Vandaag een kort artikel met daarin een vraag aan jou. Mijn al dan niet jarenlange vaste lezer, toevallige bezoeker, nieuwsgierige lurker (iemand die wel artikelen leest, maar nooit reageert) of trouwe commenter. Ik denk dat ‘t wel opvalt dat er ‘iets’ veranderd is hier.

Ik gebruik al zolang als ik weet iconen naast blogposts. Er zijn dan ook al heel wat verschillende sets de revue gepasseerd en, perfectionist als ik ben, moesten dan gelijk ook alle oude blogposts van de nieuwe iconen voorzien worden, waar ik vervolgens dagen, zo niet wekenlang mee zoet was. En dan is het klaar en dan verzin ik gewoon weer iets anders. Ik ben er nog steeds niet uit of dat nu een vorm van bezigheidstherapie is of dat dat gewoon ‘hobby’ heet.

Anyway. Ik wilde wat nieuws, met de tijd mee. Ik roep al jaren tegen anderen dat mensen heel visueel ingesteld zijn en dus ook eerder door een afbeelding worden aangetrokken, dan door een lap tekst. Ook op blogs zie je steeds meer beeldvullende foto’s verschijnen en de postzegeltjes zijn echt verleden tijd.

Zelf gebruik ik inmiddels ook al langere tijd grotere afbeeldingen in blogposts, maar ik wilde wel eens weten hoe de site eruit zou zien als ik de iconen zou gaan vervangen door een soort header-afbeelding per blogpost. Ik heb dit inmiddels op de eerste twee pagina’s toegevoegd en het ziet er inderdaad héél anders uit!

Omdat ik er niet helemaal uit ben of ik het nu een aanwinst vind of niet, schakel ik dus maar de hulp van jou in. Zelf vind ik het wel mooi, maar ik hou erg van strakke en duidelijk gekaderde items, waarin ook dezelfde elementen weer terugkeren.

Voor de vrij minimalistische stijl waar ik erg van houd (ik heb zelfs een tijdje geleden overwogen om alle iconen gewoon grijs te maken in plaats van al die verschillende kleurtjes), is dit dus best wel even wennen, maar omdat ik het ook belangrijk vind dat mijn bezoeker de site prettig vind ogen en werken, vraag ik jou dus wat jij ervan vindt, voordat ik een definitief besluit neem of ik dit verder door zal gaan voeren of niet.

Het verschil tussen de oude en nieuwe stijl bekijken is eenvoudig: Als je op de hoofdpagina bent, zie je direct de nieuwe stijl. Vanaf pagina drie is de oude stijl nog zichtbaar. Ik hoor graag wat jij ervan vindt! Qua werking is er overigens niets veranderd. Wel komen de vaste intro’s te vervallen als ik dit systeem in gebruik ga nemen, omdat die dan eigenlijk niet meer nodig zijn.

Brand maar los!