Vorige maand plaatste ik een oproepje op Twitter, met de vraag welke blogger het leuk zou vinden om een keer in de schijnwerpers te staan op EstrellaWeb. Er kwamen een aantal reacties op, waaronder ook één van Marijke. Vandaag lees je meer over haar en haar blog!

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Marijke, (bijna) dertig en ik woon met mijn vriend en onze dochter van 2 in het hoge noorden. Ik werk bij een bedrijf en run daarnaast mijn blog.

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Mijn blog gaat over eten en voeding gerelateerde onderwerpen. De recepten die ik online zet, zijn maaltijden die je bijvoorbeeld makkelijk na je werk kunt maken en die (meestal) binnen 15 minuten klaar zijn. Ook schrijf ik regelmatig artikelen over leuke keukengadgets en dergelijke.

Jouw reden om te gaan bloggen?

Al erg lang ben ik bezig met gezonde voeding. Maar dit moet vooral makkelijk, niet te duur en snel te maken zijn. Omdat wij thuis erg gevarieerd eten (en erg makkelijk) gaf ik aan vrienden vaak receptjes door.

Toen kwam mijn vriend met het idee om een blog te starten om de recepten op te delen. Ik heb lang getwijfeld, omdat ik dacht: wie zit nu op een website van mij te wachten, maar toch gestart. Blijkbaar zitten er wel degelijk mensen op te wachten, want de bezoekersaantallen groeien elke maand!

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Mijn blog is een variatie van recepten, inspiratieartikelen en bijvoorbeeld spullen die ik graag zou willen hebben in mijn keuken. De variatie in de artikelen maakt het voor mij erg leuk om steeds weer iets nieuws te bedenken. Ik kan nu mijn creativiteit qua eten kwijt in zowel het koken als het fotograferen, erg leuk!

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

De recepten zijn wel favoriet om te maken. Het bedenken, koken en dan fotograferen en in een artikel beschrijven. Toen ik mijn eerste artikelen schreef, vond ik het lastig om het eten mooi op de foto te krijgen. Dit gaat inmiddels erg goed en ik ben altijd erg trots als het goed gelukt is en een recept vaak bekeken wordt.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ja, ik volg veel blogs. Dit was mede mijn inspiratie om het zelf ook te gaan doen. Ik dacht, als zoveel mensen het doen, kan er ook nog wel een blog van mij bij.

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

De blog styleguide.nl vind ik erg leuk om te volgen. Maar ook ilovehealth en misslipgloss.nl zijn favoriete websites die ik dagelijks bezoek!

Hoe zie je je toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Ik hoop dat mijn blog blijft groeien qua bezoekersaantallen. Voor de inhoud van mijn blog heeft dit natuurlijk geen gevolgen, maar het idee dat mijn website de moeite waard is om te bezoeken, maakt het voor mij echt extra leuk!

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Ik heb niet echt een gouden tip. Zolang je zelf veel plezier beleeft aan het schrijven van artikelen ben je vanzelf geïnteresseerd om je blog steeds te verbeteren. Begin dus eerst gewoon met lekker schrijven en verdiep je daarna in SEO (Search Engine Optimization) en dergelijke. Ik ga binnenkort starten met het ontwerpen van een logo.

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Het spreekt misschien voor zich, maar bedankt voor het lezen en ik zou het erg leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog. Als je een recept vindt wat je aanspreekt, zou het leuk zijn als mij op Twitter noemt wanneer je het gemaakt hebt. Dan zou ik enorm trots zijn!

Je vindt de blog van Marijke op easydailyfood.com

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.