Ik las onlangs dat mei dé maand is om de natuur te fotograferen. Meer aanmoediging had ik niet nodig, dus nam ik mijn camera ook eens mee tijdens één van de vele wandelingen met Bas. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik meestal vrij lui ben op dat gebied en geen zin om met dat zware apparaat te lopen, terwijl ik niet eens zeker weet of er wel wat leuks te fotograferen valt.

Terwijl de ervaring me heeft geleerd dat ik juist beter op mijn omgeving ga letten zodra ik een camera bij me heb en dus altijd wel ergens mee thuis kom. Het is me serieus nog nooit gebeurd dat ik met de camera op pad ging en met een nog lege SD-kaart weer huiswaarts keerde.

De foto van vandaag is van een uitgebloeide paardenbloem, die zachtjes stond te wiegen in het zachter geworden zonlicht van de avond. Ik heb meerdere foto’s van deze kleine kunstwerkjes gemaakt, maar vond deze zelf het meest geslaagd. Paardenbloemen zelf vind ik ontzettend saai en oninteressant, ze worden pas mooi als ze uitgebloeid zijn. Gek eigenlijk.

150502-paardenbloem-02