Mijn koelkast is de laatste weken meer gevuld met fruit, dan met andere etenswaren. Eén van de favoriete dingen die ik met fruit doe behalve gewoon opeten, is de boel pureren in mijn blender, om er de meest lekkere smoothies te maken! Het leuke van meerdere soorten fruit in huis hebben, is dat je dan ook eens wat meer uitprobeert.

Het ‘recept’ van mijn huidige favoriet is misschien niet zo heel bijzonder qua ingrediënten, maar wel bijzonder lekker! Ik heb er in elk geval al aardig wat van opgeslurpt! Eigenlijk bestaat ie maar uit drie dingen en dat zijn aardbeien, één of twee plakken verse ananas en twee schijfjes citroen. Zelf vind ik het lekkerder wanneer de verhouding aardbei-ananas ongeveer hetzelfde is.

collage-smoothie-ananas

De schijfjes citroen (zonder schil!) geven het geheel net een extra fris tintje wat ik juist erg lekker vind! Ik maakte eerst vaak smoothies van aardbei en banaan, maar die vond ik eigenlijk toch te zoet en ook wat te zwaar op de maag liggen. Deze smoothie met een tropisch tintje is dan een veel beter alternatief. Ook lekker met een paar ijsklontjes erin, tijdens een warme zomerdag!

Hou jij ook zo van ananas?