Langs één van de wegen die je naar de binnenstad van Gorkum voert, staan de bermen vol met duizenden witte margrieten. Vanaf een afstandje een prachtig gezicht, maar wat mij betreft van wat dichterbij nog meer de moeite waard! Dus stond ik een paar dagen geleden gewapend met camera plus macrolens en m’n iPhone midden tussen de bloemen en schoot ik het ene na het andere mooie plaatje. Zo’n veld bloemen werkt best verslavend!

Onderstaande foto is echt één van mijn favorieten van de hele serie. Meestal worden margrieten van bovenaf gefotografeerd, zodat je de vorm van de bloem met z’n karakteristieke langwerpige witte blaadjes en het knalgele hart goed kunt zien. Bij deze foto ligt de nadruk juist op het hart van de bloem, wat enorm gedetailleerd blijkt te zijn. Dat is weer het leuke van zo’n macrolens.

150526-margriet

Hou jij ook zo van margrieten?