Als iets opvalt aan afgelopen week, is dat ik bizar veel foto’s heb gemaakt. De teller voor mei staat inmiddels op ruim 300 foto’s en alleen deze week maakte ik daar ruim een derde van: Iets meer dan 130. Het was dus een hele klus om dat aantal uit te dunnen naar hanteerbare proporties, want niemand zit erop te wachten om 130 foto’s door te spitten!

Mijn week bestond onder meer uit werken in de tuin, véél bloemen fotograferen (met iPhone en camera), ladingen fruit eten, een fijne wandeling door de natuur, een dagje naar oma, smoothies en de laatste dagen aftellen naar de uitslag van de operatie, morgenochtend. Gelukkig nauwelijks last van angst of zenuwen gehad en ondanks dat ik merk dat ik nu wel meer gespannen ben, heb ik alles nog stevig onder controle en hoop ik dit vast te kunnen houden!

zondag 10 mei

Ik smokkel een beetje, want ik wilde nog graag wat foto’s van vorige week zondag laten zien, die ik pas maakte nadat de Weekly Snaps al gepubliceerd was. Ik ging een middag naar m’n moeder (vanwege Moederdag) en maakte daar alle foto’s die je hieronder ziet. Schattige Lelietjes-der-Dalen in haar achtertuin, een knotwilgje, twee foto’s van Bas (ik kon niet kiezen!), één van haar bejaarde kat Snoesje (die inmiddels 18 jaar oud is!) en de vliet met fluitenkruid.

maandag 11 mei

Maandag heb ik hard gewerkt om mijn achtertuin zomer-klaar te maken. Ik heb weliswaar geen echte tuin (de boel is betegeld), maar wel wat tuinmeubilair en de nodige planten. Dat moet ook allemaal een beetje geknipt, geschoren en gevoed worden, de boel moest nodig geveegd en de planten die m’n vader de week ervoor had gebracht, moesten verpot. Werk genoeg in elk geval en het resultaat mag er zijn! Vervolgens naar GAMMA voor plantenvoeding, waar Bas een grote kluif kreeg die hem via Facebook al beloofd was. Erg leuk!

dinsdag 12 mei

Een vreemdsoortig vervoermiddel van PostNL gespot, ik geloof dat ik de bussen mooier vind. Ik eet momenteel veel witte druiven en spotte de blauw-paarse bloemetjes (volgens mij hondsdraf) ergens tussen de bossen koolzaad.

Verder maakte ik de zoveelste foto van het uitzicht met molen en Dalempoort en lag Micky buiten in z’n mandje te genieten. Tot slot deed ik wat boodschapjes en wandelde diverse keren met Bas, waarbij ik ook de laatste drie foto’s maakte.

woensdag 13 mei

Ontbijten met het laatste restje Griekse yoghurt (deze is erg lekker), recht uit de pot. Aardbeien erbij en smullen maar! Spontaan besloten met Bas naar Woudrichem over te varen. Daar wat rond gekuierd, een hapje bij de ijssalon gegeten en daarna via de uiterwaarden naar Sleeuwijk gelopen, waar ik de nodige foto’s maakte. Ik maakte overigens ook een hoop mooie foto’s in Woudrichem, die ik aankomende week nog in een aparte blogpost laat zien.

Eenmaal in Sleeuwijk, spotte ik de twee mooie (en dure!) auto’s en voeren we met het andere pontje terug naar huis. Prima tijdsbesteding! De foto van Bas met madeliefjes vind ik zelf echt superleuk! ‘s Avonds in de stad ook nog een rondje gedaan, waarbij ik de laatste twee foto’s maakte van respectievelijk het oude Tolhuis en de Merwede.

donderdag 14 mei

Een dagje naar oma in Wijk, waar ik eigenlijk alle foto’s maakte die je hieronder ziet. Ik had Bas het laatste stukje los laten lopen en hij ging steeds harder rennen om bij oma te komen en heeft vervolgens bijna de hele middag bij haar op schoot gelegen! Ze had mooie chrysanten in huis staan en alles in de tuin was zo mogelijk nog mooier.

Ook probeerde ik een foto van de pimpelmeesjes in het nestkastje aan de muur te maken, die hard om eten zaten te gillen. Dit is het beste wat ik voor elkaar heb gekregen. Ik heb nog nooit jonge vogeltjes in het echt gezien, dus best bijzonder. Als je slechtziend bent, zijn veel dingen toch anders. We aten pannenkoeken uit een pakje en ik maakte een selfie bij oma op de bank.

vrijdag 15 mei

Een nieuwe lading fruit gekocht, waar ik gelijk mee aan de slag ging om een lekkere smoothie te maken. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de ananas in eerste instantie kocht vanwege fotografische doeleinden, maar hij is inmiddels al bijna op! De combinatie aardbei-ananas-citroen is trouwens érg lekker voor een smoothie! De foto van de huizen aan de Havendijk maakte ik tijdens de zoveelste wandeling. Ik heb wat af gelopen de laatste dagen!

zaterdag 16 mei

Eigenlijk zou ik naar Woudrichem gaan om de kerktoren te beklimmen die deze dag geopend was voor bezichtiging, maar het was de hele dag petweer en ik was lui en moe. Ik heb veel op de bank gehangen met de beesten en zelfs een middagdutje gedaan. Veel wandelen deden we ook niet, maar tijdens de schaarse kilometers die we wel aflegden, spotte ik deze camper.

‘s Avonds in de weer met eten en vooral m’n best gedaan op het toetje, wat dan ook goed gelukt was, al was ‘t ook weer niet echt lastig om te maken overigens. Ik maakte ook weer een smoothie, rommelde wat achter de computer en dronk tijdens de avondwandeling met Bas nog een kopje verse muntthee bij Istanbul.

zondag 17 mei

Een mooie dag, dus veel buiten geweest. Op het moment van schrijven al twee keer gewandeld en lekker met een boek buiten gezeten. Ik maakte een tropisch ontbijtje van magere yoghurt met aardbei, ananas en abrikoos en spotte tijdens het wandelen diverse bootjes in de Lingehaven en de vrolijk wapperende vlag. Ik maakte een selfie, zette mijn vlinder van GAMMA op de foto en de gele bloemetjes waarvan ik de naam alweer vergeten ben. Iemand? Tot slot maakte ik weer een smoothie, die ik buiten in het zonnetje opdronk.

Hoe was jouw week?