achter.

Het is niet zo dat ik geheimen heb die ik aan niemand wil vertellen, ik ben gewoon iemand die nooit het achterste van z’n tong laat zien. Op mijn blog lijk ik enorm openhartig, maar eigenlijk is dat maar een stukje, er zit altijd een soort filter tussen. Eigenlijk is het alleen een stukje zelfbescherming en zelfbehoud. Het hoort bij mij.

Omschrijf je blog in drie woorden

Authentiek, variatie en originaliteit.

Ik hou van ‘eigen’. Er zijn al zoveel blogs en ondanks dat ik heus weleens over een soortgelijk onderwerp schrijf als een ander, een tag overneem of enthousiast ben over iets waar tien andere bloggers ook al lyrisch over zijn, vind ik toch dat ik wel eigen ben. Het scheelt denk ik ook wel dat ik een heel stuk ouder ben dan de gemiddelde blogger.

Door mijn achtergrond als graphic- en webdesigner kan ik mijn blog ook helemaal naar eigen wens aanpassen zonder daarbij al te afhankelijk te zijn van standaard dingen of zelfs van anderen. Ook afwisseling vind ik enorm belangrijk. Zoals ik eerder al schreef: Geen dag is bij mij hetzelfde, dus dat geldt evengoed voor mijn blog.

Wat of wie is je favoriete gezelschap?

Eerlijk? Ikzelf. Ik ben me ervan bewust dat dat misschien arrogant klinkt, maar ik ben gewoon graag alleen. Ik heb een aantal vrienden met wie ik heel graag optrek en waar ik graag mee praat of leuke dingen doe, maar als ik dan weer thuis ben, vind ik dat ook heerlijk. Ik denk niet dat ik het ook ooit nog kan om hele dagen met iemand samen te leven. I need me-time.

Waar word je blij van?

Van kleine dingen. Ik ben iemand die heel veel energie haalt uit heel eenvoudige dingen. Zoals dat ik afgelopen week ergens de eerste bloesem zag en er spontaan vrolijk van werd. Juist ook als het minder goed gaat, zijn die kleine dingetjes zo belangrijk, ook al zijn ze dan misschien niet altijd in verhouding. Daar gaat ‘t niet om.

Het gaat erom dat ze er zijn en dat je er oog voor hebt en houdt. Dat is belangrijk. Ik kan nu een lijst opnoemen van dingen waar ik blij van word of werd (daarvoor verwijs ik je graag door naar mijn glimlachmomentjes), maar in de kern is dit waar het om gaat: Genieten van kleine dingen.

Wat verafschuw je?

Die angst, mezelf zo nu en dan (ja, ik ben eerlijk) en mensen die keihard tegenvallen.

Omdat ik de Liebster award al 2 keer eerder heb gedaan, sla ik het nomineren van andere bloggers over en hou ik het gewoon bij het beantwoorden van de vragen.