Pinterest bestaat alweer een aardig tijdje en vooral de laatste tijd kun je bijna niet meer om dit ‘plaatjesplatform’ heen. Toen het net bestond, heb ik al vrij snel een account aangemaakt en ik werd helemaal blij van alle prachtige foto’s en inspirerende plaatjes die ik er tegenkwam. Totdat ik letterlijk verstrikt raakte de oneindige stroom foto’s en besloot ermee te stoppen.

Ik kan best een verzamelaar zijn. Zo heb ik jarenlang clip-arts verzameld die ik online tegenkwam en voor mijn computer-tijdperk, spaarde ik als kind onder meer paardenbeeldjes en suikerzakjes. Maar Pinterest gaat meer om het virtuele prikbord-idee, dan echt het verzamelen en dat is weer iets waar ik niks mee doe. Ik heb jarenlang een prikbord gehad met ‘t idee daar een nuttige plek van te maken, maar het enige wat erop hing waren een paar foto’s en sleutelhangers die ik niet leuk genoeg vond om aan m’n sleutels te hangen. Rommel dus!

Veel mensen gebruiken Pinterest om inspiratie op te doen. Ook weer niks van mij, want inspiratie ontstaat in mijn hoofd en het gebeurt me maar zelden dat ik echt geïnspireerd raak door een afbeelding of iets anders. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat ‘t bij anderen ook zo werkt. Kortom: Pinterest had voor mij niet echt veel nut en toch heb ik onlangs mijn account weer opnieuw geactiveerd en al aardig wat tijd doorgebracht met rondsnuffelen!

pinterest

Ik had nu bedacht dat ‘t misschien handig was om mijn verzameling quotes daar te ‘archiveren’, maar dat bleek geen succes, omdat de zoekfunctie niet altijd even goed blijkt te werken. Ik had bijvoorbeeld bij een foto met een citaat de omschrijving “Have a good day’ getypt. Zocht ik op “Have a good day”, kon ie ‘m dus gewoon niet vinden!

Zelfs een speurtocht op Google naar de geheimen van Pinterest’s zoekmachine, leverde niets op. Dus laat ik mijn afbeeldingen gewoon op de computer staan. Ik heb toch plek zat. Pinterest is gewoon veel te leuk om niks mee te doen en ach, waarom moet alles nuttig zijn? Als je er eens over na gaat denken, is iets als Instagram ook allesbehalve nuttig, en toch ben ik er gek op!

Heb jij ook Pinterest? En volg je mij al?