Veel vrouwen en meisjes kunnen niet zonder mascara, bij mij is ‘t eerder eyeliner waar ik onafscheidelijk van ben. Ik vergeet die mascara gewoon negen van de tien keer en als ik ‘m wel gebruik, is het helaas ook vrij standaard dat ik ermee ga lopen knoeien, er een zwarte veeg op m’n ooglid of zelfs in m’n blonde lokken terecht komt of ik een spinnenpoten-look creëer.

Toen ik op de Facebookpagina van de recentelijk geopende beautysalon van m’n achternichtje iets zag over wimpers verven, was mijn interesse gewekt! Ik maakte een afspraak en kon gisteren om 14:00 uur terecht om mijn wimpers zwart te laten verven. De salon is gevestigd in Sleeuwijk, dus voor mij ook nog eens lekker dichtbij!

Maroushah begon met het aanbrengen van watjes onder m’n ogen en haalde de wimperhaartjes daar onder vandaan, zodat de verf niet in contact zou komen met mijn huid. Vervolgens bracht ze de verf aan.

Eerst tegen de haartjes in (de onderkant van de wimpers dus) en vervolgens de bovenkant. Het was belangrijk dat ik mijn ogen dicht hield, omdat het anders erg in m’n ogen zou prikken. Gek genoeg was het best lastig om ze dicht te houden, maar het is aardig gelukt!

Vervolgens werden er watjes op mijn oogleden gelegd, zodat de verf goed in de wimperhaartjes kon trekken. Zo moest ik tien minuten blijven liggen met m’n ogen dicht. Vervolgens spoelde ze de verf voorzichtig uit met wat water.

Het geheel duurde niet langer dan een half uurtje en ik was een paar mooie zwarte wimpers rijker! Ik heb van mezelf best lange wimpers en doordat ze nu donker zijn, lijken ze alleen nog maar langer! Ik ben er heel blij mee!

Ik kon overigens kiezen uit twee soorten verf: Gewone zwarte of zwart met een blauwzweem. Deze geeft een iets intenser effect, ‘nadeel’ is alleen dat je dat blauwige een beetje kunt zien als de zon erop schijnt.

Desondanks koos ik toch voor de zwart-blauwe, ik hou wel van lekker intens! De verf blijft 3 tot 6 weken zitten en slijt er van lieverlee vanaf. Toch vind ik deze oplossing beter en in verhouding goedkoper dan elke keer nieuwe mascara kopen, zeker omdat je die beter niet langer dan 3 maanden kunt gebruiken!

Behalve wimpers verven, kun je ook terecht voor diverse andere behandelingen. Maroushah is gediplomeerd schoonheidsspecialiste, maar leert tijdens het runnen van haar salon Skin Cura ook nog door voor diverse specialisaties. Je vindt Skin Cura in Sleeuwijk en op de bijbehorende website, waar uitgebreide informatie staat over de diverse behandelingen.

Heb jij je wimpers weleens laten verven?