Vandaag een tag die ik min of meer zelf bedacht heb. Het min of meer gedeelte is terug te leiden naar het feit dat ik de vragen niet bedacht heb, maar her en der op internet heb gevonden. Ik heb ze wel samengevoegd, vertaald en bedacht dat ‘t leuk was om er een tag van te maken. Omdat ik weet dat de meeste mensen juist random vragen het leukst vinden, staat er vandaag dus weer één op het programma!

Als je jezelf een naam zou kunnen geven, hoe zou je heten?

Chaya. Die naam heb ik al jaren in m’n hoofd, met de bedoeling ooit een huisdier zo te noemen. Ik vind ‘t best bijzonder dat ik ‘m al die tijd heb kunnen onthouden. Chaya is Hebreeuws en betekent ‘leven’. Het is lang geleden dat ik deze tegenkwam, maar hij is me altijd bijgebleven. Als ik een naam zou mogen kiezen, zou ik dus Chaya heten!

Wat doe je wanneer je boos bent?

Ik word niet snel boos, maar als het eenmaal zover is, kun je maar beter uit de buurt blijven. Ik ben niet iemand die fysiek geweld gebruikt (al heb ik als kind wel ooit gevochten), maar ik ben in een nijdige bui wel fan van smijten met deuren en gooien met spullen. Schreeuwen doe ik nooit, ik gebruik liever wat spierkracht op onschuldige dingen. Lucht enorm op kan ik je vertellen!

Turkse pizza

Wat voor eten kun je echt niet zonder?

Überhaupt kan een mens niet zonder eten, maar ik lijk tegenwoordig absoluut niet meer zonder Turkse pizza te kunnen. Ik kan die dingen echt elke dag eten als ik zou willen. Iets anders waar ik absoluut niet zonder kan is melk. Mijn meest favoriete drankje ooit. Vooral als ik dorst heb!

Welke sport zou je nog weleens willen beoefenen?

Ik zou best weleens willen boksen. Dat lijkt me ontzettend gaaf. Niet zozeer tegen iemand, maar tegen zo’n enorme boksbal. Schijnt ook nog ‘ns hartstikke goed voor je te zijn. Fysiek én mentaal. Misschien toch maar eens proberen dan… Oh ja en yoga wil ik ook proberen, denk ik.

Hoe lang houd je het uit om tegen niemand te praten?

Lang. Misschien wel té lang. Ik kan dagen achtereen thuis zitten en bijvoorbeeld ergens druk mee zijn, zonder iemand te spreken in real life of via de telefoon. Ik klets wel veel tegen m’n beestjes, dat is dan misschien wel vals spelen, maar ik kan het in principe heel erg lang uithouden om tegen niemand te praten.

Meest slechte kapsel ooit?

Toen ik een jaar of twaalf was, heb ik stekeltjes gehad, echt zo’n ontzettend stom jongenskapsel. Ik weet nog steeds niet hoe ik erbij kwam dat ik m’n haar zo wilde, maar het stond me vreselijk.

Een andere misser was de gepermanente bob die ik ook nog heb gehad. Ik heb een bos krullen van mezelf, maar blijkbaar was dat niet genoeg. Gelukkig was ook die periode van korte duur. Ik heb echt al heel veel verschillende kapsels gehad!

Wat voor kleur hebben je ogen?

Blauw met een paar groenige spikkeltjes erin en een donker randje langs de iris, wat ik eigenlijk het mooist vind aan m’n ogen, omdat niet iedereen zo’n randje heeft.

Mijn oog van heel dichtbij

Welke taal zou je vloeiend willen kunnen spreken?

Spaans! Ik vind die taal zo mooi, maar ben te lui om een cursus te volgen. Het idee om vloeiend Spaans te spreken is leuk, maar ik vind het zonde van m’n tijd om iets te gaan leren wat ik vervolgens toch niet gebruik. Ik ga namelijk nooit op vakantie.

Zing je weleens hardop?

Ja hoor, regelmatig. Ik ben niet iemand die onder de douche staat te blèren, maar als ik achter de computer aan het werk ben en er staat goeie muziek op, dan zing ik graag mee. Tegenwoordig luister ik veel naar de stream van Joy FM, waar de hele dag easy listening draait en veel bekende nummers voorbij komen. Soms zit ik urenlang mee te zingen met liedjes die ik ken!

Je favoriete feature van de andere sekse?

Ik heb iets met handen. Als ik vind dat een man mooie handen heeft, maakt ‘m dat gelijk een stuk interessanter. Een andere favoriet is het stukje tussen hals en schouder, bij de sleutelbeenderen. Op de één of andere manier vind ik dat vaak erg mooi. Verder ben ik dol op haar waar je lekker doorheen kunt woelen en mooie ogen. Liefst blauw, maar ik maak weleens een uitzondering. :-)

Lees je je horoscoop?

Soms! Gek genoeg lees ik die alleen als ik verliefd ben of slecht in m’n vel zit. Alsof ik op zoek ben naar dingen die in m’n straatje passen. In het eerste geval hoop ik natuurlijk dat de sterren me dichter bij mijn crush brengen en als ik me klote voel, hoop ik te lezen dat het snel beter zal gaan. Eigenlijk geloof ik geen barst van die onzin, maar ik vind het grappig. Overigens klopt een sterrenbeeldomschrijving vaak wel, maar dat is anders dan de eerste de beste horoscoop.

Welk kledingstuk heb je het laatst gekocht?

Een zwart shirtje van H&M met een printje erop. Beetje sportieve stijl, hou ik van!

Zwart t-shirt met 41 opdruk

Omschrijf de perfecte date

Ik ben niet bepaald standaard en een date hoeft dat ook niet te zijn. Uit eten of een strandwandeling vind ik zo cliché, ik weet niet of ik daar zo blij van zou worden. Iets geks als bungeejumpen of andere avontuurlijke dingen zie ik ook niet zitten.

Ik zou het eigenlijk niet weten, ik hoef niet echt ergens heen of iets aparts te doen om iemand beter te leren kennen. Ik vind dat zoiets beter werkt in een omgeving waar je je allebei op je gemak voelt en jezelf kunt zijn.

Heb je ooit paardgereden?

Jazeker! Ik heb behoorlijk lang gereden en ook jarenlang een eigen paard gehad. Een prachtige donkerbruine merrie genaamd Zalia, met een schofthoogte van 1.72m. Ter vergelijking: Ik ben 1.74m, dus een flink beest. Ik deed overigens dressuur en reed ook regelmatig wedstrijden. Vanwege m’n rug moest ik stoppen met rijden, maar ik zou het heel graag nog eens doen!

Favoriete kleuren qua kleding?

Rood (felrood, wijnrood, donkerrood), zwart en grijs. Oh ja en felblauw.

Wat vind je lastig om te leren?

Java en JavaScript. Dat krijg ik echt niet onder de knie! Ik moet zeggen dat ik er ook niet veel mee oefen, maar ik zit regelmatig met m’n neus in bestandjes waarin deze scripting taal voorkomt en de logica ervan ontgaat me totaal, terwijl ik toch aardig wat ervaring heb op dat gebied. Ik heb zelfs een blauwe maandag Delphi gedaan en ondanks dat ik er totaal geen geduld voor had, begreep ik het wel. Dat stukje blijft hierbij dus uit.

Website code

Wat maakt je boos?

Onrecht kan ik erg boos om worden. Verder mensen die de boel besodemieteren en gewoon oneerlijk zijn. Misschien nog wel het meest als iemand me beschuldigt van iets wat ik niet gedaan hebben, daar kan ik bijzonder slecht tegen!

Wat doe je om fit te blijven?

Zoals ik weleens verteld heb, ga ik niet naar de sportschool omdat ik een lastige rug heb en veel oefeningen niet mag doen. Ik wil wel een beetje fit blijven en fiets en wandel veel en daarnaast doe ik thuis trouw wat oefeningetjes. Ondanks dat ik geen topsporter ben, kan ik toch wel zeggen dat ik een behoorlijk goede conditie heb. Ik kan 15 kilometer lopen of 50 kilometer fietsen zonder echt moe te worden. Lekker in beweging zijn geeft mij juist veel energie!

Ooit hechtingen nodig gehad?

Als baby van een paar weken oud ben ik aan m’n lever geopereerd. Het resultaat van de naai-kunsten van de dienstdoende chirurg is de dag vandaag nog altijd duidelijk te zien in de vorm van een lelijk litteken op mijn buik. Shit happens.

Ook later heb ik diverse keren hechtingen gehad, want ik maakte nogal eens brokken. Binnenkort kan ik er weer een paar op m’n naam schrijven, ik neem aan dat ze na de snijsessie van 6 mei ook wel met naald en draad in de weer zullen gaan om de boel weer dicht te maken.

Hoe win je jouw hart?

Als ik niet die klik heb met een man, kan hij alles uit de kast trekken om me voor zich te winnen, ik zal niet toegeven. Je kunt mij nog zo proberen in te palmen maar als ik dat vonkje mis, gaat er echt niks gebeuren. Nu niet en nooit niet.

Dingen waar ik overigens wel een flinke zwak voor heb: Humor (niet te flauw), een goed gesprek kunnen voeren met hem, een stel mooie en sexy ogen, subtiele aanrakingen, aandacht voor haar en kleding, oprechte complimentjes (geen loze vleierij), lachjes, een eigen mening, intelligentie en oprechte interesse tonen.

Vind je deze tag ook leuk? Je kunt ‘m gerust overnemen en zelf invullen op je blog. Ik zou het wel leuk vinden als je er een linkje naar mijn blog bij vermeldt!