Tag-time! Ik was hier maandagavond al aan begonnen, maar had opeens geen zin meer (lees: ik was moe) en gister heb ik het druk gehad en toen ik eenmaal thuis was, ben ik niet veel later als een blok in slaap gevallen op de bank. Deze tag kwam ik tegen op OurFavourites en ik wilde de vragen zelf ook graag beantwoorden, dus bij deze!

Welke herinnering van dit jaar geeft je de grootste glimlach?

Dat is best lastig! Eén van m’n meest favoriete momenten van 2014 was toch wel de aanschaf van mijn mountainbike. Dat moment dat je op je nieuwe fiets naar huis rijdt is onbeschrijfelijk! Verder waren er uiteraard ook heel wat glimlach-momenten die met R. te maken hadden.

Wat heb je altijd al willen doen sinds je kindertijd?

Motorrijden. In dit geval dus zelf rijden en niet achterop.

Wat zou je doen als er geen beperkingen waren?

Geen beperkingen zou in mijn geval inhouden dat ik niet slechtziend zou zijn en dus een rijbewijs zou kunnen halen. Ik zou een mooie auto en een snelle motor kopen en rijden maar! Verder ben ik niet iemand die droomt van allerlei dingen die ik best wel zou willen, maar die er toch nooit van zullen komen. Ik vind het stom om jezelf lekker te maken met dingen die je toch nooit kan krijgen. Ik concentreer me dan liever op wat ik heb.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

De laatste tijd leer ik sowieso erg veel over mezelf. Het meest recente is denk ik dat ik ontdekt heb er echt niks ergs gebeurt als ik de touwtjes eens niet zo strak in handen wil houden en me gewoon mee laat voeren op wat er in het hier en nu gebeurt. Fijn om te weten!

Als je aan het dagdromen bent, waar dan over?

Meestal over een bepaald persoon. :-)

Welke verandering wil je het komende jaar toepassen?

Zoals je weet, ben ik druk bezig met een plan van aanpak om m’n angsten de baas te worden en te blijven. Het beter kunnen omgaan met mijn angsten of ze sowieso helemaal uit mijn leven laten verdwijnen, is op dit moment de verandering die ik het meest op het oog heb.

Omdat ik merk dat mijn nieuw kijk op dingen ook een ander licht op andere aspecten en situaties van mijn leven werpt, hoop ik ook dat ik nog beter leer om naar mijn gevoel te luisteren en daarin milder voor mezelf te zijn en niet altijd gelijk op de rem te trappen.

Wat was jouw meest glimlach-waardige herinnering van 2014?