Het nadeel van regelmatig posts vooruit schrijven, is dat je er vaak vanuit gaat dat er voor de volgende dag al iets klaarstaat. En als dat toevallig niet het geval is, resulteert dat in een klein stressmomentje de volgende ochtend. Overigens had ik gelukkig wel al iets in gedachten waarover ik wilde schrijven, dat scheelt weer extra tijd!

Vandaag een verslag plus foto’s van m’n dagje motorbeurs. Voor elke motorliefhebber natuurlijk het ultieme evenement om één of zelfs meerdere dagen rond te snuffelen. Ik ben jarenlang altijd gegaan, maar het was inmiddels al een jaar of drie geleden dat ik de beurs voor het laatst had bezocht. Als je er elk jaar komt, wordt het een beetje meer van hetzelfde en is er weinig nieuws meer te ontdekken.

Toen Martin me onlangs vroeg of ik zin had om dit jaar samen naar de beurs te gaan, was ik in eerste instantie wat terughoudend, maar ben ik uiteindelijk toch overstag gegaan. Een beetje motoren kijken word ik tenslotte altijd wel blij van! Dus stonden we afgelopen zaterdag tegen tienen in het Jaarbeursgebouw in Utrecht, samen met nog heel veel andere mensen.

We hadden gebruik gemaakt van een actie van MotoZoom, waarbij je voor € 20 kon parkeren op hun terrein, inclusief een riant lunchpakket en ook het kaartje voor de beurs. Je werd gebracht en gehaald met een pendelbus. Mooi geregeld en geen gedoe om parkeerplek te vinden!

De beurs was druk als vanouds, maar in de eerste uren kon je nog redelijk normaal rondlopen zonder als een haring in een ton te zitten. Ondanks dat het misschien wat voorspelbaar is, was ik vooral onder de indruk van de Yamaha-stand. Die was groot! En zoveel mooie motoren!

De Kawasaki-stand had trouwens een leuk extraatje in de vorm van drie mooie blondines waar je mee op de foto kon. Martin liet zich dat uiteraard geen twee keer zeggen en nam al gauw plaats tussen de sexy stoeipoezen. 🙂

Zelf was ik behoorlijk gecharmeerd van een strak en gestroomlijnd modelletje van Yamaha, de MT125. Ondanks het brute en stoere uiterlijk, bleek dit een fiets met slechts 125CC met 15 pk en dat is ook niet echt om over naar huis te schrijven. Een brommer heeft nog meer pit! Ach, als je er een 1000 CC bij denkt en iets meer paardenkrachten, was het alsnog een bloedje!

Er was trouwens ook een simulator, waarbij je op een motorfiets zat, die naar links en rechts kon bewegen. Alsof je plat door de bocht ging dus. Voor je, zag je een scherm waarbij je op het circuit racete.

De motor was met die console verbonden en het was de bedoeling dat je binnen de groene lijnen bleef. Ik heb even getwijfeld of ik dat ook zou doen, maar ik kon het scherm niet goed zien en dan zou ik toch gelijk in de grindbak belanden.

Verder waren er niet echt bijzonderheden waar ik heel erg van onder de indruk was of iets wat ik nog nooit eerder gezien had. Rond een uur of drie hadden we alles wel gezien. Martin had een pet gekocht waar z’n naam op geborduurd was (dat kon je daar laten doen) en nog wat dingen. Mijn portemonnee was dicht gebleven. Ik had bij een stand met stoere sieraden wel een leren armband gezien met ringen, maar twijfelde of ik die zou kopen.

Omdat we vervolgens nog minimaal een half uur zouden moeten wachten voordat de bus voor kwam rijden, sleurde ik Martin mee naar de McDonald’s in Hoog Catharijne, want ondanks het lunchpakket had ik inmiddels weer flinke trek van bijna tien kilometer slenteren. Dat lieten we ons goed smaken en even later konden we weer met de bus naar het terrein van MotoZoom.

Ook daar nog even rondgekeken en wederom niets gekocht. Eenmaal thuis was ik overigens behoorlijk bekaf. Ik had flinke rugpijn en zelfs hoofdpijn gekregen, maar de beurs was top als vanouds en ik had een mooie sticker van Shoei gekregen voor op m’n fietskar en ergens anders werden pennen uitgedeeld.

Foto’s heb ik overigens alleen met m’n iPhone gemaakt. Omdat ik weet dat het knap lastig is om te fotograferen op zo’n beurs, had ik geen zin om constant aan m’n instellingen te prutsen en is het makkelijker om met m’n telefoon wat te fotograferen.

Echt geweldige foto’s zijn daar niet uitgekomen, omdat er altijd mensen in de weg lopen en de motoren vaak dicht bij elkaar staan, waardoor je niet de rustige foto’s krijgt waar ik juist zo van houd. Maar om een beeld te krijgen is het natuurlijk prima.

Ben jij ook op de Motorbeurs geweest?