Ik las onlangs dat mei dé maand is om de natuur te fotograferen. Meer aanmoediging had ik niet nodig, dus nam ik mijn camera mee tijdens één van de vele wandelingen met Bas. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik meestal lui ben op dat gebied en geen zin heb om met dat zware apparaat rond te lopen.

Terwijl de ervaring me heeft geleerd dat ik juist beter op mijn omgeving let, zodra ik een camera bij me heb en dus altijd wel ergens mee thuis kom. Het is me nog nooit gebeurd dat ik met de camera op pad ging en met een lege SD-kaart thuiskwam.

De foto van vandaag is van een uitgebloeide paardenbloem, die zachtjes stond te wiegen in het zachte zonlicht van de avond. Ik heb meerdere foto’s van deze kleine kunstwerkjes, maar vond deze het meest geslaagd. Paardenbloemen vind ik saai en oninteressant, ze worden pas mooi als ze uitgebloeid zijn. Gek eigenlijk…

150502-paardenbloem-02