De afgelopen week is ondanks het nieuws van maandag en de op handen zijnde operatie, prima verlopen. Ik ben veel weggeweest, heb me prima vermaakt en sta een beetje van mezelf versteld, dat ik zo rustig en zelfs ontspannen kan blijven, met die snijsessie in het vooruitzicht.

En natuurlijk ook de angst om wat het eigenlijk is. Zeker gezien mijn voorgeschiedenis met ziektevrees. Maar ik weet dat ik genoeg spanning zal krijgen, dus probeer ik het zo aangenaam mogelijk te maken. Ik leef niet bij de dag, ik leef bij het moment!

zondag 19 april

Zoals ik vorige week al min of meer beloofd had, zou ik ook nog wat iPhone foto’s laten zien van de wandeling door de Biesbosch van vorige week zondag. Deze volgde ‘s avonds en toen stond de Weekly Snaps van vorige week al online. Een aantal van de foto’s die ik met m’n gewone camera maakte, kon je in op deze link al bekijken.

maandag 20 april

Maandag stond het borstonderzoek op de agenda en hoe dat verliep, heb je dus al kunnen lezen. Niemand was er van op de hoogte, dus ik ging ‘s morgens in alle vroegte in m’n eentje op het fietsje naar het ziekenhuis en na alle onderzoeken reed ik stik-zenuwachtig weer naar huis. In de tussenliggende uren tot ik terug kon voor de uitslag, heb ik urenlang gewandeld en ook heel wat foto’s gemaakt.

Het is al vaker gebeurd wat wanneer ik onder hoge spanning sta, ik spontaan heel veel foto’s ga maken. Bas was er ook wel gelukkig mee dat ik zo lang wilde wandelen. Nadat ik ‘s middags compleet overstuur het ziekenhuis uit kwam, heb ik m’n moeder gebeld, die vervolgens aanbood naar Gorkum te komen. Ook ‘s avonds trok ik er weer op uit samen met Bas, wandelen en fietsen werken voor mij vaak beter dan therapie. Wel zo fijn en ook nog eens gezond.

dinsdag 21 april

Wéér naar dat ziekenhuis. God wat haat ik die plek! Afspraak voor pro-operatieve screening, onder meer bij de anesthesist. Toen ik klaar was, werkte ik een Frans ontbijtje weg bij DeliFrance en ging daarna gelijk door naar therapie. Mooi getimed.

‘s Middags ook nog bij Istanbul geweest (praktisch elke dag deze week, heeft ook therapeutische werking) en de wandeling die Bas ‘s morgens had moeten missen, alsnog ingehaald en daarbij de derde foto gemaakt. Tot slot kocht ik een lekker groot kussen voor de beesten, waar ze prinsheerlijk op kunnen dutten.

woensdag 22 april

Molly mag altijd m’n yoghurtschaaltje uitlikken ‘s morgens en blijkt net zo gek van Turkse yoghurt te zijn als het baasje. Micky geniet net als Bas van het nieuwe kussen en ‘s middags stak ik met de pont over naar Woudrichem, voor een bezoekje aan de ijssalon. Ik nam een mooie plant mee (Spaanse Margriet) voor het driejarig bestaan en kocht er een leuke kaart bij. ‘s Avonds weer bij Istanbul gezeten en ik kreeg een kilo kip mee voor de hond. Voor hun was het afval, maar nog altijd hartstikke mooi vlees en de beesten zijn er gek op en krijgen nu elke avond kip!

donderdag 23 april

Tijdens de wandeling met Bas een leuke etalage gespot en ‘s middags op de fiets gesprongen voor een rondje over onder meer Schelluinen en daarbij onderweg ook wat foto’s gemaakt. Het was weer prachtig weer, dus dat levert vaak mooie plaatjes op. Het kasteeltje staat in Schelluinen en ik ontdekte een leuk weggetje door de polder. ‘s Avonds maakte ik een lekkere wokschotel (zie het recept op deze link) en ‘s avonds lag ik moe maar best tevreden in m’n bedje.

vrijdag 24 april

Ik wandelde weer een stuk met Bas en ging naar de ijssalon om de nu wel goed gedrukte poster te bekijken. Het ontwerp en de foto’s heb ik gemaakt en het is toch wel stoer om je eigen werk op zo’n enorm stoepbord te zien.

Ik leefde me ook op een ander vlak creatief uit, en tekende het logo van Istanbul, ik vind dat font erg mooi en had nooit eerder een lettertype nagetekend. Best goed gelukt toch? ‘s Avonds op de koffie geweest bij Sander en vervolgens kon ik terugkijken op een drukke maar leuke dag.

zaterdag 25 april

Ook dit zou een leuke dag worden, maar dat liep wat anders. Toen ik wakker werd, voelde ik me al niet lekker en dat werd in de loop van de dag steeds erger. Ik deed wat boodschapjes en spotte de legerauto en diverse orgeltjes in de stad. Ik slurpte een Seattle latte weg (mijn favoriet!) en ging ‘s middags met m’n moeder naar familie, maar voelde me hartstikke beroerd en had koorts.

‘s Avonds zou ik met Martin naar een 70s en 80s party in Nieuwendijk gaan, maar ondanks dat ik me daar echt op verheugd had, heb ik toch verstek laten gaan en dook ik vroeg m’n bed in. Om uiteindelijk pas tegen half vier in slaap te vallen. Duh!

Hoe was jouw week?