Het is al héél lang geleden dat ik een Back in Time blogpost schreef en omdat ik deze serie wel een keer af wil kunnen sluiten, leek het me een goed plan om de draad weer op te pakken.

We zijn inmiddels aanbeland bij 2010 en omdat dat ‘maar’ 5 jaar geleden is, zullen er hierna hooguit één of twee posts verschijnen. De opvolger is Throwback Thursday, wat ik overigens nog steeds anders wil gaan noemen, omdat ik dat throwback m’n strot én m’n keyboard niet uit krijg.

Carnavalsoptocht in het donker, Dongen

In februari ging ik met Martin naar Dongen om een carnavalsoptocht te bekijken. Nou ben ik niet zo’n fan van carnaval, maar een optocht in het donker met verlichte praalwagens dat leek me wel wat.

Het was best mooi om te zien, maar wat ik me vooral herinner, is dat ik het nog nooit zó koud heb gehad. Ik had een veel te dunne jas aan en was nogal eigenwijs geweest omdat ik per se die jas aan wilde. Dát heb ik geweten zeg…

Molly in sepia

Sepia foto van Molly die ik nog altijd mooi vind.

Selfie in zwart-wit

Best een stoere foto van mij toch? Dat jasje heb ik nog steeds, het kettinkje ook trouwens. Alleen m’n haar is inmiddels een héél stuk langer!

Wandelen door de duinen

2010 was m’n beste motorjaar ooit. Ik heb echt bizar veel kilometers gemaakt en veel genoten. Eén van de ritjes voerde naar het mooie Zeeland. Dit was in de duinen bij Domburg. Het was die dag overigens bloedheet en dat in combinatie met een vrij warm motorpak was behoorlijk zweten, maar het was er wél leuk!

Heteluchtballon klaar voor vertrek

Tijdens weer een andere motorrit belandde ik met Martin in een soort wijkje naast Den Bosch genaamd Empel, waar ze twee heteluchtballonnen aan het ‘opblazen’ waren. Gaaf om zoiets van dichtbij te zien, ik had zo’n ding nog nooit van dichtbij gezien. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat ik een jaar of drie later zelf een keer in zo’n ding zou rondvliegen!

Kleurtjes in mijn haar

Ik schreef al eens eerder dat ik aardig heb geëxperimenteerd met m’n haar. In 2010 had ik deels zwart en deels witblond haar en omdat ik het blijkbaar nog niet genoeg kleur vond, liet ik er een paar gekleurde extensions in zitten. Ik vond het best leuk, maar toch hebben ze er niet al te lang in gezeten. Ik heb in geval nog een foto…

Knabbelen op een boterbloemetje

Een foto die Martin van me gemaakt heeft in de nazomer van 2010. Ik met m’n haar in een soort ingewikkeld vlechtgebeuren en een boterbloemetje in m’n mond. Deze foto is op het strand in Gorkum gemaakt, ik kan het me nog herinneren. Niet veel later zijn we bij het Lingehavenconcert wezen kijken, wat die dag op het programma stond.

Mastino Napoletana pup

Dit is Dicky, één van de honden van m’n vader, die zelf ook Dick heet. Hij houdt van namen die je makkelijk kan onthouden, zeg maar. :-) Dit is trouwens een Mastino Napoletana en hij was op deze foto nog vrij jong, al zou je dat misschien niet zeggen door alle rimpels. Echt dikke vrienden ben ik niet met deze zwaargewicht, omdat hij erg eenkennig is en al een keer geprobeerd heeft mij te bijten. Bang ben ik er zeker niet van, maar ik vertrouw hem ook niet.

Spelen met m’n telefoon

Een zwart-witte foto van mij, die toevallig dezelfde dag gemaakt is. Volgens mij heeft m’n vader deze gemaakt, ik zat toen bij hem thuis. Ik vind het best een leuke foto, ik sta er heel spontaan en lachend op en dat gebeurt niet al te vaak. Ik weet eigenlijk niet naar wat voor doosje ik zit te kijken, een mobiele telefoon zal het niet geweest zijn want m’n iPhone had ik toen nog niet.

Bas op de bloempotten

Bas en zijn acrobatische toeren. Nadat de woningbouw en andere schutting had geplaatst en aan één kant beukenboompjes, kon ik nooit meer rustig buiten zitten zonder dat meneer continu probeerde om ervandoor te gaan. Ik had de boel al dichtgemaakt met gaas, maar hij bleef zoeken naar plekken om erdoor te kunnen. Een paar jaar later was ik het zat en heb ik boomschorsmatten geplaatst.

Ik met een tie-dye jurkje

Eén van de weinige outfitfoto’s van mij. Dit jurkje van Jane Norman heb ik overigens nog steeds, al geloof ik niet dat ik het afgelopen jaar gedragen heb, wat vooral te wijten is aan het feit dat mijn kledingkast misschien een beetje te vol is en ik dan bepaalde kledingstukken die al ouder zijn soms vergeet. Ik vind het wel een leuke zomerse foto in elk geval.

Kever op het Hippiefestival

Zoals bijna elk jaar naar het Hippiefestival geweest en daar ook de nodige leuke autootjes gespot, waaronder deze rijkelijk versierde Volkswagen Kever. Gaaf!

Plymouth Prowler

Nóg een auto. Tja, je houdt ervan of niet, hè. Deze kwamen we tegen tijdens een motorrit en het had nog heel wat voeten in aarde om uitgevonden te krijgen wat voor iets aparts dit was en hoe ie heette. Om te voorkomen dat jij eenzelfde zoektocht moet afleggen, zal ik er gelijk bij zeggen dat dit een Plymouth Prowler is. Zie dat maar eens goed uit te spreken!

Selfie met zwart en blond haar

En alweer had ik ander haar! Nog steeds blonde and black, maar nu een ander model (een steile schuine bob) en de gekleurde extensions hadden plaats gemaakt voor wat lichtblonde extensions door het zwarte haar heen. Ik vind het nog altijd erg leuk staan als ik er foto’s van zie, maar bepaald onderhoudsvriendelijk was het bepaald niet!

Vanaf de Tilburgse kermis

Met Martin naar de Tilburgse kermis geweest. Was gezellig, alleen had ik verkeerde schoenen aan, waardoor ik m’n voeten echt compleet kapot heb gelopen. Maar verder was het leuk. :-)

Mijn moeder en een vriendin op hun motor

Eén van mijn eerste (of was het de eerste?) fotoshoots met de motor. Hier lag ik (letterlijk) op straat terwijl mijn moeder en een vriendin op hun motoren langs me heen stoven. Ik heb nooit angst gekend op het gebied van motoren en motorrijden, helaas is dat inmiddels wel wat veranderd door het ongeluk in juni vorig jaar.

Motor fotoshoot

Nog een serie van dezelfde fotoshoot. Deze vind ik nog steeds erg geslaagd!

Groepsfoto

Ik zei het al: 2010 was hét motorjaar. Hier een groepsfoto gemaakt tijdens een georganiseerde rit van Van Meel Motoren in Made. Van links naar rechts: Martin, m’n moeder, ikzelf, Willem en Ellis. Was een erg gezellige dag! We droegen overigens allemaal de petjes van motorclub MTC Altena (die inmiddels niet meer bestaat), waar we allemaal lid van waren.

Optreden van DI-RECT

Zoals elk jaar stond het Zomerfeest in Gorinchem ook weer op het programma. Dat jaar onder meer DI-RECT, waar ik erg van genoten heb. Ik maakte natuurlijk weer veel foto’s en deze vind ik nog altijd best gaaf en apart.

Harleydag in Breda

Met m’n moeder naar de Harleydag in Breda geweest en meer dan 1000 foto’s gemaakt, waarvan er na selectie overigens veel minder overbleven. Ik hou helemaal niet van Harley motoren, maar zo’n evenement is toch wel leuk om te fotograferen.

Selfie in een motorspiegel

Als we weg waren met de motor, ongeacht bij wie ik achterop zat, maakte ik onderweg veel foto’s en filmpjes. Tijdens een ritje met m’n moeder, maakte ik deze selfie in de spiegel van haar stoere Suzuki Volusia. Dat cameraatje heb ik overigens niet meer, er zat stof op de lens.

Hommel op de bloemen

Een foto die ik bij m’n oma in de tuin maakte. Een hommel op één of ander bloemetje. Ik vind het nog steeds een mooie foto en kan me het moment dat ik ‘m maakte zelfs nog herinneren!

Motor fotoshoot in Vlissingen

Alweer een fotoshoot, dit keer op het prachtige strand van Vlissingen. Ik vond de foto’s uit deze serie al veel beter gelukt dan die eerdere, vooral deze is één van m’n favorieten. Dit is trouwens Frank, een collega van Martin die ik inmiddels ook vrij goed ken. Die gave motor van hem op de achtergrond is een Kawasaki Z750 in pearl white.

Zomerse selfie

Nog een laatste selfie, die ik eind september maakte. Aan mijn kleding en kleurtje te zien, was het toen nog altijd mooi en zomers weer. Grappig genoeg weer hetzelfde kettinkje als op de zwart-wit foto die je eerder al zag.

Ik was in 2010 overigens nog niet begonnen met het epileren van m’n wenkbrauwen omdat ik dacht dat ik dat toch niet kon met mijn 5% zicht. Gelukkig maar dat ik vrij lichte en niet al te dichte wenkbrauwen heb, maar mooi vind ik het niet zo.

Bas in de sneeuw

2010 begon en eindigde met sneeuw en wat wordt mijn kleine Bas daar blij van! Urenlang kon hij rennen en ravotten in de sneeuw. Hier was hij ook weer flink bezig geweest, getuige de snoet vol sneeuw. Een superleuke foto vind ik dit!

Wat is jouw leukste herinnering uit 2010?