Het was zondagmiddag dat een vriendin vroeg of ik soms zin had om samen naar de Biesbosch te gaan om wat te fotograferen. Voor dat soort uitjes ben ik meestal wel te porren en zeker omdat het de dag voor de onderzoeken in het ziekenhuis was, kon ik wel wat afleiding gebruiken. Dus zo gezegd, zo gedaan en rond zes uur ‘s avonds reden we erheen.

Wat volgde was een heerlijke struintocht over allerlei verschillende paadjes. Het ene moment liepen we tussen een haag van knotwilgen en even later langs de oever van een watertje. Echt genieten! Ondanks dat ik achteraf heel veel foto’s heb weggegooid omdat ik ze gewoon toch niet dat beetje extra vond hebben, was het hoe dan ook een fijne avond.

We hadden ook een redelijk vers beverspoor gevonden en rond de schemer (wanneer ze actief worden) een poosje in de buurt gewacht, totdat het beest in kwestie op zou komen dagen. Helaas gebeurde dit niet, maar we hebben wel vleermuizen gezien die zo nu en dan rakelings over onze hoofden scheerden. Omdat het op een gegeven moment echt te donker was om überhaupt nog iets te kunnen fotograferen, zijn we tegen half tien maar terug gegaan.

Uiteindelijk hebben we toch zeker een uur of drie doorgebracht in dit prachtige nationale park. Ik was gisteravond pas klaar met het bewerken van de foto’s (eerder had ik er geen zin in, eerlijk is eerlijk), dus vandaar dat het wat langer duurde voordat ik er iets over kon schrijven.