Afgelopen week was minder druk dan de week ervoor, maar wel lekker afwisselend. Ik heb weinig gefietst, wel veel gewandeld, weer diverse uurtjes doorgebracht in de ijssalon en bij Istanbul (ik heb blijkbaar iets met horecagelegenheden die met een I beginnen, of zou het toeval zijn?) Verder heb ik me vermaakt met wat klusjes op de computer, fotograferen en een kort uitstapje naar Leerdam. In elk geval maakte ik weer heel wat foto’s. Kijk je weer mee?

maandag 13 april

Eerst met Bas een rondje door de stad gelopen, met de pont naar Sleeuwijk en daar vandaan naar Woudrichem gelopen, waarbij we een paadje onder de dijk ontdekten, wat veel leuker lopen was!

Ik spotte onderweg Pinksterbloemen en zette Bas voor een sfeervol plaatje op een steiger in Woudrichem. Vervolgens ook nog een bezoekje aan de ijssalon gebracht, waar ik een lekkere smoothie dronk. Thuis maakte ik later verse wraps en een toetje van yoghurt met walnoten, aardbeien en een beetje honing. Erg smakelijk!

dinsdag 14 april

Gewandeld met Bas en onderweg de eerste foto’s gemaakt. Tussen de middag at ik Turks brood met kaas en plakjes radijs met een bekertje ayran. Vervolgens heb ik zes uur bij Istanbul gezeten. De bedoeling was om productfoto’s te maken, maar net als bij de ijssalon, is het daar altijd zó gezellig dat je gewoon véél langer blijft zitten. Ik at daar ook het één en ander en dronk tot slot een glas verse muntthee als afsluitertje. ‘s Avonds wandelde ik weer met Bas en genoot ik van een mooie zonsondergang.

woensdag 15 april

Wederom een dag waarop ik aardig wat kilometers gelopen heb, samen met Bas. We staken met het pontje over naar Woudrichem, met de bedoeling om met het voetveer naar Loevestein te gaan, om daar te wandelen. Het voetveer voer niet, dus zijn we na een bezoekje aan de ijssalon (alweer) maar de uiterwaarden tussen Woudrichem en Sleeuwijk in gedoken.

Ondanks dat ik van plan was geweest met de pont van Sleeuwijk terug te varen, zijn we uiteindelijk tussen Sleeuwijk en de Merwedebrug ook door de grienden gelopen en vervolgens via de Merwedebrug weer terug naar Gorkum. Een heerlijke middag en 16 kilometer afgelegd!

donderdag 16 april

Na de buslading foto’s van woensdag, zijn er ‘maar’ drie van donderdag. Eigenlijk ook wel genoeg, maar ik kon bij de foto’s van woensdag gewoon niet kiezen. Ik spotte de mooie roze bloesem in het perzikboompje in m’n achtertuin en maakte ‘s avonds een heerlijke frisse witlofsalade, naar een recept van m’n moeder. Lekker gesmuld!

vrijdag 17 april

Een foto van de winkelstraat, vervolgens zie je mijn hand met één van de vogels van een vriendin erop, deze kleine wijsneus heet Dino en hij is ontzettend grappig! Nadat we ook nog samen op pad zijn geweest (niet de papegaai en ik, maar de vriendin en ik), at ik ‘s avonds traditiegetrouw bij Istanbul en ik was zo hongerig dat ik dit keer geen voor-foto maakte. :-) Tot slot maakte ik de sfeervolle molen-foto.

zaterdag 18 april

Voor een boodschap naar Xenos, waar Bas het tentje interessant vond. Vervolgens met de trein naar Leerdam, waar we wat rondgelopen hebben en genoten van een bakje vegetarische loempia’s. Ik spotte een stoere Audi en een gek autootje en er was een straatmodeshow door de binnenstad, waarvoor een rode loper lag.

Ik heb maar twee modellen gezien en vrolijk keken die niet! Verder een poosje bij het haventje gezeten, zoals een beetje traditie is als we in Leerdam zijn. Eeenmaal weer thuis in Gorkum, kwam Martin onverwachts nog op bezoek en hebben we samen bij Istanbul gegeten, waar ze sinds een paar dagen ook een leuk haardje hebben staan. Tot slot tevreden m’n bedje in.

zondag 19 april

Een fotogenieke zondag en foto’s heb ik dan ook genoeg gemaakt! Sterker nog, kort nadat deze blogpost online staat, ga ik nog op pad en waarschijnlijk kom ik dan wel weer met mooie foto’s thuis. Als er nog iets interessants bij zit, laat ik die volgende week zondag nog wel zien.

Het lukte me eindelijk om een narcis mooi op de foto te krijgen, ik spotte blauwe druifjes in een perkje bij een boom, kleurrijke viooltjes en een mooie boot. Verder waagde ik me samen met Bas op een heel smal steigertje om daar vandaan wat foto’s te maken en trok ik later nog met m’n camera de stad in om wat foto’s van het jazzfestival te maken.