Ik ben deze week overgestapt van Windows Live Writer naar de editor van WordPress zelf, voor het tikken van blogposts. Live Writer heeft bepaalde voordelen, maar de editor ook. Het is even wennen, maar ik wil het toch een kans geven.

De Weekly Snaps verscheen deze week niet zoals gewoonlijk op zondag, maar ik ben meer van huis dan thuis geweest en dan werd ‘t gewoon te laat om hem nog online te zetten dus kies ik liever een verse nieuwe dag! Mijn week was sowieso héél druk, maar wel leuk! Laat mij maar lekker bezig zijn, dan ben ik helemaal in m’n element!

maandag 30 maart

Samen met Bas een middagje naar oma, die inmiddels alweer een week of drie in haar eigen huis in Wijk en Aalburg bivakkeert, nadat ze ruim twee maanden in een verzorgingstehuis in Almkerk heeft gezeten. Ik fotografeerde wat bloemen die ze in huis had staan. M’n vader kwam ook nog langs omdat ie wat spullen van de markt in België voor me had.

Hij bracht me later naar de pont, zodat ik gelijk een ritje in z’n nieuwe auto kon maken. Ik ben echt gek op SUV’s en ondanks dat ik normaal niet zo’n Mercedes-fan ben, vind ik dit toch wel een vette auto. En overal knopjes, zelfs op het stuur! Ik ben de auto niet uit gegaan voordat ik wist waar welk knopje voor was. 🙂 Tot slot ‘s avonds tevreden in m’n warme bedje.

dinsdag 31 maart

Ook dinsdag ging ik weer op pad. Ik moest naar Dordrecht om iets op te halen, wat uiteindelijk wel iets langer duurde, omdat ik het adres in eerste instantie niet kon vinden (wist ik veel dat die tent verhuisd was) en uiteindelijk was ik eigenlijk ook nog voor niks geweest.

Behalve dan, dat ik drie foto’s onderweg maakte, waarvan ik die met dat spiegelglas wel erg gaaf vond geworden. Vervolgens moest ik gelijk door naar therapie, ik was precies op tijd. Een beetje strak plannen kan ik best wel als het echt nodig is. 🙂

woensdag 1 april

Gelukkig heeft niemand stomme grapjes met me uitgehaald, maar echt veel heb ik deze dag dan ook niet gedaan. Een beetje thuis gerommeld en ‘s avonds ruim een uur bij Istanbul gezeten, waar ik een beker van mijn geliefde muntthee dronk. Molly had tijdens het bloggen weer lekker op m’n schouder gezeten en m’n nieuwe verkeersregelaars-pas kwam met de post, snel dit keer!

donderdag 2 april

Donderdag ben ik aardig wat aan het lopen geweest. Boodschapje hier, ff snuffelen daar, ik heb mezelf aardig bezig gehouden in elk geval. Ik droeg mijn nieuwe Coca Cola trui van The Sting, die de post de vorige dag had bezorgd.

Ik had deze al veel langer op het oog, maar vond ‘m steeds te duur. Totdat er pas een leuke kortingsactie was en ik m’n slag heb geslagen. Ik vind ‘m echt superleuk! ‘s Avonds bakte ik een uitsmijter die me prima smaakte.

vrijdag 3 april

Lekker gewandeld met Bas en daarbij de nijlganzen bij het Paardenwater gezien (die al jongen bleken te hebben) en een zwarte eend. Over vreemde eend in de bijt gesproken! Vervolgens stofzuigen en gelijk Bas ook even gedaan.

Die vindt alles best. ‘s Middags naar de ijssalon om de nieuwe donuts te proeven en een schetsje gemaakt voor ‘t ontwerp van de nieuwe tafelkaartjes, waar ik vervolgens thuis gelijk aan begonnen ben. Ik hou niet van half werk. Aanpakken!

‘s Avonds alweer naar Istanbul, waar ik tot half twee ‘s nachts heb gezeten. Ik help hen sinds kort ook met wat dingetjes, in de zin van adviseren. Vind ik leuk, zij blij en het is altijd gezellig!

Ook samen met Burhan en Murat zitten eten (het was rustig, anders kan dat niet) en veel gelachen. Ik heb er deze week al zó vaak gezeten, dat ik het onderhand m’n tweede huis kan noemen. Het verschil met thuis is alleen dat daar altijd lekker eten is. Mijn eigen koelkast is meestal leeg.

zaterdag 4 april

Zaterdag was de drukste dag! ‘s Morgens om 10 uur een gezellige koffie-afspraak bij V&D, waar ik gelijk maar bij ontbeten heb (ik combineer graag). Vervolgens weer verder met het tafelkaartjesontwerp en op de valreep met de bestelbus van de ijssalon (die ik inmiddels de batmobiel noem) naar Sligro in Den Bosch gescheurd, om degelijke standaardjes voor de nieuwe tafelkaartjes te halen, zodat ze met het Paasweekend al op de tafeltjes konden staan.

Die dingen in het schap op zijn menukaarten in allerlei soorten en maten. Ik was al eens eerder bij Sligro geweest, maar alleen op de afdeling met etenswaren. Op de bovenverdieping was ook genoeg te zien. Thuis het ontwerp verder uitgewerkt en daarna alweer naar Istanbul en dit keer rond half 12 naar huis. Eenmaal in bed, viel ik binnen een kwartier als een blok in slaap!

zondag 5 april

Een foto van mij met ‘Easter-bun’ en voor de verandering alweer op pad! Het was eerste Paasdag en ik ging naar m’n moeder, om vervolgens samen naar oma te gaan om te eten. We begonnen met lammetjesvlaai (ik heb het niet verzonnen, die naam), quiche Lorraine en later aan tafel voor een heerlijk driegangenmenu, bereid door m’n moeder. Ik zorgde ervoor dat de tafel mooi gedekt was en vervolgens was het genieten geblazen!

Ook bij m’n moeder en oma weer de nodige bloemen op de foto gezet en Bas die lekker van het zonnetje lag te genieten en later voor de foto even op de rollator bij oma zat. Hij heeft er zelfs een stukje op meegereden! Later met m’n moeder ook nog een flink stuk door een natuurgebied gewandeld, later thuis nog met Bas gewandeld en weer een uur of twee bij Istanbul gezeten.

Dit keer vooral voor de gezelligheid, ik vermaak me daar altijd prima en had ook wat tijdschriften voor hun onlangs tot leestafel gebombardeerde plekje liggen, die ik gelijk heb gegeven. Ik dronk trouwens voor het eerst Ayran, een Turks yoghurtdrankje. Best lekker! Deze week at ik trouwens ook voor het eerst van m’n leven döner en tapas, ik leer het nog wel eens!

Tot slot een vraag aan jou: Zoals je ziet, heb ik vandaag voor een ander systeem gekozen qua weergeven van de foto’s. Het zijn weliswaar alsnog collages, maar met het grote verschil dat je nu de afzonderlijke afbeeldingen kunt aanklikken. Ik hoor graag van jou of je dit prettiger of juist minder prettig vindt dan de oude collages. Uiteindelijk draait het allemaal om gebruiksgemak!