Andere bloggers schrijven soms over hun dagelijkse make-up routine, wat voor smeersels ze onder de douche gebruiken of wat hun favoriete producten voor huidverzorging zijn. Daar doe ik niet aan mee, niet in het minst, omdat het me niet zoveel interesseert. Het enige waar ik écht veel tijd (en geld) in stop, is mijn haar, want dat is redelijk heilig te noemen!

Het is eigenlijk wel grappig dat ik nu alles uit de kast trek voor de optimale verzorging van mijn haar, terwijl mijn kapsel, of wat daar voor door moest gaan, me vroeger toen ik jong was geen ene moer interesseerde. Wanneer die omslag is ontstaan weet ik eigenlijk niet. Wel weet ik dat intens verzorgen echt iets van de laatste paar jaar is.

Mijn lokken zijn een paar jaar geleden om de maand met 12% waterstofperoxide behandeld en geloof me: Hoe sterk en dik je haar ook is, het knapt er uiteindelijk niet van op. Het was ook weer niet zo dat ik een bos stro op m’n hoofd had, maar ik kon aan veel dingen merken dat het een flinke opdonder had gekregen.

Dus kocht ik het ene na het andere haarserum en ontdekte ik de helende werking van kokosvet. Inmiddels is het niet meer zo dat ik maandelijks nieuw haarspul koop, ik weet inmiddels wat goed en minder goed werkt en geef, als het op haarverzorging aankomt, ook gerust wat meer uit. Waar ik € 15 of € 20 voor make-up al snel te duur vind, geef ik zonder blikken of blozen € 30 uit aan een nieuwe fles Silk Therapy van BioSilk, waar ik dan ook wel heel erg lang mee doe.

Naast een intensieve verzorging met verschillende soorten haarserums en oliën die ik op dagelijkse basis door m’n haren werk, gebruik ik uiteraard altijd een haarmaskertje na het wassen en was ik het doorgaans ook maar één keer per week. Het wordt nooit vet en ik gebruik zelden of nooit stylingproducten, dus dat kan prima.

Verder slaap ik uitsluitend op een satijnen kussensloop van 100% pure zijde. Ik heb daar al eens een blogpost over geschreven die je hier terug kunt vinden. Satijn is heerlijk glad en zacht en zorgt ervoor dat haarbreuk vermindert en je ‘s morgens geen pluizig haar hebt. En als ik ergens zwaar allergisch voor ben, is dat wel pluizig haar.

typografie mood depends on hair

Ondanks dat ik altijd nogal sceptisch ben over dingen die geweldig schijnen te zijn, werkt dit echt goed. Ter vergelijking: Een middagdutje van een uur op de bank, met m’n hoofd op een kussen met een stoffen hoes en mijn haar is een puinhoop. Acht uur slaap met m’n lokken op een satijnen kussensloop en ik hoef er ‘s morgens eigenlijk nauwelijks iets aan te doen.

Verder slik ik ook vitamine B-Complex ter bevordering van de haargroei en ga ik om de twee à drie maanden naar de kapper om eventuele dode puntjes eraf te laten knippen. Waar ik dan overigens wel met m’n neus bovenop zit, want meer dan een paar millimeter mag er écht niet af!

Ik ben nog altijd bezig m’n haar lang te laten groeien en ondanks dat het inmiddels al tussen m’n schouderbladen hangt, is het echt mijn droom om haar tot halverwege m’n rug te hebben. Ik denk dat het nog zo’n twee jaar duurt voordat ik die lengte heb.

Zoals ik al schreef, gebruik ik nauwelijks stylingproducten. Ik heb een potje wax wat al drie jaar onaangeraakt in de badkamer staat en een enorme bus haarlak die ik heel soms gebruik, maar een lak moet van goede huizen komen, wil ie echt stevigheid aan m’n haar geven. Mijn haar is zó zwaar dat zelfs de natuurlijke krul er in de loop van de dagen wat uitzakt, geen lak die daar tegenop kan. Sowieso vind ik van dat ‘harde’ haar enorm vies aanvoelen.

Ondanks dat ik lange tijd en hekel aan m’n haar heb gehad, ben ik inmiddels best trots op mijn dikke bos blonde lokken. De ene keer maak ik het steil, de andere keer laat ik het z’n eigen gang gaan zodat het lekker krult.

Ondanks dat mijn haar lichter is dan m’n natuurlijke kleur, vind ik de kleur zoals ie nu is wel erg mooi. Het heeft sowieso lang geduurd voordat ik in mijn ogen de perfecte kleur blond had. Het is niet altijd makkelijk om zó kritisch te zijn!

M’n favoriete tools en producten zijn onder meer Chi Silk Infusion, BioSilk Silk Therapy, mijn Chi G2 stijltang en Chi haarborstel. De Tangle Teezer, L’Oréal Professional Mythic Oil shampoo, een haarserum genaamd Redist wat van een kappersgroothandel komt, Schwarzkopf Color Freeze zilvershampoo, extra virgin pure kokosolie en mijn Satin Sleepers kussensloop.

Wat is jouw favoriete haarverzorgingproduct?